Vi testar: Sommarens sport-bh som är bäst i test Image

Vi tester: Sommarens sport-bh som er bedst i test

Når vädret gør at vi bär så lite kläder som möjligt skadar det inte att sport-bh:n är extra snygg. Vi har testet sommerens godbitar til bysten.

Det her testet er fra 2018. Spana in våra bästa sport-bh:ar 2020!

Blacc CherylSE_BLACC.jpg

Märke: Blacc

Model: Cheryl

Rekommenderat pris: 249 kronor

Finnes i färgerna: rosa/blå, svart/vit, rosa/röd, grön och lila

Passform: Omkretsen känns normal och du kan välja din vanliga storlek. Sport-bh:n sidder overlag meget bra, även utan vadderingen. Hvis ikke vadderingen havde været ujævn, havde pasformen været suveræn. Resårkanten nedtill gör också att sport-bh:n håller sig på plats på ett bra sätt.

Støtte: Lite support. Du vil måske ikke gå ud og springe i den, men den klarer faktisk meget intensiv træning. Burpees og kortere sprinter er intet problem, for dig med lidt mindre byst. For en sportsbh med let støtte får den mere end godkendt.

Komfort: Det faktum, at den knap føles, når du har den på dig, giver et højt betyg. Tyget er smidigt og behageligt. Axelbanden er i samme stof og ikke heller disse føles af. Den brede resårkant gør stadig, at den sidder meget smukt, uden at overhovedtaget skava nogenstans. Det var så rart at have på sig, at flere testpersoner ville bære den til hverdag.

Design: Enkelt når det er bedst! Rent design, der lever op til de superfine, kraftige farver, som passer særligt godt til en gyllen solbränna. Meshen i ryggen bryter av mot mönstret på ett snyggt sätt och tonar ned mönstret en aning.

Sammanfattning:

En superskøn sport med let støtte, som alligevel klarer tuffa pass. Burpees, sprinter og hop er ikke noget problem, forudsat at du ikke har alt for stor byst. Den er enkel uden at blive tråkig og designad i en farveindstilling og et mønster som påminner om godis! Den lægger sig pænt mellem skuldrorna bag på ryggen, hvilket bliver ekstra fint, hvis du har en linne med smalare ryg. Testpanelen ger ett extra plus i kanten för att vadderingen kan tas ut och att sport-bh:n känns skön att träna i oavsett om vadderingen är i eller inte.

[[Björn Borg]] Naito Soft TopSE_BB.jpg

Märke: Björn Borg

Model: Naito Soft Top

Rekommenderat pris: 399 kronor

Finnes i färgerna: blå

Passform: Passformen er en fullpoängsare. Den er fint skuret, føles moderne og fin på kroppen samtidig med, at den sidder, hvor den skal og ikke åker runt. Et plus for den brede udsigt under bysten. Der findes også tre forskellige hakar til at kunne tilpasse omkretsen efter bare dig, hvilket er et stort plus.

Støtte: Et lettere støtte uden vaddering. Derfor passer den her model perfekt til dig, der har lidt til middelstor byst.

Komfort: Materialet er så let, at det føles som om, at der ikke er noget på dig overhovedet. Superskøn! Den grymma fukttransporten ökar komforten ytterligare.

Design: Som sagt, et underbart fint og smukt materiale. Vi elsker den blå farve i kombination med det rosa og at der findes meshdetaljer rundt armhålorna. Den føles luksuriøs.

Sammanfattning:

Det tunna materialet i den här snygga sport-bh:n känns svalt, lätt och superskönt på kroppen under hela träningspasset. Perfekt for varma sommardagar. Du får et overraskende bra støtte i en så pass tunn sport-bh, men om vi ska vara ärliga så är det inget du drar på dig för löprundan eller när det vankas burpees. Den er derimod ekstremt fin og underbart skøn at have på sig. Meshdetaljer i armhålorna i kombination med det tunna materialet ser til at du holder dig sval og torr. Axelbanden ger ett bekvämt tryck på axlarna och den breda resåren under midjan håller bh:n på plats.

Swemark CourageSE_SWEMARK.jpg

Märke: Swemark

Model: Courage

Rekommenderat pris: 449 kronor

Findes i farverne: sort

Passform: Sjukt bra passform. Sitter den her dårligt på dig, har du købt fel størrelse. Du kan bevæge dig bagud, men alligevel få fuld støtte. Ställbar i axelbanden och runt om, du kan även knäppa den i ryggen så att den passar under breda brottarryggar.

Støtte: Her får du et riktigt bra stöd! Også du med stor byst som vil ha en trotjänare när du springer eller hoppar kommer att bli nöjd. Sjukt bra! At den desuden giver så bra stöd utan att pressa in brösten mot kroppen så att man får andnöd är underbart.

Komfort: Med sine vadderade band og breda rygg med fyra hyskor sitter den väldigt bekvämt. Det er ingenting, du læäängtar efter att få av dig efter passet, utan något du kan ha i flera timmar utan problem. Fukktransporten er rigtig god, du bliver lidt varm og bløder præcist under brøsten i det bånd, der sidder der, men i selve kupan ventileras svett och fukt bort.

Design: En helsvart sport-bh uden nogle utstickande detaljer kanske inte är det somrigaste valet, men det är en färg och modell som funkar året om. Notera att det inte finns någon vaddering över huvud taget, vilket gör att man kan se konturerna av bröstvårtornas form genom tyget.

Sammanfattning:

Det her er sport-bh:n for dig som behöver maximalt med stöd och som tränar tuffa sporter, inget för dig som är ute efter att ta snygga gymselfies. Det er positivt, at det går at knække sammen banden i ryggen, men formen bliver stadig for bred for mange linnen (så at sport-bh:n syns). Den skær ikke i nogenstans, skaver ikke og presser ikke åt uden at sidde perfekt, hvilket ikke er let at finde om man har stor byst. Det betyder, at selve stolen er stum og elastisk. Ekstra plus for at den findes i så mange storlekar. Hvis du er på jagt efter en rigtig funktionel bh, som du kan lide så meget, så klik her! Värd varenda krona.

Nike Rival BHSE_NIKE.jpg

Märke: Nike

Model: Rival Bra

Rekommenderat pris: 549 kronor

Finnes i färgerna: rosa, svart och vit

Passform: Tack vare justerbara axelband och knäppning baktill finns det goda möjligheter att anpassa passformen. Sitter virkelig superbra.

Støtte: Her får du meget støtte i en pæn emballage. Også du med mellemstore til store bryster kan trygt vælge den her til højintensiv træning med mange hop og hurtige bevægelser.

Komfort: Brøsten holdes på plads uden at det strammer eller skaver. Nedre kant af sport-bh:n er ganske blød og lidt elastisk (specielt baktill), hvilket gør, at kanten ikke trycker åt for hårt trots att du får mycket stöd. Skånsom nylon og mesh i ryggen gør det effektivt at bruge stoffet.

Design: Otroligt fin og somrig farve! Den perfekte neonrosa nyansen som gør sig helt suveränt mot en sommarbrun hud. Meget støtte har ikke bidraget til et tråkig design. De rejäla banden ser faktiskt snygga ut liksom meshtyget i bak.

Sammanfattning:

Ofta får et ordentligt støtte ge avkall på en snygg design, men inte här. Nike har gjort en sport-bh som håller bysten på plats, känns skön ett helt pass igenom och är cool nog att bäras som den är. Vi gillar särskilt de justerbara axelbanden och knäppningen bak, så att passformen kan anpassas lite extra. Et godt tip er direkte at klippe den tykke bunten med vaskeklude, som sidder på siden. Den klippta ytan skaver inte och det blir betydligt skönare att träna när lapparna är borta.

Röhnisch Flatterende sports-bhSE_RÖHNISCH.jpg

Mærke Röhnisch

Model: Flatterende sports-bh

Rekommenderat pris: 399 kronor

Finnes i färgerna: rosa/flerfärgad, svart, svart/flerfärgad, rosa och blå

Passform: Nästan helt perfekt pasform. Den sköna, tjocka resåren under bysten och lagom stora kupor håller brösten på plats. Smidigt at vadderingen går at ta ur.

Støtte: Det er en model, som ikke kan justeres, så støtten bliver ikke maxat. Vi synes alligevel, at du med lidt til middelstor byst kan trække på den her før et højintensivt pass og regne med at brösten hålls på plats.

Komfort: Den er behagelig at have på sig og træne i, men aningens for varm. At det skær i lidt i partiet mellem brösten og armhålorna känns lite obekvämt när du först sätter på dig den, även om känslan försvinner efter en stund.

Design: Sjuskt snygg och funktionell. Her bliver det fuld potte! Mönstret livar upp utan att bli för mycket. Vi elsker den dekorativa ryggdelen med en bred resår och korsade band.

Sammanfattning:

En sport, som du bliver glad for. Vi liker verkligen det fina mönstret som är roligt utan att bli "tokigt". At det er fremstillet af et genvundet materiale, som andas og transporterar bort fukt bra ger givetvis pluspoäng. Sport-bh:n er meget skøn at have på sig, og du føler dig både smidig og pæn. Måske ikke modellen du trækker på dig når du vil have meget støtte, men du med medelstor byst kan uden problem regne med tillräckligt bra stöd under intensiv aktivitet.

Under Armour Mid CrossbackSE_UA.jpg

Märke: Under Armour

Model: Mid Crossback

Rekommenderat pris: 399 kronor

Finnes i färgerna: vit, svart och blå

Passform: Om axelbanden hade suttit åt lite, lite mer hade passformen varit spot on. Nu trækker den ikke brøsten helt så meget, som vi havde ønsket. I övrigt sitter den som en smäck, både under och över bysten samt baktill.

Støtte: Det er faktisk sjovt at springe i den her, selv om den er lavet til middelintensiv træning, så hvis du leder efter en sport, der er ret allround, er det her en god værdi. Du får en jævn fin støtte.

Komfort: Så skønt! Tyget er jättemjukt och kuporna lagom stora. Det varken skaver eller klämmer någonstans. Axelbanden føles hårdere.

Design: Den krydsede ryg er både smuk og fin. Du, som vil have en snygg-bh, der ikke er for detaljrik, tjejig eller "extra allt", bør klikke den hjem her. Det er sportstoppens motsvarighet till ett par vita sneakers och ett lysande exempel på att det enkla ibland är det bästa.

Sammanfattning:

Sport-bh:n alle tjejer med liten till medelstor byst borde ha i sin garderob. Den er tilstrækkelig blød og behagelig at bære til lågintensiva aktiviteter som yoga eller promenader, men ger så pass mycket stöd att du kan köra HIIT-träning eller korta löppass utan att bysten far omkring. Bh:n andas kvalitet och den känns välgjord. Stretchig och mjuk utan att bli slapp, clean utan att bli tråkig och snygg utan att dra till sig för mycket uppmärksamhet. Ett köp du inte kommer ångra.

Kari Traa FriggSE_KARI.jpg

Märke: Kari Traa

Model: Frigg

Rekommenderat pris: 599 kronor

Finnes i färgerna: svart och blå

Passform: Omkretsen är lite liten, vilket är bra om du börjar på yttersta spännet eftersom en bh tenderar att töjas med tiden. Men visse test viser, at den er lidt stram. Kuporna är i stället väldigt stora.

Støtte: Det er en rigtig ordentlig bh, som fokuserer på at give støtte, og det føles. Materialet er tykt og har brede partier for optimal støtte. Du kan træne det hårdt som helst i den her bh:n.

Komfort: Den satt rätt hårt och skavde på sina håll men den är å andra sidan gjord för hård träning och kapslar verkligen in bysten. Sport-bh:n føles ret tyk og næsten klumpet, men den er fremstillet i et materiale, som ikke bliver blødt eller tungt, når du er svettig. Fukttransporten er helt suveræn!

Design: Helsvart og stilren uden forstyrrende elementer. Designet handler mere om funktionalitet og støtte end om at give opmærksomhed. Färgen är inte det som drar ned betyget utan att det helt enkelt borde lagts lite mer kärlek på designen.

Sammanfattning:

Eftersom kuporna är rätt stora och omkretsen lite blev helhetsintrycket inte det bästa gällande komfort och passform. Ved at beställa hem flera olika storlekar kan du bättre hitta en storlek som passar perfekt. Når du rammer den på punktet, er det her en sportsbh, som leverer. Funktionerne er virkelig gode, og fugttransporten imponerede på testpanelet. Ventilationen er superbra, og du bliver ikke så blød og blød som i mange andre sportsbiler. Det klare design gør den til en trotjänare i träningsgarderoben og de något stela kuporna ger faktiskt fin form.

SHOPPA HÄR: Vores store udvalg af sport-bh

LÄS MER: Svalaste tightsen för sommarträning

LÄS MER: Sommerens bedste løparlinne