Vi har testat 3D Strength Image

Vi har testet 3D Strength

Styrka, balans och koordination. Vi har testet 3D-tryk på Sats.

Redan för tre år sedan skrev vi på Sportamore magazine vår första artikel om 3D-träning. Da var det en fåtallig personlig træner, der lod sine kunder træne på den så kaldte Procedos-mattan, som er forsynet med tal og linjer, der angriber forskellige vinklar. Nu har træningsformen taget sig til den brede masse, eftersom Sats tilbyder nye gruppetræningsklassen 3D Strength på utvalda center från och med i höst.

- Den her klasse passer alle, hvem som helst kan gå på passet. Hvis du er skadet, kan du bygge kroppen op igen med 3D-træning, hvis du holder dig til nogen idræt, kan den her klasse udvikle sig og til og med pensionister kan gå på klassen bare for at skabe bevægelse, siger gruppetræningsinstruktøren Frida Nylander.

Själva grunden med 3D-träning är att du använder kroppens naturliga rörelser, som knäböj, utfall och pressövningar, men gör dem i alla möjliga riktningar. Meget af styrken i klassen kommer fra højden. Dina höfter får jobba, inte bara framåt och bakåt, utan även från höger till vänster och i rotationer.

- Tricket er at tilpasse klassen efter dig selv og finde dit niveau. Grunden er at skabe bevægelse, så du selv kan bremse i tempo, lægge væk vikter og finde et bevægelsesomfang, der passer lige til dig.

frida nylanderFrida Nylander bjöd på ett 3D-pass som både kickade upp pulsen i taket och fick musklerna att brinna.

Det her lyder enkelt - men det er det ikke. Du skal virkelig bruge hjernen, fordi træningen er så varieret og dynamisk. At blive kompis med mattan tar ett tag, så antagligen kommer du få ut mer och mer av klassen för varje gång du går.

- Hvis du synes, at det er svært, er mit tip at ikke tænke for meget. Det her er træning på en måde, som er ny for mange. Tag de instruktioner, der fungerer direkte, og overse dem ikke. Mattan på golvet är bara ett riktmärke, du behöver inte stå exakt på siffran. Fokusera på att skapa rörelse.

Själva träningen är ganska tuff och det går undan. Når vi på Sportamore magazine skriver den her tekst, har vi alle, tre dage senere, stadig grym træningsvärk i baksida lår.

- Den her klasse gør, at du bliver stærkere både i vardagen og i andre træningsformer. 3D-träning skapar enorma möjligheter, aktiverar höften och öppnar upp kroppen på alla sätt. Det er en træning, der maksimerer kroppen og gør, at du får så meget bevægelse, din krop kan håndtere.

5 sager vi gillar med 3D Strength-klassen:

  • Det er kul!
  • Udmaningen i at træne på en ny måde
  • Går at tilpasse til alle niveauer trods gruppetræning
  • Hjärngympa på köpet
  • Du får grym træningsvärk i flera dagar

LÄS MER: Mattan som tar 3D-träning till nästa nivå

LÄS MER: Övningar: 3D-träna så här som gravid