Varma vinterjackorna som är bäst i test Image

Varma vinterjackorna som er bedst i test

Håll värmen i vinter med en fodrad jacka. Vi har testet sex populære jackor for kvinder som gør at du slipper huttra når temperaturen sjunker. Se hvilken vinterjakke, der blev testvinnare.

Svea, Whitehorse jakke

svea_whitehorse.jpg

Ordinarie pris:
2 295 kroner.

Omdöme: Fin, gennemarbetad og med en herlig luva.

Testpanelets uddybning:

Whitehorse fra Svea er et perfekt køb for dig, som vil have en lidt finare jacka, men som alligevel värmer bra (säkra dock upp med en varm tjocktröja extra kalla dagar). Det er også en jacka til dig, der synes om detaljer som sticker ut.

- Jeg elsker dragkedjorna i guld, de glittrar lite och känns lyxiga samtidigt som de är rejäla, säger en av testarna.

Luvan er en anden detalje, som testpanelet fastnade for. Den er så stor, at du er godt beskyttet fra regn, sne og blåst, når du har den opdragen og pälskragen ger ett extra skydd.

- Fejkpälsen ser väldigt fluffig och fin ut, säger en kvinna som testat jackan.

Jackan har fine kanalsydda paneler (fyllda med en dunimitation av nylon). Whitehorse Jacket er lidt kortere i modellen er til eksempel systerjackan Miss Smith, og går ned på ungefär halva rumpan. Modellen på jackan ser kroppsnära ut men testarna upplevde snarare att den är lite stor i storleken. En test vurderede, at størrelse medium svarer til størrelse 40, delvis afhængigt af, at jackans ermar er ret lang.

- Et stort plus for jackan er, at den har dragkedjor i siderne, så du selv kan bestemme, hvor stramt eller løst den skal sidde, siger en anden testare.

I de indvendige ærmer er der skæve mudder, som forhindrer blåst i at komme ind. Fickorna på sidorna har dragkedjor som gör att dina saker ligger säkert. Det enda testpanelen saknade på jackan är en innerficka.

- Uppenbarligen är inte det här modellen för dig som vill ha en lång jacka, men är du ute efter en kortare vinterjacka som är riktigt snygg till jeans och som du kommer kunna använda i flera år är det här ett bra köp!

Röhnisch, Bootis Parka

röhnisch.jpg

Ordinarie pris: 2 495 kroner.

Omdöme: Praktisk, slidstærk og stilren.

Testpanelets utlåtande:

Med Bootis Parka behøver du aldrig oroa dig for dårligt vejr, jackan er nemlig fremstillet i vind- og vandtæt polyester. Den er også fri for fluorkarboner, hvilket gør den blød mod miljøet. Vores testpanel vurderer, at det her er en så praktisk og funktionel jacka, når de får den på sig vil sige. En person havde nemlig lidt problemer med at kunne trække op dragkedjan på Röhnisch-jackan.

- Dragkedjan var lite tricksig i början, säger hon.

Bootis Parka går ned over rumpan og over halva låren, en "perfekt længde" ifølge testpanelet. Den har dyba, fina framfickor och i en av dem sitter en liten hjärtformad reflex, en gullig present för mörka kvällar. Oven på de dybe fingre er der to yderligere fingre, de har en varm fleece på indersiden og er ikke så gode til at have hænderne i. Jackan har også to fine brystfibre og en lille, mobil og samtidig træk. I ermmuddarna sitter sköna muddar i funktionsmaterial som hindrar kallluft från att blåsa in.

- Jeg synes, det her er den perfekte promenadejakke! Men den er så pæn, at jeg også brugte den til jobbet, når det var dårligt vejr, siger en person.

Jackan har en dragsko i midjan som du kan dra åt, men själva modellen är ganska rakt skuren. Det gør at om du har en kurvig kropp så kan du behöva gå upp en storlek för att jackan ska sitta riktigt bekvämt. Röhnisch har ibland ganska generösa storlekar på sina träningskläder, men det gäller alltså inte här.

Det eneste, der ikke fylder testpanelet i smagen, når det gælder Bootis Parka, er luvan.

- Själva storleken på luvan är bra, den skyddar, men pälsen ser väldigt syntetisk ut, så jag tog loss den från huvan på min jacka. Alt andet var perfekt!

Wyte, Ignite

wyte.jpg

Ordinarie pris:
1 495 kroner.

Omdöme: Klassisk, blød og varm.

Testpanelets utlåtande:

Tycker du om stilrena jackor utan mycket detaljer ska du kika närmare på Wytes varma parkas Ignite. Det her er en ren og klassisk vinterjacka uden ekstrafickor eller utstickande detaljer, som gør at den kommer til at være lige stilmässigt rätt år efter år. Jackan er meget blød og følgersam og framför allt varm! Den er blød og lækker og fremstillet af bomuld og nylon.

- Den er meget rummelig over höfterna så även jag som har en mer kurvig kropp får lagom med plats, säger en av kvinnorna som testat jackan.

Passformen kan du enkelt tilpasse efter bare din krop med en smart dragsko i midjan.

Testpersonerne anbefaler Ignite både når du skal gå på stan i vinter eller når du skal tage en promenad i naturen.

- Jeg fryser let om hænderne, så den her jackan får pluspoäng af mig for at det findes värmande fleecefoder i fickorna, säger en kvinna.

Hvis du klikker på Ignite, får du en god og brugbar vinterjakke til pengene. Det eneste, nogle testpersoner savner, er tykkere fuskpäls på luvan.

- Det skulle gøre, at den så endnu mere vintrig ud.

2117 af Sverige, Kiruna Parka

2117.jpg

Ordinarie pris:
1 495 kroner.

Omdöme: Slimmad, skön och smart funktionell.

Testpanelets utlåtande:

Hvis du har en rigtig slank vinterjakke, skal du vælge den her. Kiruna Parka er lige så sporty, som den er, den har en vind- og vandafvisende membran, men samtidig er den også bh.

- Det her er en jättesmart jacka til dig, der gerne vil være udendørs uanset vejr, men som også stiller høje krav til, hvordan jackan ser ud, siger en testare.

Jackan er gennemtænkt i designet og har mange funktioner, blandt andet en smart mobilficka. Hvis det blæser meget, når du er ude på powerwalk, kan du trække den op og sikre den med to smarte snoddar. Jackan har sköna muddar i ärmsluten och en slits baktill som ger extra rörelsefrihet.

Flere testpersoner oplevede jackan som noget lille i størrelse, så om du er mellem to storlekar kan du behöva gå upp en storlek.

- Det her er en bra jacka ur funktionssynpunkt men den har inte det fluffiga och mysiga som jag önskar av en vinterjacka, känslan av att kunna krypa in och gömma sig. Den er jättebra som komplettering att ha milda vinterdagar och under gnistrande vinterpromenader, men när det är riktigt kallt vill du hellre ha en bullig dunjacka.

Peak Performance, Frost dunjakke

peak.jpg

Ordinarie pris:
3 795 kroner.

Omdöme: Fjäderlätt, supervarm och påkostad.

Testpanelets utlåtande:

Du kommer knap nok til at mærke, at du har Frost Down Jacket på dig, dunjakke vejer nemlig så lidt, at testpanelet bruger ordet fjerlet. Frost Down Jacket er en af Peak Performances storsælgere, og vores test blev meget præcis i den.

- Det her er den ultimative dunjakke! Fluffig, let og supervarm, siger en testare.

Dunjackor er kendt for ikke at være et hit, når det regnar eller er blötsnö, men det gælder ikke Frost Down Jacket. Den står nemlig både imod vand og vind på et bra sätt.

Passformen på jackan er normal, er du mellem størrelse large og medium kan du vælge medium.

- Den sidder meget fint på og ser ikke sådan ud, som visse dunjakker kan gøre, siger en kvinde.

Når du køber jackan, får du en dustbag, som du enkelt kan pakke ned i. Du kan reglera ärmsluten med hjälp av kardborreband, men eftersom ärmhålen är ganska stora skulle några testare ha velat ha muddar för ytterligare värme. Ärmarna är å andra sidan ganska långa och går ner över händerna, något som värmer skönt. Jackan har flere smarte fingre og en dragsko langt nede, som du kan trække til.

Men smakar det så koster det. Frost Down Jacket tilhører den dyre prisklasse - men hvis du slår til så kommer du til at kunne have jackan i mange år!

Dbrand, Eskimå

dbrand.jpg

Ordinarie pris:
1 995 kroner.

Omdöme: Värmande, enkel och användbar.

Testpanelens utlåtande:

Hvis du er en person, der synes om farve, vil du blive glad for Dbrands jacka Eskimå, som findes i flere stærke kulører. Om du vil ha en lite mer nedtonad jacka men som ändå piggar upp tipsar testpanelen om den svarta jackan med rosa foder. Det färgade innertyget gör att jackan sticker ut från mängden, utan att det känns galet.

Vores testpersoner, som har forskellige kropstyper, oplever, at Eskimå er lidt lille i størrelsen.

- Stil har ju ingen ålder, och jag skulle lätt kunna ha den här jackan till jobbet, men storleksmässigt känns det som att den är mer anpassad för en tonårings kropp? säger en kvinna som är en vanlig storlek 38.

Så er du mellem to storlekar, har lite bredare höfter eller vill ha en jacka där du garanterat får plats med tjock tröja under kanske du behöver gå upp en storlek.

Eskimå har en kraftig dragkedja, som er let at trække op, to (!) innerfickor, ytterfickor med dragkedjor og det findes dragsko både i linningen længst nede på jackan og i huvan.

- Du kan spänna åt muddarna i ärmarna så hårt du vill, men eftersom ärmarna är ganska långa tyckte jag om att ha muddarna lite lösa och sedan dra ned ärmarna över händerna, det var så skönt, säger en kvinna som testat jackan.

Jackan er fyldt med 90 procent dun og 10 procent fjer, noget som gør, at den varmer bra. Den går desuden ned en smule over rumpan, hvilket giver ekstra varme.

- Det her er en fin hverdagsjacka at ha till jobbet eller skolan i vinter!

LÄS MER: Timberland-kængorna som er bedst i test

LÄSMER: Alt du vil vide om dunet i Peak Performance jackor

LÄS MER: De7 bedste jakker fra Wyte

LÄS MER: Så finder du ret dunjacka fra Peak Performance