Vi har testat goggles Image

Vi har testet goggles

Goggles er et must i skidbacken. Men hvilke skidglasögon er egentlig bedst? Vi ved det!

Hvilke goggles, der er "bedst", er svære at sige, fordi forskellige modeller passer til forskellige personer. Når du klikker dine briller hjem, skal du teste dem over din hjelm (eller møde dem, hvis du ikke kører med hjelm) og se, at det ikke er nogle glipor, hverken i pannan eller på sidorna.

Goggles slits med tiden, oftest slits vadderingen ovanpå, linserna blir repiga och remmarna kan släppa efter. For at forlænge livstiden på dem skal du ikke peta i dem med handskar eller gnugga på glaset om du har jacka på dig, vilket kan orsaka repor. Forsøg i stedet at bare putsa med putsduk, om du må gnugga på dem. Goggles i dag er behandlet på en måde, så de ikke immar og ikke skal bli repiga så snabbt, men du måste fortfarande behandla dem varsamt.

Test af: Spektrum, G002

spektrum

Test af: Spektrum, G002

Ordinarie pris: 999 kroner.

Testpanelet siger:

Spektrum er et svensk mærke, som blev grundlagt i 2012 og siden har vokset lavinartat. Det er enkelt at forstå hvorfor. De sidder bra, ger klar sikt och när du köper de här skidglasögonen får du dessutom med en mörkare lins, som du kan använda om det är sol utomhus.

- Det her er et meget smukt, rammeløst brilleglas, og du kan bruge det til at få en smuk linse, så det er lidt tyrkisk. Jeg kan godt lide dem, fordi de er brede og har en bra og brett synfält. De er også meget hjælpekompatibla, du slipper glapp og de sitter väldigt skönt, siger en person i testpanelen.

En bonus med brillerne er, at du ikke bare får med en ekstra lins, de har også udformet deres briller, så det er enkelt at skifte lins. De har desuden 100 procent UV-beskyttelse.

Bandet har lidt silikon på indersiden, så de ikke halter omkring, perfekt til dig som ikke har en holdbar bag på hjelmen.

- Det bedste er, at de er så mjuka och böjbara, det gør at de sitter perfekt oavsett om du har hjälm, mössa, stort eller litet ansikte. Du kommer ikke til at savne, at du køber de her skidglasögonen.

Test af: Bliz, Carver smallface

Bliz

Test af:
Bliz, Carver smallface
Ordinarie pris: 699 kroner.
Testpanelet siger:

Tænk lyserødt! Det her er en brille med 80-tal i farverne. Modellen er ganske lille, hvilket navnet Smallface skvallrar om, og er til for juniorer samt voksne med lidt mindre ansikten.

- Et minus ved, at den er så lille i modellen, er, at synsfeltet bliver meget smalt, siger en i testpanelet.

Modellen har derimod andre fordele, blandt andet at de er "OTG ready", hvilket betyder, at du kan have dine almindelige glasögon under dine goggles. Du kan bare fæstne dem på en enkelt måde, hvilket er jättepraktiskt. De har også et system, så du kan skifte linsen. Lyset i dem er lidt brunligt. Båndet er lavet af kraftigt silikonestof, så det sidder godt fast.

- Den her model har vingar på sidorna som går att röra, vilket är bra eftersom de då ligger slimmade, oavsett om du har litet huvud och stor hjälm, eller mössa. De holder altid tätt och sitter skönt.

Test af: Appertiff, Squito goggle

appertiff
Test af: Appertiff, Squito goggle
Ordinarie pris: 799 kroner.
Testpanelet siger:

Appertiff Squito goggle kræver et bredt ansigt, fordi de er så store. Bare størrelsen giver både fordele og ulemper.

- Det her er en rigtig flot brille! Blålilla och spejsat band, dessutom är de jättejättestora, vilket inte bara ger en cool look, utan också ett väldigt brett och högt synfält. Färgen är lite gulaktig, säger en person i testpanelen.

På minussiden med størrelsen ligger, at de kan glipa lite på sidan. At linsen er så stor og hård og sidder udenpå alt, gør at skidglasögonen ikke bliver så följsamma, trots att allt material förutom linsen är mjukt och böjbart. Det bliver helt enkelt et passformsproblem.

- Den her type af liner ser lidt ud som et visir og føles meget moderne og kul. Man kan også skifte liner enkelt ved at trække dem ud og det medföljer en ekstra lins, så du kan tilpasse efter väder. Du kan også skifte stropper, så du kan få dem til at se præcis ud, som du vil, men du får ikke med noget ekstra bånd.

Appertiffs goggles kommer i en hård og smidig rejsetaske, som beskytter glasögonen. Smart!

Test af: K2, Captura

K2
Test af: K2, Captura
Ordinarie pris: 1 295 kroner.
Testpanelet siger:

K2-glasögonen känns ganska nätta, har ingen renodlad spegellins och passar främst dig med lite mindre huvud.

- Det her er en ekstremt lille model, på trods af at det ikke er en juniormodel. Den passer små ansikten bäst, men vingarna på sidan, eller outriggers som de också kallas, gör att de sluter tätt och ligger fint oavsett huvudstorlek, säger en person i testpanelen.

Sikten i glasögonen er grå, det er behageligt og ganska mörkt. Det går at bytte lins, men det må du i så fald købe separat. Bandet er lidt træls, men det går også at skifte ud. På indersiden af bandet er der tre små silikonestænger, som holder dem på plads ovenpå hjelmen.

- De her er mjuka och sköna och sitter fint. Vi havde dock önskat att de gav ett lite bredare och vidare synfält, att de är så små begränsar dem.

Test af: Oakley, Crowbar

oakley
Test af:
Oakley, Crowbar
Ordinarie pris: 1 795 kroner.
Testpanelet siger:

Crowbar er en hypad model, som har været med i flere år, men som hele tiden forbedres. Den her har også Oakleys teknologi Prizm, som giver ekstremt meget kontrast, og gør at du ser spor i snön på et jättebra sätt. Sikten er perfekt!

- Alle, der er skidåkare, vil have goggles fra Oakley, fordi de er så bra. Jeg elsker den her model, siger en person i testpanelet.

Anledningen til, at Oakleys goggles er blevet så poppede, er, at de er smukke, avancerede og desuden pæne. De her brillorna har outriggers, vingar på kanten, som gör att bandet sitter långt ut och anpassas efter hjälmen eller mössan. De sidder stramt, hvilket er ekstremt vigtigt, og de sidder ikke stramt. Sikten er flot, farven er let og det er et hyfsat bredt synsfelt. Båndet sidder på plads med hjælp af silikon på indersiden af bandet. Du kan skifte båndet, hvis du har flere modeller derhjemme.

- Enda anledningen til at den ikke får full pott? Priset. Desuden går det at skifte liner, men nye linser kan koste næsten lige så meget som et par nye goggles. Annars er vi helt sålda, de sidder ekstremt skönt på alle ansikten och är en cool modell. Det er testpanelets favorit!

LÄS MER: Så ser årets goggles-trender ud