Video: Superpasset som bygger en stark core Image

Video: Superpasset som bygger en stærk kerne

Er du træt af at lave maveøvelser? Her er passet som gør susen for din core!

De enda gångerna magkramp är något positivt är efter ett riktigt asgrav eller ett hårt corepass. CrossFit-atleten Camilla Salomonsson Hellman har sat ihop ett roligt pass som tar magträningen till nya höjder.

Kan alle træne op en stærk kerne?

- Definitivt, men det kræver daglig træning og forståelse for belastning og progression. Det vil sige, at du ikke kører for tufft, når du føler dig svagere end vanligt og vågar trycka på, når du føler dig stærk, siger Camilla Salomonsson Hellman, når vi møder hende på CrossFit Nordic.

Hvilke magøvelser er bedst at køre om jeg vil se hurtige resultat?

- Hvis du vil have magrutor, er det primært øvelser, hvor du lyfter op overkroppen, så sexpacket får arbejde. Men en stærk krop indefra er ikke lige så let at bygge hurtigt.

Jeg er supertræt på situps, hvad kan jeg gøre i stedet?

- Så skulle jeg rekommendera tre set av övningarna som jag visar i videon nedan. Har du ikke tid eller ork, kan du bare køre et sæt. Du kommer garanteret til at kende det! Jeg foretrækker selv magiske produkter, som er komplekse og styrker hele kroppen fra top til tå.

SHOPPA HÄR: Træningsklæder fra over 90 forskellige mærker

Få det rigtige look:

  • Linne, Reebok, rekommenderat pris 379 kronor.
  • Jacka, Reebok, rekommenderat pris 999 kronor.
  • Träningstights, Reebok, rekommenderat pris 649 kronor.
  • Träningsskor, Reebok, rekommenderat pris 999 kronor.

#1. Benløft på gulv | 10 gentagelser x 3

Lägg dig på ryggen med en tung kettlebell ovanför huvudet som du kan hålla i. Dra in knäna mot magen och sträck upp benen i en rak linje uppåt så högt du kan. Vänd tillbaka och sluta med benen helt utsträckta längst med golvet. Gør øvelsen langsomt og kontrolleret. Spænd ikke maven, så du virkelig aktiverer musklerne maksimalt.

Tænk på: At benet skal være raka i både bund- og topposition.

#2. Hule sten | 15 repetitioner x 3

Ligg på ryggen på en yogamatta. Lyft overkroppen og benene fra marken, så kun korsryggen og den øverste del af rumpan har kontakt med gulvet. Hold benene helt udstrakte med tårna pekandes bort fra kroppen, og armarna utsträckta ovanför huvudet. Spænd hele kroppen og begynd "vagga" fram og tillbaka.

Tænk på: At du kan forene øvelsen i et par trin. Det første skridt er at bøje et ben og holde knuden i en 90-graders vinkel. Det andet skridt er at holde armene udstrakt langs siden af maven. Det sidste skridt er også at få det sidste ben i en 90-graders vinkel.

#3. Bjergbestigere | 20 gentagelser x 3

Stil dig i en almindelig planka med hænderne placerande rakt under axlarna. Spänn magen och "klättra" genom att växelvis lyfta ett knä i taget mot respektive armbåge.

Tænk på: Att trycka upp ryggen så att skulderbladen åker isär.

#4. Side star plank | 25 sekunder x 3

Stil dig i en almindelig sidoplanke med underarmene placeret under akslerne og fødderne på hinanden. Lyft benet nærmest taket og hold det statiskt i luften. Lyft samtidig armen nærmest taket så at du bildar ett X med kroppen. Hold en statisk position i 25 sekunder per side.

Tænk på: At kroppen skal holde en rak linje fra axeln närmast golvet till hälen i golvet. Känn att rumpan spänns när benet lyfts.

#5. Omvendt planke med hoftestød | 10 gentagelser x 3

Sätt dig på golvet med benen rakt framför dig. Placera händerna i golvet snett bakom rumpan med fingrarna i samma riktning som tårna. Lyft højder til kroppen har en rak linje fra tårna til axlarna och vänd sedan nedåt igen.

Tænk på: Att lyfta hela kroppen med höften, hålla armarna raka under hela övningen och låta huvudet följa med i kroppens rörelse.

LÄS MER: Tuff kompisträning utan fria vikter

LÄS MER: Träna magen - utan situps

SHOPPA HÄR: Vores samlede udvalg fra Reebok