Vilket tennisracket ska jag välja? Image

Hvilken tennisketcher skal jeg vælge?

Svårt at vælge tennisketcher? Her får du hjælp til at finde den rigtige ketcher til just dig.

At kategorisere en tennisketcher som "bra" eller "dåligt" er svært, eftersom alle moderne tennisketchere fra kendte mærker, som er lavet i grafit, er bra. Det, der afgør, om en ketcher faktisk er god eller dårlig ude på banen, er snarere, om det passer til spillere, der holder i den, også om det er gjort for bare dig. Nogle ting, der kan afgøre, om du vælger ret racket er:

  • Størrelse
  • Svinghastighed
  • Slagstyrke
  • Spelstil

SHOPPA HÄR: Alle tennisketchere i vores sortiment

Tennisrackets størrelse

Tennisracket er i reglen unisex, men juniorer, kvinder og mænd har forskellige greppstorlekar. Juniorer vælger 0 eller 1. Kvinder 1 eller 2, oftest det senere. Mænd foretrækker ofte grepp 2 eller oftast 3, og i sällsynta fall 4. Står du og velar mellem to storlekar så välj den mindre storleken och sätt på en extra linda. Et mindre greb gør det også lettere at rotere håndleddet.

Skal jeg vælge en tennisketcher med fart eller kontrol?

Vælg mere fart om du selv har svært ved at sætte fart på bolden og er ganska oerfaren, og vælg mere kontrol om du er duktig på at sætte fart på bolden og er säker i bollträffen. En ketcher, der giver meget fart, gør det sværere at placere bolden, mens en kontrolketcher giver meget følelse og gør det lettere at placere boldene præcist, hvor du vil have dem.

Hvilken vægt skal jeg have på en tennisketcher?

Tumregeln är att 300 gram är standard för ett herracket, men det går bra att välja plus minus 10 gram. Lättare än så är för nybörjarherrar, och tyngre är ett avancerat racket för den duktiga spelaren. Tennisbat, der vejer mindre end 290 gram, er primært tænkt til kvinder og juniorer.

Hvad spiller balancepunktet i en tennisketcher for roll?

Hvis balancepunktet ligger langt fra hovedet, får du mere fart på, hvis balancepunktet derimod er for grønt, får du mere kontrol og lettere ved at styre. Ligger balancen oppe i hovedet bliver svingvikten betydligt högre än om balanspunkten ligger i handtaget.

Lycka till!

SHOPPA HÄR: Alle tennisketchere i vores sortiment

LÄS MER: Guide: Find den rigtige tennisketcher