Vill du köpa softshell-jacka? Image

Vil du købe softshell-jacka?

Blåser det snålt en aften, måske du skal unna dig en jacka i softshell? Kombinerera med en skaljacka, så håller du dig både varm och torr - oavsett väderlek.

Du har förstås hört talas om det ... Men vad exakt är en softshell-jacka egentligen? Det enkle svar på spørgsmålet er, at det er dit bedste kompis, når hjertet får lov at arbejde hårdt i et klima, der er blåsigt og fugtigt. En softshell-jakke holder dig nemlig varm og tør.

- En softshell-jacka kan være både et mellemlager og et yderlager. Det som kendetegner en bra softshell-jacka er bra passform, rörelsefrihet och andningsförmåga, siger Kristina Henriksson, ansvarig för konfektion på Salomon.

Softshell-jakker er teknisk avancerede plagg, som lykkes med kunststycket at andas bra samt være både vind- og vandavstötande. Jackorna har mange detaljer, som inner- och ytterfickor, avtagbara luvor, meshpartier, mjukare innertyg, reflextrådar, platta flatlocksömmar och är alltid stretchiga och elastiska.

En softshell-jacka er derfor perfekt til konditionsidrotter udendørs, som klättring, cykling, vandring, skidåkning og löpning. Hvis det er meget regnfuldt, kan det derimod være bedre med en mere traditionel skaljacka, da softshell-jackorna har mjukare yttertyg och inte är lika täta.

- Den største forskel mellem en skaljakke og en softshell-jakke er, at en softshell er i to- eller fyrvägsstretch, som ikke prasslar og andas fantastisk bra. En skaljakke har som regel en membran eller en coating, der gør den vandtæt og vindtæt.

Det store spørgsmål, når du skal handle noget nyt til garderoben inför kommande äventyr, er måske alligevel om en softshell-jacka kan erstatte en almindelig skaljakke?

- Det beror på, hvad du som kunde skal have jackan til. Er det en vandtæt jacka, du er ude efter, så skulle jeg sige nej. Men om ikke vandtætheden er det vigtigste, så absolut! I en optimal verden så har du en af varje, så at du kan dra på dig skaljackan utanpå softshell-jackan när det blir busväder.

Har du allerede en softshell-jacka, men er på jagt efter en skidjacka? Her finder du vores skidjackor til dam, herr och barn.


LÄS MER: David Tainton tester löparjackor - den er bedst i test!