Bara för kvinnor: Vattentäta vandringsskon Vaya Image

Bare for kvinder: Vandringskonceptet Vaya

Exklusivt på Sportamore! Her er Salomons nye, vandtætte vandringsko, der er tilpasset specifikt efter kvinders fødder. Køb Vaya før alle andre.

At kvinder og mænd har forskellige anatomi og at samme forudsætninger ikke gælder, er siden gammalt. Når Salomon nu designer sin sprillans nye vandringskänga har de derfor gottat ned sig i den kvinnliga vandrarens unika behov.

- Vaya är en lättare hikingsko, som är både väldigt mjuk och följsam, berättar Malin Andersson från Salomon och fortsätter:

- Den passer til vandring i terræn, men også som promenadesko. Eftersom det er en så fleksibel model, bliver den meget alsidig.

Shoppingsugen? Tag en genvej til vores udbud af vandringskor!

Vandringsko til kvinder

Det, der normalt adskiller en damesko fra en herre, er naturligvis størrelsen, men også passformen. Damskor - uanset om det gælder vandringskängor, löparskor eller vinterstövlar - er traditionellt sett lite smalare i lästen.

- Salomon Vaya er det eneste skind, der er specifikt indrettet til kvinder, og det ligger meget forskning bag. Det ter sig både funktionellt, passformsmässigt, men också i form av looken och känslan.

vata vandringssko miljöbildVaya findes i to udgaver: Vaya Mid GTX og Vaya Low GTX, hvoraf den ene har et højt skaft og den anden ikke.

Större modetänk kring skons yttre

De fleste vandringskängor eller skor i udbudet er ofte ret ens - traditionelt arbejder man med sorte, brune eller mørke toner, men så har Salomon ikke tænkt sig det her.

- Vaya utmanar lite hur en klassisk vandringskänga kan se ut. Vi har arbejdet mere med farve og hentet inspiration fra løparskor og sneakers-modet, siger Malin Andersson, og udvikler:

- Vi vil at den sticka ut och passa en kvinnlig kund, men samtidigt ska den smälta in i naturen, där den hör hemma.

Gore-Tex, Contagrip og Seniflex

Udover sit nymodiga utseende har Salomons vandringssko Vaya försetts med massa smarta funktioner och självklart har den ett membran i Gore-Tex.

- Fordi ovandelen er i Gore-Tex, er den helt vandtæt, og det er jo meget vigtigt, også om du vandrer på sommeren, fordi det så ofte er blødt eller geggigt. Ud over det har den vores uppskattade Contagrip.

Contagrip er designet til at få fat i både mjuka ytor og hårda underlag.

- Vaya er som sagt meget alsidig og mönstret i sulan gör att det inte spelar någon roll om du går i gegga, på hala rötter eller hård stenhäll. Den ska klara all terräng.

På ovandelen av vandringsskon finns vad som kallas för Sesiflex.

- Det er strækpaneler på ovansiden, som gør, at pasformen tilpasser sig. Når du sætter ned på foden og kommer op på framfoten i steget, så er foden som störst, eftersom du har hela din tyngd på den. Då expanderar materialet i skon, men drar sedan ihop sig när du lyfter foten igen.

vaya vandringsskoEn højere vandringskæde giver bedre støtte omkring anklen, mens en lav af mange opleves luftigere og dermed bedre på sommeren. Begge versioner af Vaya har en membran i Gore-Tex!

Hvor er Salomon i størrelse?

Salomon i store træk anses ofte noget små sammenlignet med andre mærker, så det kan være smart at gå op i en størrelse mod hvad du har i eksempelvis Adidas. Vaya, som muligvis er markedets mest fleksible vandringssko, er derimod ekstremt blød og medgørlig. Det giver oplevelsen af, at den er lidt større i modellen end andre af Salomons skor.

- Jeg har samme størrelse i den her, som du har i alle andre sko fra Salomon, men den er lidt mere rummelig end til eksempel vores løbesko. Passformen er den bredeste ramme, fordi det er der, foden naturligt bliver bredest, når du bøjer den i steget.

SHOPPA HÄR: Se alle vores vandringskor

LÄS MER: Video! Så skal vandringsryggsäcken sidde