Vi testar: Funktionssandaler Image

Vi tester: Funktionssandaler

Svalare än en vandringssko, men med samma fokus på dämpning och slitstarkt material. Her er funktionssandaler, som er bedst i test!

Er de hurtigtorkende? Har sulan en skøn dæmpning? Hvor sidder de runde fødder? Vi har testet nogle af sommerens mest populære funktionssandaler.

For ham: (scrolla ned for hende)

Test af: Salomon Techamphibian 3 Funktionssandal

Anbefalet pris: 999 kroner

Sammanfattning: Perfekt til vandring

Testpanelet siger:

En hurtigtorkende, klädd funktionssandal med snabbsnörning som passar utmärkt för längre sträckor eller om du ska ut och vandra. Sandalen, med en kontagrip sula, giver både et skönt stöd för foten och ett bra grepp på blöta underlag.

- Det er som en luftigere variant af en almindelig vandringssko, med en stadig sula. De känns relativt svala även om de såklart blir aningen varma under plösen, säger en av testpersonerna.

Sandalen er normal i størrelsen og ret stram i pasformen, hvilket uppskattas af testpanelet, da det får skon at sidde stabilt rundt om foden. Materialet er hurtigtorkende, hvilket gør, at du kan bruge det, når du har det dårligt. Hvis du vil vide, hvad det er, så er designet meget smukt.

- Som vandringssko er den väldigt frän i designen, men det er kanske ingen sandal som jag skulle gå runt med på stan, siger en af testpersonerna.

Her finder du Salomon Techamphibian 3.

Test af: Keen Uneek O2 Funktionssandal

Rekommenderat pris: 1 195 kronor

Sammanfattning: Mix af sandal og sneaker

Testpanelet siger:

En dressad og casual variant af en funktionssandal, og en opgradering fra originalet Uneek, som både findes i en sort variant her og en blå variant her. Sandalen påminner om en sneaker baktill och har en lätt vadderad häl. Designet overraskede testpanelet positivt, og den her sandal blev testets favorit til en bytur eller aftensnøjen.

- De er ret pæne, specielt i sort. De er väldigt sköna och luftiga då det är öppet på sidorna. Det kan blive lidt varmt under sulan, men ingen større fara, siger en af testpersonerne.

Konstruktionen med de to snørena på siden samt en sula gjord i ett stycke, ger lagom med stöd för foten och låter fokus ligga på passformen. Skon er normal i størrelsen, om än lite hårdare än vad testpanelen hade trott. Därav passar sandalen perfekt att ha med sig på semestern, både under en stadstur och på standen. Et minus ved sandaler er dog den noget høje pris.

- Jeg havde personligt ikke betalt så meget for den her skon, siger en af testpersonerne.

For hende:

Test af: Marrell Terran Lattice II Funktionssandal

Rekommenderat pris: 899 kronor

Sammanfattning: Kvällssandal med bra stöd

Testpanelet siger:

En feminin funktionssandal, som findes i både rød, sort og blå. Tack vare den uppbyggda fotbädden med memory-foam har skon en otroligt skön passform.

- Den her sandal er virkelig flot! Jeg får ikke lyst til at gå med dem længere og sulan giver rigtig meget støtte og dæmpning, siger en af testpersonerne.

På grund af designet er sandalen väldigt sval, bortsett från under foten där det kan bli aningen svettigt. Den dressede design med remmar som formas og sitter perfekt på foten utan att skava, uppskattades. Den greppsäkra yttersulan i gummi gör sandalen användbar oavsett underlag.

- Det her er en sandal, der passer til både dagsutflykter, strandpromenader og aftenseventyr. Den er meget fin og feminin, mener en testare.

Er du interesseret i Marrell Terran Lattice II? Du finder den røde variant her, den blåa variant her og den sorte variant her.

Test af: Keen Venice H2 Funktionssandal

Rekommenderat pris: 999 kronor

Sammanfattning: Med fokus på sulan

Testpanelet siger:

En hurtigtorkende funktionssandal som både findes i farverne sort/grå og rød/grå. Sandalen har en justerbar pasform tack vare den elastiska snörningen.

- Sandalen er lille i størrelsen, mens passformens bredde føles alt luftigere. Det går givetvis at justera i viss mån med hjälp av snörningen, säger en testare.

Med en ovandel i slitstark polyester er sandalen både vaskebar og hurtigtorkende. Yttersulan är greppvänlig och gör skon redo för vandring i både stads-, strand- och bergsmiljö. Sandalen, som har et antibakterielt inderfoder og fotbädd samt en ergonomisk opbygget mellansula, opleves som stabil og aningen hård.

- Det er en opbygning i sulan, som jeg personligt ikke uppskattar, da den får ytterdelen af min fot att vridas uppåt. Annars synes jeg, at sulan giver et meget godt fotostøtte. Designen er en klassisk sandal-sko, så hvis du liker den stilen kommer du gilla den her skon, siger en af testpersonerna.

LÄS MER: De bedste sommersko 2017