Vi testar träningsbyxor! Image

Vi tester træningsbyxor!

Hvis du har strømpebukser og hellere vil træne i en videre byxa, er det denne måstelæsning for dig. Vores manliga testpanel har testet 5 grymma modeller så att du kan hitta rätt byxa för din yxa.

Strømpebukser er ikke det bedste alternativ til al træning og langt fra alle, der ønsker at svette i kropsnær plagg. Träningsbyxor er derfor et suverænt alternativ til dig, der foretrækker et løsere look. Testpanelen har tränat i hellånga byxor för män i olika material och modeller - här är vad de kom fram till.

Nike Dry Taper Fleece Pant - Stilren baggy lookSE-Nike-Dry-Taper-Fleece-Pant.jpg

Märke: Nike

Model: Dry Taper Fleece Pant

Vejledendepris: 399 kroner

Testpanelet siger:

Komforten og stilen er på toppen i de her træningsbyxorna fra Nike, som har en baggy pasform. Det bløde materiale og den løse pasform gør, at du får fuld bevægelsesfrihed, når du træner.

- Sjukt snygga och sköna byxor som funkar perfekt att träna i på gymmet eller använda som överdragsbyxor till och från träningen. Den er virkelig god til at holde sig væk fra fugt og desuden tørrer den hurtigt, siger en kille i testpanelet.

Materialet er lige så blødt som bomuld, men det tørrer betydeligt hurtigere og bedre. Midjan er elastisk og enkel at justere, så samme størrelse kan sikkert passere forskellige typer af kropar. Testpanelet mente derimod, at byxorna var noget store i størrelsen.

Byxan smalnar av nedåt ankelen och har en mer pösig passform i grenen, vilket delar av testpanelen tyckte mycket om och andra var lite tveksamma till. Gillar du den avslappnade looken är de här brallorna ett suveränt val.

- Materialet er tunt med alligevel förvånansvärt varmt. Bedste egenskaber er garanteret, at de er så lette og behagelige, siger en testare.

Casall M Techno Pants - Maxad stretch SE-Casall.jpg

Märke: Casall

Model: M Techno Pants

Rekommenderat pris: 799 kronor

Testpanelet siger:

De her mångsidiga byxorna ger mycket för pengarna. Du kan bruge dem til alt fra gymnastik og stretching til yoga og lange promenader. Til og med som en overdragsbyxa.

- Fordi byxan har full stretch, fungerer den fremragende til mange typer aktiviteter. Velegnet allround! siger en testare.

Selv om byxorna er rigtig stretchiga gør det vävda materialet att de känns mer som en "riktig" byxa än ett par träningsbrallor. Du kan uden problemer gå rundt med de her på stan uden at føle dig for sportigt klädd. Designet er stilrent og klassisk. Det er et look, der er sjovt at se på, og som vil fortsætte med at gøre det i mange år fremover.

- Byxan har et enkelt design, som sidder ekstremt skönt med snörning i midjan. Den er lidt bred i modellen, men du kan trække åt dem i benslutet for en smalare look, vilket bara är positivt! Det gør også, at du kan have dem som et par trekvartsbrallor. Tummen upp! siger en testare.

En detalje som uppskattades särskilt är de dragkedjeförsedda fickorna där du kan förvara nycklar och andra småprylar utan risk för att de ramlar ur.

Under Armour Tech Pant - De perfekte gymbyxorna!SE-Under Armour.jpg

Marke: Under Armour

Model: Tech Pant

Rekommenderat pris: 499 kronor

Testpanelet siger:

Vil du efter en skøn, let træningsbyxa i et behageligt og tunt stof? Så kan de her godingar fra Under Armour vara ett bra val för dig.

- De er perfekte til gymmet, men tack vare den ganska lösa passformen kan de också användas som överdragsbyxor till och från träningen. Dragkedjorna vid bensluten gör det också möjligt att dra av byxorna med skorna på, säger en testare.

Designet er stilrent og avskalad i en snygg mörkgrå färg med en liten grå logga på låret. Det findes to sidofickor som saknar dragkedjor, men tack vare det generösa djupet upplevde inte testarna att saker trillade ur.

Det tunna behagliga tyget, med en mjuk resår i midjan, ventilerar bra och gör att du känner dig skönt sval under träningen. Modellen er løst med noget afsmalnende benslut, hvilket er et stil- og komfortmæssigt plus. Byxbenen har en god længde, også for længere personer.

- Lite for sladdriga i modellen för att användas för löpning men grymt sköna träningsbyxor för gymmet! säger en testare.

Tech Pant findes også i lysgrått og sort.

Nike Dry Pant PX - Funktionel följsamhetSE-Nike-Dry-Pant-PX.jpg

Marke: Nike

Model: Dry Pant PX

Rekommenderat pris: 599 kronor

Testpanelet siger:

Her har du en smuk, flot byxa, som er lige så sjov i fitnesscentret som under promenaden eller hjemme i sofaen.

- Byxorna är ganska stor i storleken så ta en storlek mindre än du brukar om du vill ha dem lite tightare. Funkar bra även bra som överdragsbyxa tack vare sin lite lösa passform, säger en testare.

Byxorna har et afsmalnende design, hvilket gør, at de føles moderne og minimerer antallet af forstyrrende momenter. De opleves som meget slitstarka med vävda partier over knäna som också bidrar till en lite kaxigare look. Nike-loggan längst ned på vänster ben är en snygg detalj som testpanelen gillade!

- Jag tycker att tyget känns lite tyngre och tjockare än andra träningsbyxor från Nike och det är ju en smaksak vad man tycker där. Bra med fickor både på sidorna och höger bak, dock utan dragkedjor vilket är lite synd, säger en testare.

Du får fuld bevægelsesfrihed tack vare det mjuka, följsamma materialet. Også ventilationsformågan er rigtig grym, og du kan svettas ordentligt uden at blive for varm. Det er en funktionel type mysbyxa, på den allerbedste måde!

Dry Pant PX findes også i sort.

Better Bodies Alpha Street Pants - Klädd känslaBetter Bodies

Märke: Better Bodies

Model: Alpha Street Pants

Rekommenderat pris: 1 195 kronor

Testpanelet siger:

Merparten af testpanelet er baseret på, at det her egentlig er mere som en flot streetbyxa end et par træningsbyxor. Så hvis du leder efter et par brallor til svettiga gympass är det här inte det bästa valet. Med det sagt er det et par riktigt snygga och sköna byxor.

- Hvis du vil have en pæn og smuk byxa til en hættetrøje, så er den perfekt, eller hvis du vil lyve skrot og ogillar shorts som til eksempel ved marklyft. Men gillar du träning där svetten rinner skulle jag välja tunnare byxor, säger en testare.

Både mobil og nøgler får plads i fickorna på låren, men de hade känts ännu mer praktiska med en dragkedja. I övrigt är det en riktigt funktionell byxa som känns rejäl och välgjord. Den lidt højere prislappen føles motiverende, fordi du kan bruge byxorna også til hverdag.

- Bommullstyget har en blød og skøn strækning i sig, som gør byxorna meget följsamma. Storleksmässigt är de mitt i prick och sitter perfekt, säger en testare.

Den elastiske ankelresåren smiter åt og gør det enkelt at røre sig uden at en masse tyg er i vejen. Sammanfattningsvis hyllas Alpha Street Pants för den avslappnade looken, det sköna tyget och kvalitetskänslan.

Alpha Street Pants fra Better Bodies findes også i grønt.

LÄS MER: Vores hotteste sneakers til ham 2018

LÆSMER: Vores 3 måköp fra Nikes löparkolektion

SHOPPA HÄR: Se hele vores udvalg af træningsbyxor