Vi testar: Varma vinteroveraller för barn Image

Vi testar: Varma vinteroveraller til barn

Det kan være svært at finde den rigtige vinteroverall til dit barn - men det gør du ikke! Vores mini-testpanel er steget før. Her er vinteroverallerne, som er bedst i test.

Ingen vil at deras barn skal frysa när vintern kommer - såklart! Derfor er det vigtigt at finde en overall, der holder for både regn, slask, sne og minusgrader. Alt sammen for at din småtting skal kunne leka og ha kul utomhus länge och inte behöva bry sig om vädret. Vi bad vores allermindste testpanel om at udstille et antal vinteroveraller til hårda lek- og bustest. Så her tyckte de!

En følgersam pansarvagn till overall

ENG_Stavanger_Reimatec.pngModel: Stavanger Reimatec, Reima.

Passform: En rak model som går at justera i midjan for optimal passform.

Materiale: Overallen er fremstillet i et slidstærkt, vindtæt Duraplus-materiale, som er og passer i alle retninger til alle typer aktiviteter. Alle materialer er tejpede og vandtætte, hvilket gør, at barnet i princippet kan gøre hvad som helst og alligevel ikke bliver blødt. Varmfodrad utan att vara för bylsig och tung. Regnskabet viser, hvor effektivt et økologisk middel har været anvendt til at imprægnere tyget. Let at torka av. Fotresårerna är gjorda av silikon, vilket är slitstarkt och smart!

Komfort: Overallen er ikke så tyk, men værmer alligevel, holder for hele -20 grader! Den er let at bevæge sig i og føles ikke tung.

Detaljer: Snygga og enkla detaljer i form av reflexer som syns bra i mörkret. Reflekser findes også på to steder på ryggen, ermen, luvan, längs med utsidan av benen samt på dragkedjornas flärpar.

Design: En enkel, enfärgad design. Overallen findes i hele syv farver. Luvan, som er aftagbar, har en fin og fluffig fuskpälskrage.

Sammanfattning: Det her er en plagg, som kommer til at bruges hele vinterhalvåret. Udover det, som allerede er nævnt, vil testpanelets forældre gerne løfte det smarta med at længst ner i bensluten findes trykknappar, så man kan tilpasse benslutens størrelse efter hvad barnet har for skor på sig. Overallens tyg är väldigt slitstarkt (hela overallen är gjord av ett tyg som liknar det som brukar användas som förstärkning på till exempel knä och rumpa) och barnet kan krypa runt på vad som helst utan att det nöts. Det her har Reima gjort rigtig bra! Ikke konstigt at den tidligere udsetts til bedst i test. Barnets udmelding er tydelig: "Woooow!".

Unisex-overall for de mindste

ENG_Gotland_Reimatec.pngModel: Gotland Reimatec, Reima.

Passform: Passformen er bra, men passer främst barnet som leker lite lugnare då snöstopp saknas (alltså det fästande material som sitter på overallbenens insidor för att de ska fästa vid stöveln).

Materiale: Mjukt og följsamt materiale. Måske ikke det mest slitstarka, men ikke ömtåligt heller. Eftersom modellen er lavet til de lidt mindre børn (findes fra størrelse 74), som måske ikke springer rundt aller mest, er materialet tilpasset efter det. Overalt er fremstillet i et vindtæt og smutsavvisande materiale som andas. Alle sømme er tejpede og vandtætte, og overallen har ekstra isolering over rumpan, perfekt til at ligge i sne.

Komfort: Skøn og behagelig, opleves absolut ikke som stel eller "stoppad" af testpanelet.

Detaljer: Overallen har reflekser, men lidt for få. Det findes en ficka, där vantar får plats. Resårbånd i erm- og benslut. Fotresårerna är gjorda av plast, precis som på den andra Reimamodellen. Meget smart og slidstærkt.

Design: Et tidløst design i unisex-model. Enfärgad och med fin, ljus fuskpäls på luvan. Overalt er der forskellige, fine farver i sex.

Sammanfattning: Det her er overallen for de mindre børn, som ikke leker de vildaste lekarna i snön. Tack vare den enkla designen passar den pojkar och flickor lika bra. Luvan, som fästs med tryckknappar, är stor och stoppar vind och snöflingor från att blåsa i barnets ansikte. Luvan går at ta av om du vill. Fodringen er varm og skön og overallen känns lätt. Tål at torktumlas (vilket vi alla vet kommer att behövas!).

"Superbra at leka kurragömma i"

ENG_Camo_Overall.pngModel: Camo, Lindberg.

Passform: Bensluten och ärmsluten går att justera med hjälp av kardborrar, vilket underlättar när skor eller pjäxor samt vantar ska tas på och av.

Materiale: Vattentätt material, behandlad med fluorkarbonfri ytbehhandling - bra för både barn och miljö!

Komfort: Overallen er let og skøn at have på sig, men alligevel varm. Luvan är avtagbar, och skyddar mot väder och vind.

Detaljer: Stora reflexer runt arm, ben och på ryggen, vilket är bra och viktigt under mörka höst- och vintereftermiddagar. Huvan är justerbar och avtagbar med syntetisk päls. På overallen findes også to sidofickor samt to bröstfickor.

Design: Supersnygg kamouflagefarvet overall i unisexmodel. Ifølge en 4-årig testare er overallen "superbra att leka kurragömma i".

Sammanfattning: Det her er en overall, som uppskattas af testpanelen, både for det coola kamouflagemönstret men også for röreslefriheten. Overordnet set føles det let at bevæge sig i, og det er virkelig vigtigt. Kender man barnet for "korvstoppat" eller for påbyltat blir det svårt att röra sig vilket inte bara är tråkigt utan även leder till att barnet blir kallt. Testarnas föräldrar tycker att kardborreknäppningen vid bensluten och ärmsluten är praktisk, men det finns en eventuell nackdel i att barnet lätt öppnar dessa själva och på så sätt råkar få in snö eller bli lite kalla.

En slidstærk overall med diskret design

ENG_Legend_Insulated_Overall.pngModel: Legend Insulated, Helly Hansen.

Passform: Overallen upplevs som ganska lång i benen jämfört med hur den sitter i övrigt, men det är inte något problem då barn oftast har lite större och högre vinterskor till overaller. I stedet er der et par hængepartier, som du kan trænge barnets arme igennem for at få overallen til at få den bedste pasform og sidde stille. "Tummen upp för den detaljen", hälsar testarens mamma.

Materiale: Overallen er gjord i ett vattentätt material som ändå andas. Tyget føles varmt men ikke for tjockt. I øvrigt er overallen förstärkt på rumpan, baksida lår samt på knäna så att leken inte begränsas. En af testpersonerne, som gerne åker rutschkana på diverse underlag ger overallen högsta betyg i hållbarhet.

Komfort: Den her overallen føles följsam och mjuk och fungerar att leka i utan problem.

Detaljer: Reflekserne sidder på ærmerne, bak på luvan og fram på bröstet. Modellerne har to forskellige rammer.

Design: Et enkelt og fint design i blåt og sort. Huvan har en neonorange kant, som liver op, og som desuden gør, at barnet ser lidt ekstra ud, når det begynder at blive mørkt, trods at den ikke er refleksagtig.

Sammanfattning: Overallen er til största delen svart, men de mörkblå och mörkgröna detaljerna gör den väldigt fin och lite roligare. Testpanelet vurderer, at designet ikke er så barnsligt uden mere diskret end genomsnittet. Overordnet er det virkelig meget fint i virkeligheden end på billedet. Den er også helt vandtæt, hvilket gør den perfekt til at læne sig i, uanset vejr.


En varm og slidsstærk klassiker

ENG_Björnen_Kids_Coverall.pngModel: Björnen Kids Coverall, Didriksons.

Passform: Testpanelet oplever overallen som noget lang i størrelsen, men det er snarere en fordel, da det på det viset findes noget at vokse i under säsongen. Modellen har desuden funktionen Extend size, hvilket betyder, at ben og ærmer kan forlænges op til en størrelse gennem at miste en søm på indersiden af ærmerne og benene.

Materiale: Den her overallen er gjord i ett vind- och vattentätt material med tejpade sömmar. Materialet er robust og har en PFC-fri vandafvisning. Overallen har forstærkninger på rigtige pladser for at klare massvis med leg og bus udendørs på kolde høst- og vinterdage.

Komfort: Mjuk och skön samt lagom varm, tycker testarna. Luvan upplevs som extra mysig och lurvig och funkar perfekt att gosa med.

Detaljer: Refleksdetaljer findes på ben, armar, ryg og på dragkedja framtill. På overallens framsida sitter två stora fickor med knappar samt en ficka på bröstet med dragkedja. I hjørnerne er der praktiske mudder, som holder sne og kyla væk.

Design: Overallmodellen kommer i seks forskellige farver. Blandt andet klargul, rosa og mörkgrön. Alle har sorte detaljer på knogler og aksler, uanset farve. Fuskpälsen på luvan går att ta av, om den inte skulle uppskattas.

Sammanfattning: Det her er en overall, som er rørlig, herligt varm og meget slitstark. Desuden har overallen en supersmart funktion, som gør, at man kan forlænge arme og ben en størrelse, så den funkar flera säsonger när barnet växer.

SHOPPA HÄR: Alle overaller

LÄS MER: Det her behøver du til utflykten