Bäst i test! Varma vinterstövlar för barn Image

Bäst i test! Varma vinterstøvlar för barn

Vinterbus kræver et par stövlar som håller de små fötterna varma och torra. At kunne læne sig i kyla, sne og rusk uden at blive blødt og koldt er en forudsætning for en lykkelig vinter. Vores juniorpanel har testet og bedømt vores bedste vinterstøvler.

Timberland Chillberg 2 Strap Gore-Tex

Timberland

Märke: Timberland

Model: Chillberg 2 Strap Gore-Tex

Rekommenderat pris: 799 kronor

Finnes i färgerna: Svart och grå/rosa

Materiale: Ovandel i mocka og tekstil med en yttersula i gummi.

Passform: Skorna är normala i storlek och ger bra plats åt fötterna med en passform som är lite åt det bredare hållet. Innersulan har en smart markering, som du kan bruge til at se, at foden bør være, så du ved, hvornår den er for lille.

Komfort: Sköna skor med ett mysigt innerfoder och ett högt skaft. De holder varmen godt og beskytter mod regn og slask. Den smukke yttersulan greppar alla underlag fint och ger ett bra stöd vid lek och spring i vinter.

Sammanfattning: Den perfekte krop til vinterlegene både på fritiden og i skolen. De er lette at springe rundt i og enkle at tage på og af, både for de yngre og ældre børn, med deres praktiske og enkle kardborrebånd. Fötterna hålls torra och varma med en god andningsförmåga. Skorna sitter som en smäck och skyddar de aktiva fossingarna som gillar att ge sig ut på äventyr.

Adidas Terrex Sne

Adidas

Märke: Adidas

Model: Terrex Snow

Rekommenderat pris: 899 kronor

Findes i farverne: Rosa og sort

Materiale: Ovandel i tekstil og syntet med en yttersula i gummi.

Passform: Skorna är lite mindre i storlek, ligger ditt barn mellan två är det bäst att välja den större. Indvendige døre er lette at tage ud og har en markering som viser om de er lagom i størrelse.

Komfort: En blød og fleksibel sko, som er let at bevæge sig i. Skon sidder perfekt på foden og dit barn kan have modellen en hel dag uden at få det mindste ont i fødderne. Med slitstarka dobbar kan børnene i princippet springa på is utan att vara rädda för att halka.

Sammanfattning: En sportigare känga som blev en stor favorit hos testpanelen, även hos de mest kräsna barnen, med sin coola och tuffa stil. Rejäla kardborreband med elastiska snören gör dem superlätta att ta på och av. Sulan greppar underlaget bra och är ett säkert kort för de snöiga och isiga vägarna. Det store plus for skon er vattentätheten. Vattnet rinner av skon och låter inte foten bli blöt i första taget - perfekt för långa vinterdagar utomhus fyllda med lek.

Viking Toasty II GTX

Viking Toasty

Märke: Viking

Model: Toasty II GTX

Rekommenderat pris: 699 kronor

Finnes i färgerna: Svart/orange, lila och blå/röd

Materiale: Ovandel i tekstil og syntet med en yttersula i gummi.

Passform: Normala i storlek med lagom bredd så du kan tryggt välja ditt barns vanliga storlek.

Komfort: En meget skön känga som känns lätt på de små fötterna. Den opleves som blød og fleksibel, hvilket giver et aktivt barn, som elsker at springe udendørs. Med et enkelt kardborrebånd kan børnene uden problemer tage på og af sig skorna helt selv.

Sammanfattning: Her har vi et par børn, som værmer, holder fødderne tørre og er lette at bære. Högre skaft kan ibland upplevas som klumpigt och hindra rörelsefriheten hos barnen men i den här modellen från Viking går det att springa och leka fritt utan minsta hinder. Skorna är utmärkta för lek och äventyr under de kyligare dagarna eftersom de är väldigt varma. Med en halvfri sula, som giver bra grepp, smarta reflexdetaljer og en hög kvalité på yttre materialet får det här paret flera tummar upp. De passer perfekt til de små opdækninger!

Salomon XA Pro 3D Winter TS CSWP J

Salomon XA

Märke: Salomon

Model: XA Pro 3D Winter TS CSWP J

Rekommenderat pris: 999 kronor

Findes i farverne: Lila og sort

Materiale: Yttermaterial i syntet och en yttersula i gummi.

Passform: Skorna är lite åt de mindre hållet storleksmässigt så ligger ditt barn vanligtvis mellan två storlekar kan ni välja den större.

Komfort: Sköna skor som omsluter foten på ett bra sätt. Med en stabil sula, som giver et stadigt greb på både sne og er passer den her model bra til alle forskellige eventyr i vinter. Innerfodret i syntetpäls gör skorna lite extra gosiga och sköna att ha på sig. Obs, varning for at dit barn kan komme til at vilja sova med skorna på.

Sammanfattning: Salomon gör inte bara grymma skor för vuxna, de är även givna vinnare för familjens minsta. Den her model lockade främst den äldre delen av juniorpanelen med sina kardborreband och snören som inte upplevdes lite barnsliga som skor med endast kardborreband. Derimod kan det blive svært for de mindre børn at selv tage på og af sig den her model, eftersom der ikke findes nogen øjne på bagsiden af skon og de behøver knytas. Skorna är varma och håller fötterna torra från regn och slask. Her har du et par tuffa kängor du kan lita på i vinter!

Sorel Yoot Pac Nylon til børn

Sorel Yoot

Märke: Sorel

Model: Yoot Pac Nylon til børn

Rekommenderat pris: 899 kronor

Findes i farverne: Blå/blå, grå/rosa, rosa og sort

Materiale: Syntet, læder, gummi og PU-membran.

Passform: Normal i størrelse. Kängan upplevs bred men har ett löstagbart innerfoder av filt som gör passformen smalare än den ser ut.

Komfort: Da kängorna är lite bredare och har en ordentlig gummisula kan de upplevas som lite klumpiga att gå i för de mindre barnen. Väl på foten sitter de skönt och har ett bra skaft som man lätt snörar åt med en smart dragsko.

Sammanfattning: Her har vi en stadig og tålig vinterkæde til de allerkoldeste vinterdage. De kan dock vara lite svåra för de minsta att ta på och av själva men med lite föräldrahjälp går det desto smidigare. Når børnene sidder godt og holder fødderne tørre og varme, gør det dem perfekte til børn, der gerne vil være meget udendørs i vinter. Minus er, at de kan være noget klumpiga for de allra minsta. Plus for det slidstærke og vandafvisende materiale. Med de her på fødderne kan du sige hej da til kolde fossingar!

Superfit Husky Gore-Tex

Superfit Husky

Märke: Superfit

Model: Husky Gore-Tex

Rekommenderat pris: 799 kronor

Finnes i färgerna: Svart

Materiale: Konstläder och textil med en yttersula i gummi.

Passform: True to size storleksmässigt men lite åt det smalare hållet. Har dit barn brede fødder, kan du med fordel gå op i en størrelse for optimal pasform.

Komfort: Bra skaft som går att öppna upp mycket och enkla kardborreband gör det lätt för barnen att själva ta på och av sig skorna. Superlätta skor som känns mjuka runt vristen men som ändå ger en bra stabilitet kring foten.

Sammanfattning: Det bedste ved den her model er, at skorna er så lette at tage på og af. Ekstra kul til børn, som så kan klæbe på sig uden hjælp. Sulan ger ett stabilt grepp på olika underlag och tillåter massor med bus ute i pulkabacken i vinter. De holder børnene synliga när mörkret smyger sig på med bra reflexdetaljer, värmande fårskinn och GoreTex-tekonologin som gör skorna vattentåliga. Helt enkelt et grymt alternativ til efteråret og vinterns alle eventyr.

SHOPPA HÄR: Alle vores vinteroveraller til kidsen

LÄS MER: Vores top 3 vinteroveraller fra Didriksons

LÄS MER: Gummistövlarna för barn som är bäst i test