Vi har testat varma löpartights för dam och herr Image

Vi har testet mange forskellige strømpebukser til damer og herrer

Læg ikke løbesko på, bare for at det bliver koldt! Vores testpanel har sprunget i ni strømpebukser, som passer perfekt til vinterlöpning i temperaturer omkring nul.

Når du springer eller træner udendørs på vintern behöver du ett par tights som håller muskler och leder varma. Nogle pæne refleksdetaljer skader ikke heller - på så vis forsikrer du dig om, at du ser i mørket. Så her synes vores testpanel om sæsonens bedste vintertights fra blandt andet Craft, Newline, Nike og Salomon.

Strømpebukser til damer

mind winter tights

Model: Mind Winter Tights

Märke: Craft

Reflekser: Ja

Størrelse og pasform: Størrelsesægte, med normal pasform.

Sammanfattning: Det her er et par i princippet helt perfekte vintertights vars borstade insida gör att de passar perfekt i allt från några få till flera minusgrader! Tyget er småt og følger med, hvilket betyder, at de imponerer på testpanelet. Det eneste minus, testpanelet kan komme på, er en ren smagsfråge - midjan på de her tightsen er relativt lav, hvilket ikke alle gillar. I bensluten findes stilrena reflexdetaljer och dragkedja så att du enkelt kan dra tightsen på och av!

- Personligen tycker jag att vintertights ska ha högre midja, men det är verkligen en smakfråga. I övrigt prickar de verkligen i alla boxar! säger en testare.

Snyggast i testet!

warm tights newline

Model: Warm Tights

Märke: Newline

Reflekser: Nej

Størrelse og pasform: True to size, men med en aningen løsare passform kring höfterna.

Sammanfattning: På siden af de her tightsen findes en ficka hvor du kan stoppe ned mobiltelefon under löprundan, vilket är superbra! I övrigt har modellen en borstad insida och platta sömmar som ger optimal komfort. Newline den er også kendt for sine fugtige egenskaber, og det mærkes virkelig, ifølge testpanelet. Ikke en eneste gang oplever testarna at de känner sig kalla och frusna under passet - materialet suger nämligen upp svetten och ser till att du håller dig torr. Sist men inte minst vill de även understryka att det här mycket väl kan va de snyggaste tightsen i testet. Farven ligger helt klart i tiden!

- Jeg skulle sammenfatta modellen genom att det är ett par mjuka, sköna tights som sitter bra oavsett aktivitet. Gillar speciellt att det inte finns någon dragkedja nedertill. De brukar kunna skava tycker jag, säger en av testarna.

Ny favorit fra Nike

nike pro warm tights

Model: Pro Warm Tights

Märke: Nike

Reflekser: Nej

Størrelse og pasform: Aningen mindre end true to size. Hvis du er lidt følsom for tights som strammer åt kring vaderna och låren kan du gå upp en storlek.

Sammanfattning: Det her er et par ordentligt varma tights, som gør sig bra for löpning i temperaturer strax under nollan. Hvis du har let ved at frysa ved lågintensiv træning så som yoga gør de sig også bra indendørs. Det værste med de her stramninger, når du spørger testpanelet, er, at de ikke har nogle direkte reflekser. Springer du på kvällen då det blivit mörkt kan du därför behöva komplettera med reflexband. Et stort plus er, at tightsen fra Nike har ventilerende meshpaneler i knævecken og på lårene, hvilket gør, at du slipper bli for varm, når du svettas som mest. Perfekt til en solrig vinterdag.

- Den bedste egenskab ved de her tights er, at de er skæve og har en god længde. Det værste, jeg ved, er, når det er et glapp mellem byxbenet og løparskon! siger en testare, som er over medellängd.

Snyggt, trygt og framför allt prisvärt!

anja winter tights

Model: Anja Winter Tights

Märke: Wyte

Reflekser: Ja

Størrelse og pasform: I stort sett true to size.

Sammanfattning: Det absolut bedste med tightsen fraWyte er, at de er så høje i midten. Det gør, at de overlapper trøjen med god marginal, hvilket er A og O under kolde løbegårde. Desuden er de her tightsen 100 procent squatproof, mens du ger järnet på utomhusgymmet. De har også en blød, borstad inderside, som giver både varme og høj komfort! En anden sag, der øger helhedsbetyget, er detaljerne på tightsen. På både fram- og baksidan av vaderna finns reflexer och baktill finns en praktisk mobilficka. Trods det er det allermest imponerende alligevel prislappen!

- Designet er flot, synes jeg, med de glitrende detaljer og farverne langs bænkene. Det tilfører noget uden at blive for meget. Samtidig føles det trygt at springe med reflekser.

Strømpebukser til herrer!

På med udstyret!

under armour cold gear

Model: Cold Gear Legging

Märke: Under Armour

Reflekser: Nej

Størrelse og pasform: Normal i størrelse med en stram pasform.

Sammanfattning: Med de her tightsen fra Under Amour er det ikke noget problem at springe i temperaturer omkring nulan. De transporterer bort fugt meget bra, vilket helt klart er avgörande för helhetskänslan eftersom du inte kommer att börja frysa när svetten kyls ned. Til sit design er de noget enkle. Under Amour har ikke brendt särskilt mycket krut på små detaljer, men å andra sidan är det aldrig fel med något som är så här snyggt och stilrent. Matchat med en färgglad löparjacka gör de sig riktigt bra i spåret!

- Strømpebukserne er lidt stramme at få på sig, men vel på så er pasformen perfekt og de sidder som berget. Overlag er de grymt sköna och jag kan helt klart rekommendera dem till alla vinterlöpare, säger en testare.

Optimal fugttransport

Newline Winter tights ny bild

Model: Warm Tights

Märke: Newline

Reflekser: Nej

Størrelse og pasform: De her tightsen er aningen større i størrelsen. Ligger du mellem to storlekar og synes at tights skal sidde som et andet skinn kan du gå ned en størrelse.

Sammanfattning: Præcis som på damtightsen fra samme mærke er det bedst med den her model at de leder bort fugt så effektivt. Det sammen med den mjuka, borstade insidan gör dem väldigt bekväma, men tyvärr upplever testpanelen inte att de är riktigt så varma för löprundor i minusgrader. For rundor i ett par plusgrader funkar de desto bättre. I övrigt sitter de bra, har bra längd på benen samt en praktisk ficka i svanken där du kan lägga telefon, nycklar eller andra småsaker.

- Jeg liker verkligen passformen, tightsen känns åtsmitande och komprimerande, utan att begränsa rörelser, konstaterar en testare.

Til de kolde dage

craft train tights

Model: Warm Train Tights

Märke: Craft

Reflekser: Ja

Størrelse og pasform: True to size med normal pasform. Greppar anklarna extra tights tack vare dragkedjor vid vaderna.

Sammanfattning: Reflexdetaljerna på baksidan av de här tightsen är en snygg touch som ger flera stilpoäng. I övrigt är det uppskattat att tightsen inte är lika låga i midjan som andra herrmodeller kan vara - det gör att de överlappar tröjan med god marginal. Tightsen er over lag väldigt varma tack vare en borstad insida och vid så varma väder som fem plusgrader riskerar de faktiskt att bli för varma. Brug derfor den her model, når det er rigtigt koldt, så får den værmande förmågan stå i fokus.

- Jag imponeras mest av värmen i de här tightsen, speciellt efter det att jag fått upp flåset, då de verkligen ser till att bevara min värme.

Nästan lika varma som ett underställ!

Salomon agile warm tights

Model: Agile Warm Tights

Märke: Salomon

Reflekser: Ja

Størrelse og pasform: Som alle Salomons tøj og skor er Agile Warm Tights lidt små i størrelsen. Vælg den større om du velar mellem to.

Sammanfattning: Salomon kan virkelig det her med løprundor i minusgrader! Indgangen til strømpebukserne er for trang, men det føles rart på huden og giver god varme. Tightsen er faktiskt så pass varma och sitter så pass tights att du kan använda de som ett par underställsbyxor under en vindtät överdragsbyxa - till exempel när du åker längdskidor. Det enda minuset är att midjan är låg - till och med längre än på bilden - vilket gör att det blir lite kallt om luft letar sig in under löparjackan. Men der findes også en ficka med dragkedja, hvor din mobil kan ligge trygt, forudsat at du ikke har en plus-size telefon. Fickan er ikke jättestor.

- Jeg anbefaler de her tightsen skarpt og kommer helt klart til at købe de igen når paret jeg har er förbrukade. Det er også perfekt, at de har en dragsko længst nede ved bensluten, så jeg slipper krångla mig i og ur dem!

LÄS MER: Ska jag springa i underställ?

SHOPPA HÄR: Alla tights för vinterlöpning!