Vi har testat nya Nike Free Run Distance Image

Vi har testet nye Nike Free Run Distance

Er nye Free Run Distance så smarte, som alle siger? Vi har testet Nikes nye løbesko.

Barfotatrenden har lagt sig og nu 2016 kan endnu de fleste løbere skrive under på at minimalisme ikke længere er det vigtigste når de vælger sko. Mange vil gerne have lav vægt og stram pasform, men samtidig lidt mere støtte end de tunna og avskalade modeller som dominerede de seneste år.

Det her har Nike snappat upp och lanserar nu löparskon Free Run Distance. Præcis som navnet antyder har den Free-modellens lethed kombineret med en mere opbygget sula, som skal bære løparen længere distanser. Tajmingen kan med andre ord ikke være bedre. Med Free Run Disctance kommer du længere, men med samme fart og frihedskänsla.

Namnet Free gav Nike sin skoserie (første model kom 2004) för att understryka hur bra skorna underlättar det naturliga löpsteget. Free skulle give foden mulighed for at styrke og blive rørligere, præcis om ved barfotalöpning. Frihetskänslan var den bärande idén och något som fått många att fastna för Free-skorna. Men mange bruger dem som træningskor i stedet for løbesko, og har i stedet valgt modeller som Lunarglide, Zoom eller Pegasus, når de skal ud og springe. Fælles for dem er, at de er skor med højere huldråber, større opbygning og mere støtte.

Der kommer Free Run Distance ind i billedet. Skon har Free-seriens låga dropp (8 millimeter), frånvaro av hälkappa, tight ovandel och flexibel, hexagonmönstrad sula men med en stabilare och hårdare kärna, hämtad från Lunarmodellerna. Og det føles.

Skon ger ett rejälare intryck än tidigare Free-modeller. Ikke i hånden, men på foden. Passformen er perfekt og kan ikke andet end liknas ved en strumpa, vilket nästan gör det svårt att dra åt skon ordentligt. Den sidder særligt tæt på hovedet, hvilket er en effekt af ventilationsnettet i masken, som dominerer bagtil. Ventilationen er nødvendig, så sidder man så tæt på foden, at den bliver let, hvis man ikke har tunede stænger.

Vi har provsprungit!

Designmässigt är Nike som alltid på topp. Den virkade utsidan i olika färgkombinationer i kontrast till den kritvita sulan gör att många kommer vilja ha sina Free Run Distance även till vanliga kläder. Men begræns ikke brugen af den flotte, sporty sneaker! Vi synes nemlig, at den er grym at springe i.

distanceHer finder du Sportamores udbud af nye Nike Free Run Distance.

Känslan i skorna är precis vad Nike lovar. Free Run Distance er en vellykket kombination af strævan efter at lette det naturlige og frie løb, men også give det lidt ekstra støtte. Den lille kraftfulde sulan gør stor forskel samtidig med, at det sandsynligvis stadig er en sko til den lille stærkere løbesko, der har farten. Free Run Distance giver netop det, som en bra sko skal give: Mere kraft i benene - men især i hovedet.

Gør løprundan endnu behagligere i Power Speed Tights

Til skorna har vi dessutom testat ett par nya Power Speed Tights, som med sin tunna sömlösa stretchutformning ger en kompressionseffekt. Designet kan ikke beskrives som andet end hurtigt med et pænt linjemønster med reflekterende egenskaber. Er de værda sitt pris? Tvekløst!

At træne i de tunna tightsen kan, om liknelsen tillåts, närmast beskrivas som att springa barbent en ljummen sommarmorgon på en barrklädd skogsstig (då ska läsaren veta att tightsen testades i nollgradigt februariväder). Frihetskänslan och lättheten är påtaglig! Men tightsens tunnhet kräver tempo i löpningen, samtidigt som det möjliggör att de kan användas inomhus för den som annars lätt blir varm i långbent.

Du som kan din matematik inser altså at Nike her har en vinnande kombination till våren. Med Free Run Distance og Power Speed Tights vil det være umuligt at lade bli at ge sig ut på grusfria vägar och snabbt nå hastigheter och distanser du suttit och drömt om under hela vintern.

power speed

Power Speed Tight findes med røde, blå eller hvide detaljer. Du finder tightsen her.