Yogamattan som är bäst i test Image

Yogamattan som er bedst i test

Vi lät en oberoende yogalärare testa våra yogamattor. Den her tyckte hon var bäst i test.

Grepp, tjocklek och densitet. At finde ret yogamatta kan være lidt klurigt - men vi har gjort det enkelt for dig! Vi lod den uafhængige yogalærer Sara von Post teste yogamattor fra sex olika märken och berätta vad hon tyckte. Nu kan du uden problemer finde en rigtig model ud fra dine ønsker.

Hvilken model skal du bare vælge beror lidt på hvad du skal ha yogamattan til. Hvis du strækker dig, træner med egen kropsvægt eller lærer dig at stå på hænder, kan det være skønt med en tyk matta, så du kan ramla eller sjunka ned ordentligt uden at det gør ont. Skal du derimod yoga og flöda er det vigtigste at den har bra grepp och fäste åt sidorna, men många föredrar också en tunnare matta med lite mer markkontakt och känsla. Vælg efter tycke och smak!

Nike: Fundamental yogamåtte 3 mm

test yogamattaOrdinarie pris: 399 kroner.

Yogalæreren Sara von Post siger: Den her måtte passer til alle nybegyndere, som vil have en ret let og relativt tynd måtte. Den passer bedst til sitande og liggande asanas (yogaposer). Mattan är enkel att rulla ihop och bära över axeln till och från passet eftersom det medföljer ett fint band. Smidigt! Den har forskellige strukturer på de forskellige sider, en vågig og en stikkende, for bedre stabilitet. Trods det er den lidt glidende, så det første du kan gøre, når du køber mattan, er at tvätta den med vanlig tvål och vatten för att ge mattan bättre grepp. Plus for, at den er PVC-fri, hvilket er godt for miljøet! Findes i flere farver.

Casall: Yogamåtte position 4 mm

test yogamattaOrdinarie pris: 499 kroner.

Yogalæreren Sara von Post siger: Jeg vil gerne sige, at det her er en god måtte for dig, som går på yoga en til to gange i ugen. Den er let at bære med sig, eftersom det indgår et diskret akselbånd. Rent generelt er det en smidig og pæn matta som passer til de fleste øvelser. Den er förhållandevis tunn, men ger ändå bra skydd mot underlaget, så det är en bra allround-matta. Jeg elsker detaljerne af små blomster i det bløde materiale. Det, du kan tænke på vedrørende den her matan, er at lade den ligge en stund efter svettiga pass innan du rullar ihop den, så att den kan torka lite. Fri fra PVC og biologisk nedbrytbar, vilket förstås är ett plus. Findes i flere farver.

Abilica: BambooMat

test yogamattaOrdinarie pris: 499 kroner.

Yogalæreren Sara von Post siger: Jeg elsker den her måtte! Den er smidig, ekologisk, original og pæn. Den her mattan er perfekt til dig, der vil bære mattan i väskan. Den tager meget lidt plads og går at vika ihop. En god mad til for eksempel yogalærere, der ofte går med mad til og fra pas. Den er meget tunn, så for at give ekstra støtte til eksempelvis knäna kan du lægge den på en anden matta. Den er ideel til bikramyoga, da den absorberer svagt som ingen anden. At den er lavet i bambu gør, at man kan se den fra fukten. Den er meget smuk til for eksempel Ashtanga-seriens solhälsningar og alle stående positioner. Den er meget blød og indbydende med et materiale, der ligner en blød hånddug. Min personlige favorit!

Mester: Yogamatta rosa

test yogamattaOrdinarie pris: 199 kroner.

Yogalæreren Sara von Post siger: Den her mattan er en budgetvariant for nybörjare som gärna vill ha en egen matta. Den støtter ikke specielt bra og har ikke så bra fäste mot underlaget, så den passar bäst till övningar då du inte hoppar eller flödar så mycket. Måske er det snarast et alternativ for dig, der ikke vil have noget at sidde på, når du strækker dig foran tv:n. Hvis du vil bruge en mat til mere flade positioner, kan du skrabe forsigtigt på den med en gaffel for at rive den op. Det gør, at mattan ikke glider lige meget. Den har et sort akselbånd, så du let kan tage med den, når du reserverer. Største fordelen er prisen!

Adidas: Yoga mat camo

test yogamattaOrdinarie pris: 499 kroner.

Yogalæreren Sara von Post siger: Den her passer dig som gärna bär med dig din egen matta till yogaklassen, eftersom den har ett brett och bekvämt axelband som du lätt fäster runt mattan. Yogamattan fra Adidas har lidt riller i materialet, og det er meget tacksamt for at få et stadigt grepp i til eksempel hunden. Mattan passar för de flesta övningar. Gjord i TPE, vilket går att bränna upp till vattenångor, och är därför ett hyfsat bra miljöval jämfört med många andra material. En god bonus er, at den er utrolig flot med sit cool marmorerede mønster!

Prana: Henna E.C.O Yogamåtte

test yogamattaOrdinarie pris: 599 kroner.

Yogalæreren Sara von Post siger: Den her måtte passer til at have hjemme! Den er superbekväm, mjuk och jättevacker. Desuden er den dobbeltmønstret og vandtæt. Den fungerer til alle yogaøvelser og er lidt længere end de fleste andre madrasser. Pranas matta er den dyreste i testen, men er absolut værd sin pris, fordi den er lavet i et materiale, der støtter alle positioner og som desuden er økologisk. Ingen tungmetaller har været anvendt i produktionen. Den her matte sælges på mange yogastudier, blandt andet sådanne med bikramyoga, og det kan jeg forstå, fordi matte absorberer fugt på en god måde. Den har rigtig meget fedt, men hvis du er supersmart, glider du helt sikkert. Då är ett husmorstips att blanda vatten och vinäger och spraya på mattan. Sedan sköljer du av. Då ruggas mattan upp, så att den fäster ännu bättre än tidigare. Finns också i lila.

LÄS MER: 5 strækkere mod stress