Vårens herrjackor som är bäst i test Image

Vårens herrjackor som er bedst i test

Vi synes, at du skal inviga våren 2018 med ett nytt ytterplagg! Vores mandlige testpanel har bevist vores snyggaste modeller - her er vinnarna.

Vil du have de flotteste modeller i 2020? Her finder du vores seneste test!

Har du også lagt ned vinterjackan i forrådet og insett at det er dags for en ny vårjacka? Så har vi testet fire af vores lækreste jackmodeller! I vår vill vi klä oss i sköna jackor som ger dig en härligt avslappnad look, klassiska vårjackor med praktiska funktioner eller mångsidiga jackor som du kan använda till i princip alla vårens aktiviteter.

SHOPPA HÄR: Hele vores udvalg af streetjackor

Coastal Jacket

peak performance

Märke: Peak Performance

Model: Coastal Jacket

Rekommenderad pris: 1 995 kronor

Finnes i färgerna: marinblå, vit och svart

Testpanelet siger:

Testets dyreste jacka viste sig også at blive testpanelets favorit! Den første reaktion fra den mandlige testpanel var, at det er en rigtig fin jacka, som desuden sidder som en smæk. Tak for at den er stilren og lavmäld uden at være tråkig känns den som ett givet val vid snudd inpå alla tillfällen i vår och sommar.

- Det her er den ultimative vårjackan. Den har en lidt tightare pasform som føles bekväm och jag älskade den höga kragen, den såg bra ut både nedvikt och uppfälld, säger en testare.

Förutom passform och design fick jackan även full pott för sitt slitstarka material. Også jackans detaljer uppskattades, som en elastisk resår runt höften och rejäla muddar vid ärmsluten, vilket get ett praktiskt vindskydd.

- Materialet får et stort plus, det er rørligt men samtidig rejält och muddarna vid ärmsluten och nedtill är perfekt för kyligare och blåsigare dagar. Det er en jacka, som kommer til at holde længe, og du kan uden tvivl have den til eksempel under en heldag i skoven, siger en anden testare.

Testpanelet gav tummen op for jackans forvaringsmöjligheter. Den har to fingre med dragkedjor og en lille innerficka med blixtlås. Jackan er helt vind- og vandtæt, men andas trods det bra. Dessutom har den tejpade sömmar.

- Et plus for jackans smidiga förvaring! Den beskytter mod vind, og når det er lidt varmt, føles den alligevel sval. Jeg tænker også på, at loggan på brystet er dämpad og smälter in i tyget. Hade den varit vit eller någon annan kontrasterande färg hade jackan inte varit lika stilren, säger en annan i testpanelen.

Överlag är det här en vårjacka som du kan ha både till jobbet och på helgpromenaden och om du vill kan du enkelt klä upp den och använda till lite finare tillfällen. Testpersonerne var enige om, at det her er en allround-jacka, som er lige så flot åben som stängd, og at en bedre funktion er muligheden for at variere sit look gennem den förstärkta kragen, som dessutom skyddar bra mot blåst när den är uppvikt.

Sortoni

ellesse

Märke: Ellesse

Model: Sortoni

Rekommenderat pris: 999 kronor

Finnes i färgerna: Svart, grå, gul och militärgrön

Testpanelet siger:

Vårjackan fra det italienske modehus Ellesse har en lidt løsere pasform og opleves som ganska generös i storleken, speciellt runt magen. Ett plus är att det då ges utrymme för en extra tröja vid ett lite mer traditionellt svenskt sommarväder och att jackan andas lite mer tack vare den luftigare känslan.

- Den känns lite som en snygg vindjacka kombinerad med en bomberjacka som är lite oversized. Den er blød og luftig, men det behøver ikke nødvendigvis at være noget negativt, siger en af de mandlige testpersoner.

Materialet føles komfortabelt, men eftersom det er så pass tunt, kan du ikke forlade dig på, at det kommer til at værma dig under kyligere dage. Den er ikke heller særligt lang, uden at den slutter lige nedenfor højderne.

- Jeg synes, at den er enkel og fin, men måske lidt kedelig i designet. Den er tunn og skön, men ikke specielt lang. På den måde kan du designe en bomberjacka! De to fikorna vågar man inte ha alltför mycket grejer i, utan de är nog mest till för något mindre, säger en annan testare.

Noget testpanel hyllade jackan för fler än en gång är det tunna nylontyget. Jackan er lidt praktisk, når man bevæger sig, men tyget er superbra, fordi det er vind- og vandtæt. Desuden får jackan enkelt plats i ryggsäcken eller till och med i en lite större jackficka.

- Det bedste er uden tvivl, at den er portabel. Jeg ville være glad for, at jeg havde den her med mig, hvis det skulle begynde at blæse nogen dag! Den er et godt værn mod alle typer af vejr. Yderligere et plus er, at den har en smart refleksrand i dragkedjan, siger en af testpersonerne.

Testpanelets samlede bedømmelse er, at det her er en let og bekvem jakke til en dag på stan, i naturen eller langpromenaden, men under vår- og kyligare sommarkvällar kan du behöva välja en annan jacka eller åtminstone komplettera med en tjockare tröja under.

Vævet hybridjakke

nike

Märke: Nike

Model: Woven Hybrid Jacket

Rekommenderat pris: 699 kronor

Testpanelet siger:

Den her jackan er lidt anderledes med et distinkt udseende, som du enten kommer til at gilla, eller ikke. Uanset er det en meget bekvem og blød jacka med en lidt glansig finish. Testpanelen upplevde jackan som lätt trots att den är något fodrad, vilket även gör att den håller värmen ganska bra.

- Jeg kan lide den! Den føles lagom varm og trods det, at den på en måde er diskret, er det stadig en jacka, man virkelig ser i. Den føles lidt høgljudd på grund af loggan på ryggen, men ger i övrigt av sig ett avslappnat och streetcoolt intryck med sin lite lösare och slappare passform, säger en testare.

Også jackans detaljer uppmärksammas av testpanelen. Muddarna och det luftiga meshtyget över ryggen ger dig bra ventilation och gör att jackan känns bekväm att röra sig i. Den fungerar även superbt om du är ute efter lite värme utan att för den delen känna dig instängd.

- Det kan føles som en fjollet detalje, men jeg kan godt lide, at muddarna runt handlederna inte sluter om helt. Overlag tycker jag att jag får en himla skön rörlighet, den känns inte tight eller stram, och så har den en bra andningsförmåga. Det känns lite som en bekväm löparjacka, säger en annan testare.

Med sine vida ärmar och skjortliknande utseende är det utan tvekan en stadsjacka för den mer stilmedvetna mannen att bära under exempelvis en kortare utflykt eller minigolf-rundan med kompisarna.

- Det føles som en afslappet og moderne streetwearjakke, hvor sneakers som komplement føles givet. Den er bekväm och kan passa till många tillfällen, men det känns som att man måste ha lite självförtroende eller en tydlig streetstil för att bära upp den, säger en tredje testare.

Vil du have alle blickar vända mot dig under olika tillfällen och aktiviteter i vår? Så er det her en mangfoldig og behagelig jacka til dig!

Kristoffer

elvine

Märke: Elvine

Model: Kristoffer

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Testpanelet siger:

Her har vi en redig jacka med en tightare passform! Den her framkallade en lite mer vuxen känsla än de resterande jackorna, som snarare kändes mer ungdomliga och trendiga.

- Materialet føles slittstarkt og tåligt, og jackan føles bekvem mod kroppen. Det føles som en redig og slimmad vårjacka, og jeg gillar det gedigna klassiska blixtlåset i metall, säger en manlig testare.

At størrelsen på jackan er i det mindste laget stemmer samtliga i testpanelen in på. Det faktum, at det går at dra åt jackan ytterligare i höften med tryckknappar gör att du bör fundera på att gå upp en storlek.

- Den er stram i tyget og smiter om ganske rejält både over bröstet, i midjan och vid höften. Det er antagligen meningen at den ska vara så pass kroppsnära, men jag går nog hellre upp en storlek, säger en annan manlig testare.

For den, der har meget at bære med sig måske jackan ikke er optimal med sine sidofickor som dessvärre ikke går at stänga. Der findes også to ganske ordentlige brystfickor, som derimod føles mere dekorative end noget andet.

- Også om sidofickorna inte går att stänga är de riktigt sköna att stoppa ner händerna i. Överlag är det en enkel och traditionell vårjacka i ett rejält tyg. Personligen vill jag dock ha något lite roligare och ungdomligare, säger en annan testare.

En annan testare tycker däremot tvärtemot.

- Jeg har absolut ingenting imod det dämpade intrycket, det känns som en gedigen jacka utan en massa överflödiga detaljer eller loggor. Den er meget pæn, når den også er åben. Det føles som om, at den kan passere til det meste i vores og sommer, siger han.

Med den her jackan får du et vardaglig och prydlig look, men materialet är inte vädertåligt så den passar bättre för en småsolig vardag eller en helg på bryggan eller uteserveringen.

LÄS MER: Vores bedste herrparkas

SHOPPA HÄR: Hele vores udbud af herrjackor