Vi har testat Nike Pegasus Turbo! Image

Vi har testet Nike Pegasus Turbo!

Säsongens största löparnyhet från Nike har äntligen landat i butik! Vil du vide, hvordan den føles at springe i? Her er testpanelets karakterer og kommentarer.

Test af: Nike Zoom Pegasus TurboSE_NIKE.jpg


Rekommenderat pris: 1 895 kronor kronor

Passer tilhende i farverne: sort/grått og grønt/sølv

Passertil ham i farverne: sort/grøn og hvid/blått

Passform: Som normalt når det kommer til Nike gælder det om at gå op i størrelse. Testpanelen gik op i en halv størrelse og fik en helt perfekt pasform. Du med breda fötter får inte mycket utrymme över i framfoten, men skon ser smalare ut än vad den känns på. Materialet er så pass mjukt at det snarare ger en skönt omslutande än en för tight känsla.

Känsla: En komfortmässig fullträff! Passformen og sulans dämpning ger dig en superkombo som är svårslagen. Den er blød, fjerlet og skøn at springe i, og du får aldrig den der känslan af at bara vilja slänga av dig skorna så fort du bara blir klar med löprundan. Den studsiga sulan gör att man längtar efter att komma ut och springa. Når hulen opleves som så meget højere end rammen, får du en svag lutning fra hæl til tå, hvilket gør at skon driver dig fremad og giver en lille skjuts i hvert trin. Den her kan du springa många mil i utan minsta tendens till skav eller obehag. Forbliv i et højere tempo end dit sædvanlige!

Dæmpning: Dæmpning i hulen er helt fantastisk. Det føles som om, at hovedet går rundt på moln, eller en studsmatta. Hvert skridt dæmpes og får et fraklip i hver fotisætning, samtidig med at sulans dropp fra hæl til tå gør, at dit næste skridt hele tiden tvinges frem. Hej da, stumma löpsteg! Det føles virkelig som at springa fram på studsmattor.

Design: Det her må være definitionen af et "hurtigt design". Turbo giver virkelig anledning til sit navn og ser lige så cool ud som den låter, med den spetsiga hälen och randen som går från överst på plösen ned till sulan. Tyget har et streget mønster i sig, som gør at designen, trods en enkel basfärg, sticker ut. Du får associationer til racerbaner og lyst til at springe hurtigere. Vi gillar också hur Nike-loggan går ned på sulan på utsidan av skon. Det hænder noget med utseendet på skon, trots att den egentligen bara är svart. Snyggt!

Sammanfattning: Du kommer älska att springa i den här skon oavsett om du joggar några gånger i veckan eller löptränar hårt. Den er utroligt smuk. Du falder frem for hvert trin og får en skønt pådrivende følelse, hvilket er rigtig takksamt, når benene begynder at blive trætte. Skon hjälper hela tiden till att skjuta dig framåt och in i nästa steg. Bliver ikke förvånad om du orkar springa både snabbare och längre med de här på fötterna. Designet er næsten lige så tungt som komforten og løbekänslan: Det her er virkelig en fryd for øgat. Ingen kan gå miste om at Turbo er gjord for at springa snabbt i! Vi har endnu aldrig set en løparsko, der så tydeligt signalerer fart gennem racer-stripen og spetsiga snabba kanter. Riktiga fullträffar när det kommer till både passform, dämpning och design gör det här till ett självklart val om du vill få en extra push i löpspåret eller slå ditt personliga rekord.

HÄR hittar du hela vårt utbud av Nike Zoom Pegasus Turbo.

SHOPPA HÄR: Löparskor från Nike

LÄS MER: TEST: Så føles nye Nike Air Man Trainer 1

LÄSMER: Nu har Nike Pegasus turboladdats