Vi testar snyggsneakers! Image

Vi tester snyggsneakers!

Dressede sneakers er det ultimative kompromis mellem finskor og gympadojor. Testpanelen vet vilka som är skönast och snyggast i sommar.

SHOPPA HÄR: Hele vores udbud af sneakers

Vores kærlighed til sneakers falmer aldrig, men det findes tillfällen då ett par klassiska Converse inte riktigt passar sig. Dressade sneakers i finare material eller med ett lite mer sobert utseende är lösningen för dig som helst skippar loafers eller högklackat när det vaknas festligheter.

Scrolla ned for at tage del af vores testares meninger om 12 nye modeller for sommeren 2018.

Dressede sneakers til ham (scrolla ned for dam)

Det her testet er fra 2018. For at se årets trendigste sneakers, se her!

Lacoste EndlinerSE_LACOSTE_HERR.jpg

Märke: Lacoste

Model: Endliner

Rekommenderad pris: 1 195 kronor

Finns i färgerna: Vit

Materiale: Häl och tå är försedda med ett syntetmaterial medan sidorna är gjorda i ett luftigt tyg. Vi gillar materialet, men hade gärna sett att skon var gjord i riktigt läder för ännu lyxigare känsla. Å andra sidan är den enkel att rengöra.

Passform: Storleken är snudd på true to size, men överflödet av tyg på sidorna gör att skon känns stor. Den bliver ligesom lidt pösig, trods at den ikke føles for bred inuti.

Komfort: Sulan er ret tyk og føles skønt studsig, om end noget klumpet. Det bløde fodret gør det skønt at gå længere ture i.

Design: Da skon var lavet i skinn havde den fået et højere betyg da känslan blir något plastig. I øvrigt er det en klassisk, preppy sneaker, som du kan matche med i princippet alt i garderoben. Plus i kanten for diskret men stilig Lacoste-logga.

Sammanfattning: Vi liker verkligen den här klassiska sneakern som är både skön och somrig. Om tyget hade suttit tight över hela skon (och allra helst: varit i skinn) hade den fått toppbetyg. Hvis du efter en preppy sko vil komplettere sommeroutfiten med, kan det ikke blive helt galt med de her på fødderne. Men tænk på, at farven ikke er kritvit uden snarere ægskalsvit, hvilket ikke syns på billedet.

Gant HeltSE_GANT_HERR_1.jpg

Märke: Gant

Model: Hero

Rekommenderat pris: 949 kronor

Findes i farverne: Marinblå, svart och vit

Materiale: Tygsko med indvendigt skind.

Passform: Lite smalare, men overlag en true to size-sko som sitter riktigt bra.

Komfort: Udover at det går en smule over fotryggen som klæber lidt på visse testare er det en meget skön sko. Mer stötdämpning än ett par Converse, men inte de studsigaste skorna.

Design: Canvassko med seglarkänsla som er en match made in heaven for alla preppy killar. Vi liker de borstade detaljerna i mocka liksom skinnfodret i orange, som ger viss lekfullhet till en annars clean design.

Sammanfattning: Skal du ud til skærgården i sommer eller hænga på segelbåten är Hero en klockren modell. De her klassikere er enkle at matche og kan ikke blive fejl. Det er med andre ord et trygt valg, som passer mænd i alle aldre. Du med breda fötter kan uppleva skon som något smal men det är marginellt.

Gant Slip OnSE_GANT_HERR_2.jpg

Märke: Gant

Model: Hero Slip-On

Rekommenderat pris: 949 kronor

Finnes i färgerna: blå och vit

Materiale: Stretchigt, mjukt bomuldstyg og ordentlig gummisula.

Passform: Storleksmässigt är de mitt i prick och de sitter verkligen kanonbra på.

Komfort: Supersköna skor där du får in lite mer luft än i varianterna med snörning. De klæber ikke nogenstans og har desuden lidt stretch i tyget på ovansiden som gør det enkelt at tage af og på dem. Suveräna!

Design: Fint, klassisk design, som alligevel er lidt mere edgy end de mere stilrene varianter. Plus for at de er stilrene uden at føles tråkiga.

Sammanfattning: Her får du ingen overraskelser uden en klassisk slip-on, som leverer det forventede - med bravur. Riktigt sköna och snygga sommarskor som är ett bra komplement till seglarskon. Du kan uden problemer bære dem barfota uden at føle dig for varm. De her ser vi fram emot att tillbringa många sommarkvällar i!

[[Björn Borg]] Geoff ChapaSE_BB_HERR_1.jpg

Märke: Björn Borg

Model: Geoff Chapa

Rekommenderat pris: 899 kronor

Findes i farverne: Grå

Materiale: Ovandel i mocka og canvas og en gummisula.

Passform: Storleksmässigt är Geoff precis mitt i prick. Det er en helt igennem velsiddende sko, som gør testpanelet mere end tilfreds.

Komfort: Hvis du vil have en smuk sneaker, skal du ikke være bekymret for Geoff. Det sporty design gør dem næsten lige så bekväma som gympaskor.

Design: For den, der elsker loggor, er det her et fint alternativ. Ingen kommer til at savne, at skon er fra Björn Borg. Färgen är fin och passar till många sommaroutfits även om den är lite sportigare än övriga skor i testet. Mockadetaljerna är stiliga men det gör att skon känns något ömtålig.

Sammanfattning: Den lyse sommersneakern til dig, der ikke vil have fine sneakers, men alligevel et lidt mere fancy alternativ til gympaskor. Loggorna är en vattendelare, vissa gillar dem och andra tycker att de gör skon mindre proper. Känslan är sportig och du kan utan problem gå rätt länge på stan i de här utan att få ömma fötter. Liten brasklapp för att den somriga ljusfärgen i kombination med mockadetaljerna kräver en bärare som inte hänger för mycket på gräs eller snubblar till för ofta.

Lyle & Scott Teviot TwillSE_LYLE_HERR.jpg

Märke: Lyle & Scott

Model: Teviot Twill

Rekommenderat pris: 649 kronor

Finnes i färgerna: Blå, vit och svart

Materiale: Canvastyg og rejäl gummisula.

Passform: I handen känns tyget lite stelt men väl på är de inte hårda, även om de kräver några timmars användning innan de mjuknar upp ordentligt. Rymlig model hvor fötterna får bra spelrum.

Komfort: Ganska sköna och överraskande mjuka på. De klämmer lidt i hælen, men det slipper, når du har brugt skorna et par gange.

Design: Snørena er lidt rund og ganska synliga, vilket ger lite karaktär till en annars basic sko. Det er den klassiske "hel-och-ren-skon", som passer på alt og alle, og et lysende eksempel på, at man ikke skal ændre et vindende koncept.

Sammanfattning: Hvis du vil have et par sneakers, som fungerer både til hverdag og på kvällen, til jeans og kostymbyxor, er Teviot Twill et fremragende valg. De er klædt på, så de er nemme at matche. Den her model er lidt rummelig, hvilket testarna ser som et plus, samt gjord i ett tunnare canvastyg som gör dem svala och sköna. Det er svært at finde minus på den her klassikern, som vi vågar påstår passer præcis alle!

[[Björn Borg]] ColtraneSE_BB_HERR_2.jpg

Märke: Björn Borg

Model: Coltrane

Rekommenderat pris: 999 kronor

Finnes i färgerna: Brunt

Materiale: Skinn både på in- och utsidan samt yttersula i gummi.

Passform: En sneaker som er true to size og som ikke klæber nogenstans. Her har du en sko med klokkeformet pasform.

Komfort: Skinnet er blødt og smukt mod fødderne, men det gør den lidt tykkere end de andre skor i testen og dermed lidt varmere. Skon er däremot lätt och skön nog att bära hela dagen.

Design: De forskellige nyanserna av brunt ger höstvibbar men eftersom sulan är vit känns den ändå somrig. Nogle tester mener, at det er lidt for mange nuancer af brunt, men hvis du foretrækker mørke toner, er det her sommerkonceptet for dig.

Sammanfattning: Vi tænker, at det her er friluftsmänniskans alternativ til funktionssandaler, en sneaker til den, der helst ikke bærer sneakers, men alligevel vil have et snyggt og bekvämt alternativ. Den føles også ret tålig og skulle gøre sig perfekt på eksempelvis Way out west, især fordi den er lavet i et materiale og en farve, som kan tage en hel del smuds. Kritvita sneakers i all ära, men det är uppfriskande med en sko som inte ser ut som alla andra.

Dressede sneakers til hende

Den her test er fra 2019. Her finder du vores snyggaste sneakers 2020!

Superga Velvet Chenille SE_SUPER_DAM_1.jpg


Märke: Superga

Model: Velvet Chenille

Rekommenderat pris: 899 kronor

Findes i farverne: Rosa, grå og sort

Materiale: Ovandel i sammet og platåsula i gummi.

Passform: Den er lidt af i størrelsen. Ret størrelse er jättestor, mer än hel storlek större, medan en storlek mindre klämmer lite vid tårna. Samtidig er den ganske bred.

Komfort: Den her snørar du på dig enbart för stilen. Du med følsomme fødder kommer tycka att kanten skaver mot huden. At det er så svært at finde den rette størrelse gør også, at komforten bliver lidende. Inte lika sköna skor som vanliga låga Superga.

Design: Stilmässigt är det här en fullpoängare, den är så sjukt fin! Sammeten er både pæn og skøn at tage på. Platåsulan giver ekstra højde og tilføjer lidt kant til den ellers så søde looken.

Sammanfattning: Det er synd, at skon er så konstig i størrelsen, for den er så utrolig fin! Du vil bare instagramma dina fötter hela tiden när du har de här på dig. De er søde og samtidig kølige med en rejäl platåsula som ger lite extra höjd. Skorna passar till både jeans, kjol och klänning dag som kväll.

Superga LamewSE_SUPER_DAM_2.jpg

Märke: Superga

Model: Lamew

Rekommenderat pris: 799 kronor

Finns i färgerna: Guld, sølv og sort

Materiale: Glittrig lærred og gummisula.

Passform: De her sidder som en smæk. Lite rymliga men ändå true to size, ifølge testpanelen.

Komfort: Glittertyget er mindre stift end det klassiske tyget, men efter nogle dages brug føles det lidt blødt. Det er en skånsk skorpe, som du kan træne længe i, men følsomme fødder varmer for at metallöglorna kan trycka på ovansidan av foten. Har du problemer med hallux valgus, kan det klæbe på indersiden. Annars en superskøn sko!

Design: Så fint! Lagom meget glitter og glans i tyget. Modellen er klassisk og kommer ikke til at gøre dig besviken.

Sammanfattning: Superga har altid været et sikkert valg i sommeren, men lige nu har de et rigtigt øjeblik. Det er kul med et alternativ til originalskon som funkar även på finare tillställningar tack vare det glammiga tyget. Designet er virkelig fint og roligt uden at blive tosset. Det eneste, du bør tænke på, før du klikker hjem til de her godbitarna, er, at tyget er lidt hårdare.

Gant ZoeSE_GANT_DAM.jpg

Märke: Gant

Model: Zoe

Rekommenderat pris: 749 kronor

Finns i färgerna: Rosa, vit, svart och grå

Materiale: Snörsko i bomullstyg med gummisula.

Passform: True to size med en jævn og behagelig pasform.

Komfort: Øglorna trycker inte lika mycket mot foten som i Superga-skor, så där har vi en klar fördel. Det er en meget smuk stofsko, som føles sval og let at have på sig.

Design: En fin og behagelig følelse i både farve og design. Det er et godt alternativ til den klassiske lærredskonstruktion, som er lige så mystisk, som den ser ud.

Sammanfattning: Sötaste sommarsneakern i mjukaste bomull. De både känns svala och ser nätta ut på foten. Sammenlignet med Superga har de her en betydeligt flimrende følelse med noget tunnare sula og lidt ömtåligare tyg. De passar lika bra på sommarmiddagar som på jobbet eller citysemestern.

Svea Anna Knot SE_SVEA_DAM_1.jpg


Märke: Svea

Model: Anna Knot

Rekommenderat pris: 899 kronor

Findes i farverne: Rosa, rød og grå

Materiale: Yttertyg i tvättad bomull och tjock gummisula.

Passform: Størrelsesmæssigt kan du trygt vælge din almindelige størrelse. Den sidder som den er tænkt at gøre.

Komfort: Det er en meget blød sko med vadderad tunge og hætte. Den er lavet i et tykt stof, som føles rart mod huden, men tygets tykkelse gør den lidt for varm for en rigtig sommardag. Bra höjd och dämpning som gör den behaglig för långa dagar på stan. Et komfortminus er, at en slank klud klæber over fotryggen på visse testare.

Design: Det snoede låg i vasket bomuld giver en skøn, afslappet vibration. Designmässigt är den kanske inte stilig nog för kvällstillställningar men på dagen kommer den till sin fulla rätt.

Sammanfattning: Vill du ha en mjuk sko som känns nästan som ett par tofflor är det här dojorna för dig. Anna Knot er som gjord for mamman i lekparken som vill ha en bra dämpning och skor som man snabbt kan glida ned i. Knuten på ovandelen är annorlunda och känns spännande men tyget är relativt tjockt och kan bli lite varmt när temperaturen stiger.

Svea CharlieSE_SVEA_DAM_2.jpg

Märke: Svea

Model: Charlie

Rekommenderat pris: 999 kronor

Finns i färgerna: Vit och svart

Materiale: Yttertyg och sula i polyester.

Passform: Udover at den er lidt vel generøs i størrelsen, så sidder den rigtig bra.

Komfort: Lidt stor og klumpet. Det gør at komforten ikke er på toppen, men den rymliga passformen i kombination med ordentlig sula gör dem ändå sköna. Lidt minus for at materialet får fødderne til at svede. Det findes lufthål på sidorna, men de räcker inte.

Design: Testpanelen får både futuristiske vibbar og 90-talsfeeling af den her hvide platåskon. Den plastiske overflade er faktisk ikke noget, der forstyrrer, men gør sig godt med looken. Stort plus for at de er gennemgående helvita!

Sammanfattning: Med de her på fødderne føler du direkte, at du hører hjemme i et japansk modemagasin eller en hyldestfest til 90-tallet. Vi elsker det! Supersnyggt at Svea har gået all in med en rigtig sygehusvit farve og klumpet design. Materialet gør dem lidt varma men det havde ikke blivit samma coola känsla om de var gjorda i skinn. Bortsett från att fötterna blie rätt varma så bär vi gärna de här varje dag i sommar.

Sneaky Steve JeromeSE_SNEAKY_DAM.jpg

Märke: Sneaky Steve

Model: Jerome

Rekommenderat pris: 1 095 kronor

Finns i färgerna: Rosa

Materiale: Mocka, innerfoder i microfiber och sula av gummi.

Passform: De klæber lidt i tån men er store i hälen. Effekten bliver at tåboxen føles nätt medan skon glappar i hälen.

Komfort: At tårna kläms ihop lite sänker komforten, liksom att den är ganska hård. Har du følsomme prinsessefødder, får du rusta dig med skavsårsplåster, mens du går ind i dem.

Design: Som at have et sommarglas på fötterna, så fint! Färgen är ljusare i verkligheten än på bilden. Tack vare platåsulan får den lite attityd och funkar även för dig som inte har en gullig stil.

Sammanfattning: En fin sneaker i fin mocka, som derfor bliver ret ømtålelig. Den rosa mockan er på den anden side meget sød, uden at skon for den skull bliver for gullig. Eftersom skindet er hårdt, før det er gået ind, må du bære stumper i det for ikke at risikere skavsår. Testpanelet vil også variere, fordi det er lidt småt i tåboxen. Den er intet for dig med brede fødder.

LÄS MER: Puma Basket Heart Patent er skimrande ret i vores

LÄS MER: Vores fineste pastellrosa sneakers 2018