Vårens stora löparskotest för män 2017 Image

Vores store løvfaldskupon til mænd 2017

Her finder du vores store løparskotest for dam 2017 !

Vil du vide, hvilke løpartikler der passer dig allerbedst? Tag hjælp af vores store løparskotest af vårens 12 hetaste herrmodeller.

SE-översiktsbild-herr.jpgHerrmodellerna som är med i vårens stora löparskotest. Her nedenfor kan du læse mere om de 12 forskellige løparskorer og deras for- samt nackdelar.

Test af: Ny Balance Fresh Foam 1080 v7SE-Fresh-Foam-1080.jpg

Märke: New Balance

Model: Fresh Foam 1080 v7

Rekommenderat pris: 1 695 kronor

Type af løbesko: Neutrala

Drop: 8 mm

Sammanfattning: Bra grepp som ger extra fart

Testpanelet siger:

Grymma skor som fungerar utmärkt för korta och längre rundor både i skogen och på asfalt. Tack vare den lite bredare sulan blir greppet perfekt.

- Den sidder skønt og giver den der ekstra fart i steget, som man stræber efter. En perfekt sko, der giver dig mulighed for at præstere på alle underlag!

Den ser lidt bred ud, men låt inte ögat lura dig. Det er den brede sulan, som får skon at se bredare ut än vad den i själva verket är. Storleken är lagom och du kan gå efter din vanliga skostorlek.

- Hvis du vil have en blød og stabil dæmpning og et ekstra skub i løbeskoene, er de her skind perfekte til dig, siger en testperson.

Ny Balance Fresh Foam 1080 v7 finder du her.

Test af: Saucony Triumph ISO 3SE-Triumph-Iso-3.jpg


Märke: Saucony

Model: Triumph ISO 3

Rekommenderat pris: 1 795 kronor

Type af løbesko: Neutrala

Drop: 8 mm

Sammanfattning: Grym dämpning för hårda underlag

Testpanelet siger:

Skorna är betydligt lättare och skönare än vad de ser ut att vara. Den klumpede følelse er som bortblåst, når skon vel sidder på.

- Den sidder virkelig bra runt foten och storleken är perfekt. Har du 42, vælg 42 og intet andet. Den andas dessutom riktig bra och fötterna kändes svala utan att bli kalla, säger en testare.

Trods den tykke hætte bliver den hverken klumpet eller varm under løbene, den føles tvärtom rigtig smidig og let. Dämpningen kändes också bra, både vid löpning och gång. Sulan ger bra fäste på olika underlag och inga stenar fastnar i sulan som på en del andra skor, så du kan lätt springa vidare utan irritationsmoment.

- Når jeg lader være med at løbe, når jeg springer, vil jeg kunne anbefale den her til at lide, eller løbe som springer meget på asfalt, da den giver et skönt stabilt steg samt lagom meget dämpningen som varken kändes svampig eller för platt, säger en testare.

Triumph ISO 3 fra Saucony finder du her.

Test av: Mizuno Wave Rider 20SE-Wave-Rider-20.jpg

Märke: Mizuno

Model: Wave Rider 20

Rekommenderat pris: 1 595 kronor

Type af løbesko: Neutrala

Drop: 20 mm

Sammanfattning: Lätta skor för grym löpkänsla

Testpanelet siger:

Du, som leder efter en neutral løbesko, der holder længere, finder et godt alternativ i den her ikoniske skon fra Mizuno.

- Det her er japansk teknologi i sin esse. Du kender virkelig, hvordan den her skon er framtagen med hjælp af meget forskning om hvordan et löpsteg tas. Den hjælper dig med at "rulla" ur steget med sina avrundade kanter på sulan, säger en testare.

Wave Rider har 20-års jubilæum, og den nye version er opdateret med Cloud Wave, som giver en lettere dæmpning. Skon har en let følelse med en ovandel som omfamnar foten på ett mycket behagligt sätt. Det giver måske ikke det bedste greb på forskellige typer af underlag, men löpkänslan er väldigt härlig.

- Skon är så pass lätt att du gärna tar en eller två kilometer till på lunchpasset. Ett köp du inte kommer ångra! säger en testare.

Hvis du vil købe et par Wave Rider 20 fra Mizuno, finder du dem her .

Test af: Nike Air Zoom Structure 20SE-Air-Zoom-Structure-20.jpg

Märke: Nike

Model: Air Zoom Structure 20

Rekommenderat pris: 1 195 kronor

Type af løbesko: Stabila

Drop: 10 mm

Sammanfattning: Et stabilt og sikkert køb

Testpanelet siger:

Pålitlig sko til dig, som vil have god støtte og stabilitet. 3-Foam-teknologin i mittensulan är anpassad för dig som pronerar och ger ett skönt stöd under löprundan. Det er svært ikke at blive tilfreds med den her skon.

- Den sidder som en "handske" fra start og giver en stabil, bekväm och tillförlitlig passform och känsla. Det tunna tyget gör att skon känns luftig och skön, säger en kille i testpanelen.

Skon sitter där den ska, andas bra och greppar på olika typer av underlag. Designet er intet for dig, der vil stikke ud i løbesporet, men testpanelen gillar den svartvita, ganska diskreta looken. Ännu mer diskreta sömmar i plösen hade förhöjt den minimalistiska känslan lite mer.

Storleksmässigt finns det inget att orda om, den sitter snudd på perfekt.

- Jeg synes, at skon passer til de fleste löpare med tanke på sin stabilitet og känsla av tillförlitlighet. Skon du kan lita på helt enkelt!

Air Zoom Structure fra Nike finder du her.

Test af: Salomon S-Lab Sense UltraSE-S-Lab-Sense-ultra.jpg

Märke: Salomon

Model: S-Lab Sense Ultra

Rekommenderat pris: 1 895 kronor

Type af løbesko: Trailsko

Drop: 4 mm

Sammanfattning: Let med fantastisk løbestil

Testpanelet siger:

Det her er en rigtig premiumtrailsko fra Salomon i flot rød/vit design. Det känns mer som en lättviktssko med en terrängsula.

- Fantastisk löpkänsla och lågt häl till tå-drop vilket ger skönt driv i steget med framfotsisättning. Den lette vægt er desværre lidt på bekostning af stabilitet og pålidelighed, som du måske er vant til fra andre typiska trailskor, siger en testare.

Sulan er ikke for grov og føles ganske behagelig også på transportsträckor på grus og asfalt (noget som andre trailskor sjældent er). Greppet er ikke i klasse med et par Icebug, men de kändes ändå pålitliga i blöta spår.

Passformen er meget blød og skøn. Salomons "Quicklace"-funktion i snøringen, som betyder, at du trækker i en sne for at stramme til i stedet for klassiske skosnører, er smidig under passet om, at du hurtigt vil få en mere åtsittande følelse på skon.

- Det er virkelig en kæmpe trailsko med fantastisk løbestil, som varmt kan anbefales, siger en testare.

Salomon S-Lab Sense Ultra finder du her .

Test af: Hoka One One Clifton 3SE-Clifton-3.jpg

Mærke: Hoka One One

Model: Clifton 3

Rekommenderat pris: 1 695 kronor

Type af løbesko: Stabila

Drop: 5 mm

Sammanfattning: Grymt fäste och skön löpkänsla

Testpanelet siger:

Trods det, at den her ikke vinder nogle stilpoäng, var den både bekväm og gav en snabb känsla i löpsteget.

- Den har et utroligt flot skaft, som gør, at du springer lidt hurtigere, men på mig kändes den desværre noget ostabil og ojämn i steget, säger en testare.

Delar af testpanelen gillade att det var gott om utrymme i tåboxen och tyckte att det gav en ökad känsla av komfort. Andra menade att det gjorde skon klumpig.

- Sammenfattningsvis er det her alligevel en let løparsko, som passer til de fleste løbere. Et lidt mere opdateret design og noget bedre pasform havde højt betyget, siger en kille i testpanelen.

Clifton 3 fra Hoka One One finder du her.

Test af: Salming enRoute ShoeSE-Enroute-Shoe.jpg

Märke: Salming

Model: enRoute Shoe

Rekommenderat pris: 1 595 kronor

Drop: 6 mm

Type af løbesko: Neutrala

Sammanfattning: Udstickande allroundsko

Testpanelet siger:

Du som søger en utstickande sko har hittat din matchning i Salmings enRoute Shoe. Den flashiga designen ger den en avancerad känsla, men det är en löparsko som passar de flesta oberoende fotnedsättning och löpstil.

- Her har vi en sko, som får en til at hoppe til! Lite väl maxad i färg och form för min smak, men det vägs upp av en skön passform som sitter finfint runt foten. At skon har bra andningsförmåga och är rätt så lätt med ett ganska bra fäste, gör den skön och luftig att springa i, säger en testperson.

Storleksmässigt är den något liten och det blev ett litet tryck mot vristen när en testperson skulle sätta på sig skon. Det försvann under löpturen, men välj en storlek över din vanliga skostorlek för bästa komfort.

- Jeg kan tro, at fjedringen er svag, men alt, hvad der er, er det enkle løbesko, der tager dig igennem din løbetur med lethed. Men den kanske inte är någonting för dig som föredrar en mer avskalad och clean design, säger en testare.

enRoute Shoe fra Salming finder du her.

Test af: Icebug Oribi M RB9XSE-Oribi-M-RB9X.jpg

Mærke: Icebug

Model: Oribi M RB9X

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Type af løbesko: Trailskor

Drop: 7 mm

Sammanfattning: Grymt grepp för tuff terräng

Testpanelet siger:

Greppet er oslagbart med den her lette skon som er helt perfekt til traillöpning. Den fungerer absolut på asfalt om du springer kortere turer, men det er i tuffare terräng som den verkligen får visa vad den går för.

- For att vara en trailsko fungerar den bra på asfalt, den är däremot helt fantastisk vid tuffare terräng. Väldigt bra grepp i skon och den känns lätt och smidig oavsett underlag, säger en testare.

Den svage ovandel og det svage snøresystem gør, at den sidder stramt og bra rundt om foden.

- Den er præcis lagom i størrelsen og gav en hurtig og herlig löpkänsla utan att kännas instabil, säger en testare.

Hvis du leder efter en gedigen trailsko, som du også kan bruge uden for leriga spor i skoven, er det her et godt køb.

Oribi M RB9X fra Icebug finder du her.

Test af: Under Armour Speedform Gemini 3SE-Speedform-Gemini-3.jpg

Märke: Under Armour

Model: Speedform Gemini 3

Rekommenderat pris: 1 395 kronor

Type af løbesko: Neutrala

Drop: 8 mm

Sammanfattning: Høj funktion og komfort

Testpanelet siger:

Når det gælder komfort og funktion, er det intet at anmärka på - det her er en väldigt bra löparsko. Den giver en skøn dæmpning, som muligtvis opleves som endnu skönare om du er lidt tyngre.

- Den klæber ikke åt någonstans, men som de flesta andra modeller från Under Armour är den ganska nätt i storleken. Jeg gik op i en halv størrelse, og så satte jeg den perfekt, siger en testare.

Sulan er let og giver et godt greb også på grusveje. Skon formar sig efter foten och gav en snabb löpkänsla.

- Det var kun grafikken på skorna som drog ned helhetsbetyget en aning for mig, annars är dem en klockren femma!

Speedform Gemini 3 fra Under Armour finder du her.

Test af: Puma Ignite EvoknitSE-Ignite-Evoknit.jpg

Märke: Puma

Model: Ignite Evoknit

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Type af løbesko: Neutrala

Drop: 12 mm

Sammanfattning: Fremragende fjedring i anderledes design

Du som gillar känslan av att springa barfota kommer gilla Ignite Evoknit. Den er skøn, let at trække på sig og har en fantastisk fjederring, selv om den gerne havde kunnet have lidt mere støtte i hulfoten.

- Du får väldigt bra fjädring i hälen. Det er næsten den bedste, jeg nogensinde har oplevet, men jeg saknade fjädring för främre delen av foten, säger en testare.

Greppet er flot, specielt i uppförsbackar, og det fungerer fint på både gräs, grus og asfalt, også om støddæmpningen var i svagaste laget for lange turer på asfalt.

Designen adskiller sig fra andre løsninger, men testpanelet gillede den.

- Jeg synes, at den er flot! Den fungerer desuden fremragende, selv når du ikke er ude i løbesporet, siger en testare.

Tænk på, at den har en meget god ventilation, så pas på, at den måske passer bedst under sommerhalvåret og kan blive lidt for kylig under de kolde årstiderna. Noget andet at have i åtanke er størrelsen som opleves som stor, så gå gerne ned i nogen størrelse.

Ignite Evoknit fra Puma finder du her .

Test af: Asics Gel-DS Trainer 22SE-Gel-DS-Trainer-22.jpg

Märke: Asics

Model: Gel-DS Tariner 22

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Type af løbesko: Lättviktsskor

Drop: 10 mm

Sammanfattning: Snabb sko med skön passform

En model tilpasset dig, der vil springe hurtigt og gillar intervallträning, även om den fungerar lika bra för långa löpturer. Passformen er flot, og de sidder lagom hårdt, men størrelsen opleves som lille.

- Ovanligt lille størrelse. Du behøver definitivt gå op i en hel størrelse. Det er dog kun i længden, de er små, ellers sidder skorna väldigt bra, siger en kille i testpanelen.

Skorna erbjuder inte ett särskilt stort stöd eller någon vidare dämpning, men det ser du sällan hos lättviktsskor. Satsar du på snabba vändningar, sprinter eller backträning hjälper det verkligen att skon har så pass bra passform.

- Om skorna inte hade varit så små och korta i längden hade de fått ett väldigt, väldigt högt betyg! säger en testare.

Asics Gel-DS Trainer 22 finder du her.

Test af: Adidas SupernovaSE-Supernova.jpg

Märke: Adidas

Model: Supernova

Rekommenderat pris: 1 395 kronor

Type af løbesko: Neutrala

Drop: 10 mm

Sammanfattning: Favoriter for långlöpning

Snygga, sköna och en utomordentlig löpkänsla. De her løparskorna blev riktigt omtyckta!

- Vores favoritter til mig. Boostsulan giver en fantastisk løbestil, og den er perfekt til længere pass. Jeg har først brugt den til længere pass på asfalt og uppskattar dämpningen väldigt mycket, säger en testare.

Bra passform i ovandelen med en plös som är integrerad i skon och kramar åt foten bra, ger en tight känsla där foten omlsuts av skon på ett skönt sätt.

- Jeg har sprunget både lange pas og intervaller i den her skon, men foretrækker den under længere afstandspas. Den tjocka, lite mjukare sulan gör att skon inte känns så "snabb" under snabba pass, säger en testperson.

Ett par skor som verkligen gör skäl för sitt namn Supernova.

Hvis du vil klikke dig hjem til et par Supernova fra Adidas, gør det det her.