Vårens stora test av sneakers 2017 Image

Vores store test af sneakers 2017

Vores tid er lang, og det er på tide at skifte vinterskoene ud med sneakers. Vi har testet 14 par, så du kan vælge rigtige sneakers til skovbrug.

Sneakers til hende

Test af: Le Coq Sportif Charline Leather

le coq

Märke: Le Coq Sportif
Modell:
Charline Leather
Rekommenderat pris:
799 kronor
Omdöme:
Ren og klassisk
Testpanelet siger
:

En stilren sneaker i skind som egentlig aldrig kan blive forkert. Den har en lagom sporty følelse og er fri for udstickende detaljer, hvilket gør, at den fungerer både til et mere dresset og avslappnad look.

- Den her er det perfekte mellantinget for dig som vil have et par mere opstyrda sneakers som samtidigt føles sportiga. Jag gillar särskilt snörningen och det perforerade mönstret på sidorna, säger en av testarna.

Tjockleken på sulan och mönstret på sulans sidokant föll testpanelen i smaken, liksom den kritvita färgen som ger en väldigt ren och fräsch känsla. Det kan være svært at holde skorna sprøde i en hel sommer, men materialet er relativt let at rengøre.

Overlag er testpanelen överens om att det här är en bekväm sko, men det kan ta ett tag innan den blir riktigt mjuk och skön, vilket drar ned betyget i fråga om komfort. Du behøver andre ord for at gå ind i den lille.

- Skorna är behagliga att ha på sig, men jag skulle inte gå några längre promenader innan skinnet har mjukats upp eftersom hälkappan skär in lite grann, säger en testare.

Vill du också ha ett par stilrena skinnsneakers hittar du Charline Leather HÄR.

Test af: Nike Stargazer Lightweight

Nike

Märke: Nike
Modell:
Stargazer Lightweight
Rekommenderat pris:
849 kronor
Omdöme
: Komfortabel 90-talsklassiker
Testpanelen säger
:

En lidt sporty sneaker i 90-talsmodel, lavet i et let stof som påminner om dykarmateriale som neopren. Tanken er, at den skal være meget let, men testpanelet synes næsten, at den havde kunnet være endnu lettere.

- Skon har en sleek känsla men jag hade gärna sett att den var lite mer slimmad för att fungera på jobbet. Det er absolut et flot design, men tyget i kombination med sulan ger en plattfotskänsla, säger en testare som upplevde skon som lite klumpig.

Storleksmässigt drar de åt det mindre hållet på längden, men modellen är riktig mjuk och skön att ha på sig. Sulan er forsynet med ganska djupa mönster för bra grepp och en fin "Just do it"-detalj precis i kanten.

- De er finare i verkligheten än på hemsidan och jag gillade att mina fötter faktiskt såg mindre och smalare ut! säger en testperson.

Det føles ikke som en sko, du behöver vara rädd om, utan ett köp som håller både slitage- och modemässigt. Vill du klicka hem ett par egna Stargazer Lightweight från Nike hittar du dem HÄR.

Test af [[Björn Borg]] R100 Low Blk

Björn Borg

Märke: Björn Borg
Modell
: R100 Low Blk
Rekommenderat pris:
799 kronor
Omdöme:
Superskön snygg-sneaker
Testpanelen säger
:

Det her er en sko, som ikke har snålat på vare sig komfort eller design. Testpanelet beskriver R 100 Low Blk som den perfekte blanding af en klædelig og sporty sko.

- Min første tanke var "Åh, hvilken let sko!" og "Gud, hvad skøn den er at have på sig". Den er sjukt bekväm och jag gillar de snygga futuristiska detaljerna som ger en modern känsla, säger en testare.

Designen får toppbetyg af testpanelen som gillade de sobra, matta pastellfärgerna samt materialmixen mellan mocka, tyg och rosa plast i den vita sulan.

Bredden på skon er lagom, men ändå ganska rymlig. Har du breda fötter har du alltså inga problem att få plats i den här modellen.

- Tårna är nästan längst framme i skon, men de känns inte trånga utan helhetsintrycket blir att det är en mjuk och bekväm sko, säger en testperson.

Det eneste minus er, at materialemixen (i særdeleshed mockadetaljer) og farven gør skorna lidt ømtålige. Å andra sidan är det just de detaljerna som gör skon till en vinnare. HÄR hittar du dammodellen från Björn Borg.

Test af: Pantofola d'Oro Babice Low

sneakers

Märke: Pantofola d'Oro
Modell:
Babice Low
Rekommenderat pris
: 1 395 kronor
Omdöme
: Feminin och stilren
Testpanelen säger
:

En feminin sneaker med tykkare gummisula og mjukt skind. Designet på skon er stilrent, og det føles, som om det her er en sko, der holder høj kvalitet.

- Skinnet er meget småt, og skon skaver ikke det mindste, siger en testare.

Sulan ger skon en något klumpig känsla och den är ganska stor i storleken. Billederne har både plads på længden og bredden.

- Jeg kan godt lide, at den er bekvem, men ikke så sporty i designet. Den er kvindelig uden at blive for nätt og "tjejig" vilket är ett plus! siger en testperson.

Vil du også have et par luksuriøse sneakers i hvidt, eller i trendigt rosa, finder du Babice Low HÄR.

Test af: Wyte Olivia

Wyte

Märke: Wyte
Model: Olivia
Rekommenderat pris: 249 kronor.
Omdöme: Megafin tygsko til minipris
Testpanelet siger:

Et par nätta tygskor som påminner om klassiska Superga, men till ett mycket bättre pris. En perfekt sneaker til en dag på stan, på jobbet, eller i hvilken situation som helst på sommeren. Vældigt stilren.

- En rigtig fin tygsko, der går at bruge til meget og som passer til alt. Känslan när man går är lite platt, men det löser man ju i alla tygskor med att köpa en skön sula och lägga i. De är ganska stora i storleken, så det är inget problem att få plats med en extra sula, säger en kvinna i testpanelen.

Olivia fra Wyte er en flot hverdagssko, men ingenting du vil gå over lager og sten i og heller ingenting som er perfekt for en langpromenade. Yttersulan är rejäl och också mönstrad, men inga tygskor är ju superergonomiska i längden. At cykle langt i dem går derimod utmärkt.

- Fantastiskt att kunna få en så fin tygsko för under 250 kronor. Snörena är lite för långa, de hänger som kaninöron, så antingen får du knyta dubbelrosett eller också byta ut dem. Annars er de virkelig bra!

Vill du också ha en nätt tygsko till ett billigt pris hittar du Wyte Olivia HÄR.

Test af: Superga Cotu Slipon

superga

Märke: Superga
Modell:
Cotu Slipon
Rekommenderat pris:
699 kronor
Omdöme:
Tidlös tygfavorit
Testpanelen säger
:

Den her klassiske tygskon i slip on-model ger en sportig känsla, men tänk mer tennis än träning. Det er en model, som aldrig går ur tiden og som passer til i princippet alt, vår som sommar.

- Jeg elsker at den her skon er lidt mere preppy. For mig er den præcis lagom sporty og perfekt til både jeans eller bare ben på sommeren, siger en testare.

Testpanelet synes, at det her er en rigtig flot sko, som er lagom i størrelsen, varken stor eller for lille. Det eneste minus er, at tyget fort bliver smutsigt och är lite knepigt att göra rent.

- Det her er den ultimative vita tygskon, det er ikke en klassiker for ikke! siger en testperson.

Vil du også have den her tidløse favorit, finder du den HÄR, hvilken farve vælger du?

Test af: Adidas Cloudfoam QT Racer

Adidas

Märke: Adidas
Modell:
Cloudfoam QT Racer
Rekommenderat pris:
699 kronor
Omdöme
: Dämpade snekaers
Testpanelen säger
:

Supersköna sneakers som ger mjuk dämpning, vilket uppskattades av testpanelen. Det som trækker ned helhedsbetyget er mindre detaljer i designet.

- Meshen i framfoten ska nog framstå som ett spetstyg, men det gör sig inte jättebra mot övriga delar av skon och den metallicfärgade detaljen i hälkappan. Om skon hade varit helsvart utan några "spetsdetaljer" hade den fått ett högre betyg! säger en testperson.

Sulan får som sagt pluspoäng av testpanelen då du kan gå en lång tur på stan utan att få trötta fötter. Skon ger överlag en sportig känsla, men tyget gör att den känns lite mer dressad/modern.

- Jag gillar de lite funktionella inslagen, som att skorna andas bra tack vare ovandelen, säger en testare.

Storleken är lagom men lite smalare i framfoten där även tyget är lite mer ömtåligt. Du finder den her fine skon, som findes både i sort og vitt, HÄR.

Sneakers til ham

Test af: Le Coq Sportif Courtset Lea

Le coq

Märke: Le Coq Sportif Courtset Lea
Modell
: Courtset Lea
Rekommenderat pris
: 799 kronor.
Omdöme:
De perfekte tennissko, som fungerer til alt
Testpanelet siger
:

Et par klassiske tennissko, som føles sportslige, men som du uden problemer også kan have til et par skysst byxor og en kavaj. De er af rigtig god kvalitet, men eftersom de er hvide, bør du alligevel være lidt forsigtig, når du bruger dem, så livslængden bliver så lang som mulig.

- De her er skitsnygga, jeg gillar att de är så cleana. En sneaker du kan have på jobbet, gå ud i eller have når som helst - den er aldrig fel, siger en af killarna i testpanelen.

Eftersom skorna är så stilrena känns de väldigt användbara. Känslan är att skon är ganska nätt, och den har ganska tunn sula där fram, så det är ett par skor du sliter på en sommar.

- Alla vi i testpanelen gillar skorna, de är vita men med loggan på sidan och en liten fransk flagga bak på hälen som snygga detaljer. Den er väldigt allround och känns trendig samtidigt som den passar till allt.

Le Coq Courtset Lea findes også i vit/blå og du finder skon HÄR.

Test af: Puma Suede Classic+

puma

Märke: Puma
Modell:
Suede Classic+
Rekommenderat pris:
799 kronor
Omdöme
: En mockaklassiker som holder
Testpanelen säger
:

Den her model føles lidt skæv, hurtigt alligevel med en klædelig følelse. Det er en Puma-klassiker fra 1968 og var fra begyndelsen en basketsko. På nuværende tidspunkt kan du se den på Vans og Adidas Samba.

- En sko i blød mocka, hvor man kender igen modellen godt. Den sidder ret stramt på foden, men er samtidig skönt slimmad, og er snygg till jeans. Stilren med grått og blått, det er en snygg, klassisk og cool sneaker, siger en ur testpanelen.

Modellen i sig selv er sporty, og modellen er lidt høj. Mocka er et følsomt materiale, men kvaliteten er høj. Et eksempel er, at sulan er sydd og ikke bare limmad.

- De her funkar i alla situationer, oavsett om du vill vara casual eller mer dressad.

Puma Suede Classic+ findes også i blått med vit detalj på siden i stället för grå och du hittar skon HÄR.

Test af: Sneaky Steve Jerome lædersko

sneaky steve

Märke: Sneaky Steve
Modell:
Jerome Leather Shoe
Rekommenderat pris:
1 195 kronor
Omdöme
: Den perfekte dressade sneakern för sommarens alla fester
Testpanelen säger
:

Den her skinnsneakern er dressad och funkar bra varje gång du vill vara lite extra fin, men inte vill ha klassiska "finskor". I den her speakern kommer du ikke til at føle dig underklædt uanset event.

- Skitball sko som er riktigt snygg, vi i testpanelen tycker det är den snyggaste skon av alla testade. Personligen gillar jag att den har något mer än bara helvitt, den bruna hälen är fin. Når fashionmärken som Filippa K til eksempel gør sneakers, så ser de ut ungefär så här i enfärgat läder och med schysst sula, säger en man i testpanelen.

De her skind har høj kvalitet, men skindet er lidt hårdt i begyndelsen, før du gik i skind. Så det er ikke den pæneste sneakersmodel i testen, selv om det er den flotteste.

- Skulle jeg vælge en sko til at gå ud i en aften, skulle jeg vælge den her fra Sneaky Steve.

Den her pæne sneakersmodel findes også i en damvariant. Herrvarianten av Jerome hittar du HÄR.

Test af: Lyle & Scott Teviot Twill

lyle scott

Märke: Lyle & Scott
Modell:
Teviot Twill
Rekommenderat pris:
699 kronor
Omdöme:
Prisvärd canvassneaker som inte bjuder på överraskningar
Testpanelen säger
:

Ingen i testpanelen är en superstort fan av stora logotyper, och den stora gyllene örnen som pryder Lyle & Scott-skorna var ingen favorit hos killarna.

- Jeg synes, det er pænt med f.eks. tre rande og en jättestor kongeørn, men det er såklart en smaksak. Annars er den et ikonisk look, en clean vit canvassko til en hyfsat billig peng om man jämför med många andra, siger en kille i testpanelen.

Når det gælder den her snekaern er det lidt "what you see is what you get", den bjuder inte på några överraskningar. Skon är ganska rymlig, så du kan behöva snöra hårt om du har smala fötter. Snörena är runda.

- Sulan er stabil og rejäl, men vi i testpanelen tycker inte att skon ger det där lilla extra. Hvis du har en meget basic og klassisk vit tygsko, så er det her en model for dig. Hvis du derimod har noget coolt, så er det her lidt for mesigt.

Gillar du stilrena canvassneakers hittar du Teviot Twill HÄR.

Test af: Gant Samuel

Gant

Märke: Gant
Modell:
Samuel
Rekommenderat pris:
799 kronor
Omdöme
: Tygsko med marin känsla
Testpanelen säger
:

Skepp o hoj! Den her marinblå tygskon andas verkligen båtliv, både på utsidan och med randigt foder på insidan. I själva tyget går som mönstrade paneler, vilket gör att skon känns mer genomarbetad.

- Den her skive er perfekt til segling og sommer. Den føles meget klassisk og passer til dig, som ikke vil have en masse krusiduller på dine skor, siger en kille i testpanelet.

På minussiden er komforten, den føles ikke så skøn at gå langt i. Det er mere en sko, som funkar bra på jobbet, när du inte ska gå några långa sträckor.

- Jeg synes, det føles som en sko til nogen, der er lidt ældre, eller til nogen, der har en preppy stil med typiske chinos og skjorter. Den føles så moden og seriøs og passer til nogen, som er hel og ren.

Samuel fra Gant findes også i svart och vitt och du hittar skon HÄR.

Test af: [[Björn Borg]] R100 Low Knit

björn borg
Märke:
Björn Borg

Model: R100 Low Knit
Rekommenderat pris: 799 kronor
Omdöme: Oerhört skön sneaker med skön attityd
Testpanelet siger:

Alle i testpanelet älskade den här skon, som känns som en skön mix av en löparsko och en sneaker. De syntes, at den lykkedes med kunststycket at være lidt kaxig, uden at stikke ud på et skrikigt sätt, mycket tack vare den helblå färgen.

- Den her skon er riktigt bekväm att gå i och är cool och vågad. Jeg tror, at mange af os i testpanelet blev meget positivt overraskede. Skon är luftig och skön och du kan säkert ha den hela sommaren utan att bli varm och svettig, säger en i testpanelen.

Hvis du har et par Converse hjemme og behøver en lidt højere sneaker, som er skönare at gå langt i, så kan det her være et bra komplement hjemme på skohyllan. Desuden funkar den här skon att traska runt i även framåt hösten utan att bli smutsiga, eftersom sulan är lite högre.

- En pæn og stabil sko med jätteskön pasform. Rekommenderas!

Vill du också ha de supersköna Björn Borg-skorna så hittar du dem HÄR.

Test af: Wyte Carl

Wyte herr
Märke:
Wyte

Model: Carl
Rekommenderat pris: 249 kronor
Omdöme: Budgetfavorit som passer til alle outfits
Testpanelet siger:

Vil du have en stilren vit tygsko til en rigtig bra pris er Carl fra Wyte rätt sko för dig. Du kan have dem hvilken hverdag som helst, på stan, ute i skärgården, på semestern eller på jobbet. Et godt alternativ til Converse, hvis du vil have et par sko, der giver mindre clownkänsla.

- De er lidt store i størrelsen, så gå ned i en størrelse. Wyte-skon er også ganska bred, så om du har breda fötter kommer den sitta som gjuten, säger en i testpanelen.

På minussiden er, at snörena er ganska långa, men det är ju lätt att byta ut om du skulle vilja ha en kortare variant. Som så mange andre tygskor føles de lidt platta, men sulan känns rejäl och robust. En flot gummisula med mønster til flot greb.

- Jeg kan lide, at den bare er helt vit. En skøn vardagssko til en bra pris, perfekt at glida runt och ta en bira i. Snygga till ett par sköna brallor och en vårjacka.

Vill du göra ett riktigt kap på vårskor så hittar du Wytes Carl-sneakers HÄR.

LÄS MER: Vårens store test af bomberjackor