Vårens stora test av vita damsneakers 2018 Image

Vores store test af vita damsneakers 2018

Vita sneakers er lige så sikre som fågelkvitter og solskin. Vi har testet otte forskellige hvide varianter og vil påstå, at det er en sneaker til alle smagsløg.

Får tanken af nye, frække hvide sneakers dit hjerte til at slå et ekstra slag eller to? Vores med, derfor har vi låtit testpanelen testa åtta härliga sneakersnyheter. Her er modellerne til at bære op i vores.

Se vores seneste test: Snygga vita sneaker för henne!

https://www.sportamore.se/magazine/mode-trender/test-vita-sneakers-dam-nike-adidas/

Puma Basket Heart Patent

puma

Märke: Puma

Model: Basket Heart Patent

Rekommenderat pris: 899 kronor

Findes også i farverne: Rosa og sort.

Sammanfattning: Klassikere med tydelige trendvibbar

Testpanelet siger:

Her har vi et par maxade og moderna vita sneakers som bevisar att sportsmodet fortfarande hänger kvar. Blandingen af forskellige materialer gør den her vita sneakern til alt andet end monoton og tråkig.

- Jeg synes, at de er virkelig franske og moderne. De føles lige så meget trendiga som de känns sportiga, säger en testare.

Skorna har en trendig look med ovandel i mangel samt muligheden for at ændre skosnören beroende på tillfälle. For et feminint look bruger du sidenbanden, eller så bytter du mod de større tygsnørena som også følger med.

- Det findes kun tre huller på hver side af skon, så det går supersmidigt at bytte snøren efter lejlighed og outfit. Eller om du bare vil bytte snören for sakens skull, säger en annan testare.

De her klassikerna i en modern tappning har Pumas signaturdetaljer och slitstarka sulor. Også om det tåliga materialet kan bli smutsigt relativt snabbt kan enkla fläckar snabbt torkas av det blanka materialet, men det känns inte som att sidenbanden kommer undan lika enkelt. Nogle mener også, at det blanke materiale er lidt for glansfuldt, men her er testpanelet forvirret.

-Jeg synes om den glansfulde ovandel, men det er måske ikke det bedste skind for nogen, der er ude efter et mere diskret look, siger en testare.

Uanset om du er fan af det hvide look eller ej, så er de her skind enkle at sætte på sig og mjuka at gå i, hvilket gør dem perfekte til næsten alle lejligheder i vores og sommer.

Svea Anna Sneakers med bred snøre

svea

Märke: Svea

Model: Anna Wide Lace Sneakers

Rekommenderat pris: 899 kronor

Findes også i farver: Rosa (i mocka)

Sammanfattning: Høj og stilren sneaker.

Testpanelet siger:

Et par klassiske sneakers i syntetläder med en riktigt rejäl och hög sula vilket gör att du som är lite kortare i rocken kan addera ett par extra centimeter på längden samtidigt som du får bra stöd och stabilitet.

- Det er et par ordentlige sneakers på alle måder. Sulan, tygsnörena och materialet. Visst ser det ud som en ganske enkel sko, men tack vare detaljer som den räfflade och höga sulan och de grövre skosnörena känns den mycket mer speciell, säger en testare.

Skorna uppfyller många önskemål hos testpanelen med sitt tåliga material och sin stilrena design, men de flesta reagerar på skornas lite sämre komfort.

- De har en ganske blød hånd og er meget lette at få på sig, men de føles lidt hårde at gå rundt i. Det føles som om, at det kommer til at tage lidt tid, før de sidder som en smæk, siger en anden testare.

Med tanke på sit alligevel hyfsat dämpande design er det her et par skor som passer den som vil lade sin klädsel gøre jobbet, eller dig som foretrækker en nedtonad look.

ASFVLT Speed Socks

asfvlt

Märke: ASFVLT

Model: Speed Socks

Rekommenderat pris: 999 kronor

Findes også i farverne: Sort og Gråbeige

Sammanfattning: Futuristisk og bold sneaker.

Testpanelet siger:

De her skorna kräver en person med lite attityd och som inte har något emot att bära upp ett par skor som kommer vända många blickar på stan. De er superlätta och flexibla och ger dig maximal stötdämpning, speciellt i hälen och i mellanpartiet vilket samtliga testare gav tummen upp för.

- Jeg synes, at de her skind er superskønne at have på sig og gør sig meget pæne på fødderne end på billedet. Det føles som at bruge et par rigtig cool tekniske løsninger. De er så pass sköna att jag mer än gärna använder dem en hel dag på jobbet där jag går och står upp största delen av tiden, säger en testare.

Også om skornas komfort får fullpott av samtliga testare upplevs skornas passform lite olika.

- De er lavet af et ret tykt og slidstærkt materiale og har et meget innovativt design, men jeg synes, at skon opleves som lidt bred på foden, siger en anden testare.

Speed Socks er et par maxade skor rent komfort- og utseendemässigt, men testpanelen rekommenderar att eventuellt gå upp en storlek då de känns lite små i storleken. Et plus er, at det medföljer et par ekstra, mönstrade snören.

Adidas Refine Adapt

adidas

Märke: Adidas

Model: Refine Adapt

Rekommenderat pris: 599 kronor

Findes også i farverne: Sort og lysblå

Sammanfattning: Skön och lätt vardagssneaker.

Testpanelet siger:

Adidas nye futuriske og skånske sneakers kan blive dine favoritter i vores sommer, du slipper trasslet med at knyta skosnören vilket gör det perfekt för dig på språng.

- Det känns lite som att ha på sig ett par snygga och fräscha tofflor. De er lidt trånga att få ned fötterna i men när du väl fått på dig dem anpassar sig tyget helt efter foten. De blir enklare att ta på med tiden, säger en testare.

Skorna har en design som anammar "framtiden" med ett stickat hölje på skon som tyvärr riskerar att bli smutsigt ganska snabbt. På grund af en ganske lille pasform og sula kan det næsten opleves som om, at foden flyver ud over selve sulan.

- De er ekstremt dämpade och känns skonsamma mot fötterna, men tyget inuti skon känns något halt vilket gör att jag upplever att foten glider omkring lite. Men det er måske en vanesak, siger en anden testare.

Refine Adapt er et skon til dig, der er ude efter en smuk hverdagssneaker, som klistrer lidt grann, men stadig giver en ren følelse. Testpanelet anbefaler, at du med fordel kan gå op i omtrent en halv størrelse på grund af den smalle pasform.

Gant Zoe

gantMärke: Gant

Model: Zoe

Rekommenderat pris: 749 kronor

Findes også i farverne: Grå, Rosa og Svart.

Sammanfattning: Enkel och stilren tygsko.

Testpanelet siger:

Ett säkert vårtecken är när allt fler på stan syns i ett par klassiskt vita tygskor, men som de flesta tygskor med mindre stötdämpning upplevs de här skorna som lite hårda och stumma till en början. For den otålige går det at løse med et par mjuka inlägg och sulor.

- De känns ganska stela till en början, men kommer som med de flesta skor att forma sig efter foten och ge en bättre passform med tiden. Mina favoritskor är de som används nästan olagligt ofta, säger en testperson.

Selv om skorna ikke er noget innovativt rent designmæssigt, er det stadig et givet val i de flestas garderob.

- Som med mange tygskor har de et ganska enkelt och klassiskt utseende, men det gör samtidigt att de passar till de flesta outfits och tillfällen, säger en testare och tillägger:

- De er perfekte til udeserveringshäng, men er måske ikke de perfekte skorna til at tage en længere promenad i. Visst kan tygskor snabbt få gräsfläckar eller bli smutsiga, men å andra sidan tar det några sekunder att slänga in dem i tvättmaskinen.

Lacoste Eyyla

lacoste

Märke: Lacoste

Model: Eyyla

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Findes også i farverne: Rosa, Vit och Svart

Sammanfattning: Innovativ metallic-sneaker.

Testpanelet siger:

Skinnsneakers med laserskuren og metallisk touch som med sit stilrene design og lyslila detaljer giver dig et enkelt men moderne look delade testpanelen i to läger. En side har skons metallic-look, mens andre foretrækker typisk sporty sneakers.

- Jeg synes, skorna er lavet af et coolt materiale, det er ikke glansigt, men heller ikke mat. Silverlinjerna som går runt skornas baksida tyckte jag var en snygg detalj på en annars ganska måttfull design, säger en testare.

Tack vare hälens vaddering och stöddämpning känns, och ser, skorna lite ut som ett par riktigt snygga och lyxiga löparskor.

- Den kilformede sulan gør at det føles som om du går i et par lave klackskor. Annars er bare själva hälen och hälkappan extremt mjuk och bekväm. Nästan så mjuka att det kanske blir lite jobbigt att gå med dem under en hel dag, säger en annan testare.

Skorna med sitt metalliska skimmer föll de flesta i smaken, även om vissa upplevde skorna som lite lösa och glappa vid fotens ingång. Några upplevde även att skorna satt lite tight vid tårna, men att de överlag är ett par komfortabla sneakers som ger en känsla av lyx.

Henri Lloyd Bromley Wmns Sneakers

henri lloyd

Mærke: Henri Lloyd

Model: Bromley Wmns Sneakers

Rekommenderat pris: 899 kronor

Findes også i farverne: Rosa og Gråbeige

Sammanfattning: Enkel tygsko med färgglada detaljer.

Testpanelet siger:

Her har vi et par klassiske tygsneakers med snygga detaljer i form af franske flagans farver. Skorna passar utmärkt till allt från konserten och arbetsdagen till grillkvällen.

- Ved første anblick ser de ut som ett par helt vanliga tygskor, men de har snygga detaljer runt plösen samt på hälen vilket drar upp betyget ett snäpp, säger en testare.

De lette skorna passar den som vill ha ett par stilrena tygskor att matcha vardagsoutfiten med i vår och sommar, men eftersom att de har en ganska platt sula kan det ta några användningar innan de känns helt bekväma att gå i.

- Trods det, at alle tygskor har en ret flad og hård overflade, hvilket ikke gør dem helt optimale til længere promenader, så oplever jeg, at den her model har en ret blød overflade, der er komfortabelt, siger en anden testare.

For den som kender til det medföljer även bruna tygsnören så att du kan byta snören efter tillfälle och humör. Nogle oplevede, at skorna føles lidt smalle i pasformen, men at det overlag er en prisværdig sneaker, som passer til de fleste vår- og sommertillfällen.

Pantofola d'Oro Napoli

pantofolaMärke: Pantofola d'Oro

Model: Napoli

Rekommenderat pris: 1495 kronor

Findes også i farverne: Gammeldagsrosa

Sammanfattning: Supersöt lädersneaker

Testpanelet siger:

Skinnsneakers i et klassisk design og med feminine detaljer på framdelen samt sidorna av skon. Et plus er, at de desuden har rejäla gummisulor og er gjorda i äkta läder, vilket gör att det inte känns som att skorna är de som går sönder i det första taget.

- De føles som et par redigt lavede sneakers, som desuden har väldigt feminina detaljer. Däremot är skorna inte riktigt helvita, utan mer ljusljusgråa, säger en testare.

Noget alle i testpanelen stemmer i på er at skorna känns ganska stela, men att det precis som med de flesta skor kräver lite kärlek innan de formaterar sig efter foten. Innan de gjort det passar de sämre för shoppingrundan om du ska prova ett gäng plagg, och kanske lite bättre för timmar av uteserveringshäng med vännerna.

- De er ikke så fleksible, når de er nye, men lädret formar sig efter foden med tiden vilket betyder att du måste gå in dem ganska mycket innan de får full pott för passformen, säger en annan testare.

LÄS MER: Tjejer se hit! Her er vårens hetaste sneakers

LÄS MER: Vårens finaste pastellrosa sneakers 2018

SHOPPA HÄR: Hele vores enorme udbud af sneakers til damer