Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar Image

Vi har testet sæsonens bedste linerjackor til herrer

En linerjacka er en plagg, der fungerer mindst lige så godt som et mellemlager under en parkas, som den gør på egen hånd. Sportamores testpanel har testet fire flotte modeller med dun og syntet.

Hvorvidt det skal være dun i din linerjacka eller syntetisk stoppning er et spørgsmål, som aldrig rigtigt går at besvara. Bägge fodren har sina fördelar - dun har traditionellt ansetts värma bättre i förhållande till sin ringa vikt, men på senare tid har framställningen av syntetiskt foder blivit så avancerat att det sägs kunna mäta sig med dunet. Vores frusna testpanel af herrer har värmt sig i tunna dunjackor från Adidas, Peak Performance, Wyte och Wear Colour. Så her tyckte de!

En trendig utstickare

icon jacket

Model: Icon Jacket, Wear Colour

Rekommenderat pris: 1 595 kronor.

Bedste egenskaber: Det her er jackan for dig som er træt på at altid gå i sort. Icon Jacket fra Wear Colour er ikke bare trendy militärmönstrad på ydersiden, men er også orange på indersiden. I øvrigt er den meget blød og skøn, samt klart prisværdig.

Det havde kunnet være bedre:Det her er en jacka i det enklaste lag. Testpanelen konstaterar att till exempel en innerficka för plånboken hade kunnat lyfta betyget ännu mer.

Sammanfattning: Icon Jacket er en trendig linerjakke, der stikker ud fra det øvrige herresortiment af sorte jakker! Fodret er i et syntetisk materiale, som Wear Colour selv beskriver som dyrevenligt. På rammesiden er der to mystiske ting, der stopper hænderne, når det bliver koldt, og luvan sidder tæt på hovedet, så luften ikke kan slinke ind.

En stilren klassiker

Helium hood jacket

Model: Helium Hood Jacket, Peak Performance

Rekommenderat pris: 2 395 kronor.

Bedste egenskaber: Det bedste ved Helium Hood Jacket er, at den er så let og smidig - det er næsten som at have på sig ingenting, siger en i testpanelet. En anden fordel er den høje komfort.

Det havde kunnet være bedre: Möjligen är Helium Hood Jacket lite väl vardaglig, om du är en person som gärna bär jackor som gör det lilla extra för ditt outfit. Å andra sidan går den att matcha till i stort sett vad som helst, vilket är en klar fördel om du vill bära den under en öppen parkas.

Sammanfattning:Helium Hood Jacket er en superlätt dunjacka som det riktigt skriker premium om - därav jackans pris. I sin enkelthed er det her en superval tack med sit vind- og vandresistente stof, sin høje komfort og sit varme inderfoder i mjukt anddun. Den her tunna dunjackan från Peak Performance kommer i tre olika färger, varav en är klarblå.

En storsælger fra Adidas

adidas varilite hood jacket

Model: Varilite Hood Jacket, Adidas

Rekommenderat pris: 1 195 kronor.

Debedste egenskaber: I forhold til jackan fra Peak Performance så er Varilite Hood Jacket ordentligt prisvärd, men det finns förstås fler fördelar än så. Varilite Hood Jacket passer til det meste tack vare sit klassiske design. Desuden er den meget let og smidig, hvilket gør, at du uden problemer kan trække den under en vandtæt skaljakke eller parkas.

Det havde kunnet være bedre: Der er ingen direkte forbindelser til den her tunna dunjackan, udover at det måske ville være rart, hvis den lignende jackan fra Peak Performance var "almindelig" i sit design. At matche den til en cool tøjstil eller halsedisse er derimod ikke noget problem - der er mange måder at løfte et outfit på, og en jakke fra Adidas gør det muligt for dig at være kreativ med accessoarer.

Sammanfattning:Om du vil bruge din tunna dunjacka under en parkas eller skaljacka vil du have en model som ikke helt tager over. Varilite Hood Jacket fra Adidas er en enkel og stilren dunjakke, der passer til alt. Det bedste ved den er, at Varilite er stoppet med fin ankdun, som væger meget lidt, men som samtidig giver bra varme. Det gør Adidasjackan til en rigtig prisværdig værdi i konkurrencen!

En supermysig historie

wyte ole jacket

Model: Olle Jacket, Wyte

Rekommenderat pris: 899 kronor.

Bedste egenskaber: Ligesom den tunna dunjackan fra Peak Performance er den her jackan fra Wyte en rakt igenom supermysig historia. Stoppningen består af 90% anddun og ydermaterialet i polyamid er ekstremt fleksibelt.

Det kunne have været bedre: På indersiden af jackan er fikorna ikke fästa vid innertyget, vilket ger en känsla av att nycklarna liksom studsar omkring inuti. Det er et lille forstyrrende moment for visse i testpanelet.

Sammanfattning:Olle Jacket er stoppet med 90% anddun som blivit över från kinesisk matindustri. Udover det er den desuden fri for fluorkarboner, PFOA, PVC, PFOS og formaldehyd, hvilket betyder, at den opfylder alle kemikaliekrav ifølge REACH-forordningen. Derudover er det her også en meget blød og skøn dunjakke, som du garanteret vil kunne føle dig bekvem i. Uanset om du bærer den som ytterplagg eller under en parkas eller skaljacka.

LÄS MER: Test! Säsongens tunna dunjackor för damer

SHOPPA HÄR: Alle vores tunna dunjackor

SHOPPA HÄR: Frusen av dig? Her er alle de tykke dunjakker