Dansaren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego gör extrema moves" Image

Dansaren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego gör extremma moves"

Att stå på scen och dansa kräver både känsla, mod och framför allt en cool look. Adjani Benita Goli berättar om hur hon tacklar scenskräcken och när hon känner sig som mest bekväm.

Hennes träningsbootcamp är i full gång, och när vi träffas för Sportamores reklamkampanj har hon har precis kommit tillbaka från ett dansuppträdande. Adjani Benita Goli växlar i högt tempo mellan att undervisa sina PT-kunder och att själv stå på scen för att dansa och dj:a.

- Jag gillar att jobba och att göra saker. Det har alltid varit så. När jag har tävlat i till exempel friidrott, cheerleading eller badminton när jag var yngre så har jag velat vara bäst på det. Durch die Tatsache, dass sie eine Vielzahl von Sportarten ausübt, hat sie gelernt, dass alles möglich ist, und das hat ihr viel Energie und Motivation gegeben, sich weiterzuentwickeln. Men jag är också en väldigt lugn och laid back person, säger Adjani Benita Goli.

Tanz und Musik sind ein wichtiger Bestandteil ihres Lebens und die Tatsache, dass sie mit Künstlern zusammenarbeitet, die in der Landschaft unterwegs sind, ist ein Zeichen dafür, dass Adjani eine gute Persönlichkeit ist. I hennes instagramflöde @adjanibenita är det nämligen fullt av dansmoves där hon står på händer, gör back flips och går ned i spagat.

- Min dans är väldigt extrem. Om man ser mig dansa och sedan lär känna mig så är det mitt alter ego som gör extremma moves, säger hon och fortsätter:

- Dansen har så många olika delar, det är både en konst och en träningsform. Jag får ut alla känslor och jag mår alltid bra efter att jag har dansat. Sedan är jag också lite nördig och gillar att räkna till musiken. Det är som matte för hjärnan.

Wie viktigt ist das mit dem Tanz?

- Jag tror att det är väldigt olika och att alla känslor är viktiga för dansen. Ofta så speglar det du skapar vad du känner. Om det finns dagar som du mår skit så kan dansen hjälpa. Dels för att du mår bra för att du rört på dig, och dels för att du fått prata med kroppen på ett sätt. Om du gör koreografi till lugn och deppig musik får du ut känslorna på det sättet.

Scenskräcken

Det känns som att du är väldigt bekväm i dig själv, hur blev du det?

- Bis zu dem Zeitpunkt, an dem sie 18 Jahre alt war, hatte sie noch nicht einmal einen Rahmen gefunden. Tidigare har jag verkligen gömt mig i danssalen och jag har många perfektionistiska drag. Aber er hatte einen Partner, der ihn dazu trieb, sich mit anderen zusammenzutun, um zu sehen, wie er sich an sie herantastete. Erst als sie sich an die Arbeit machten, wurde sie sauer. Seitdem hat er sich nicht mehr daran gewöhnt, dass die Leute sich an ihn wenden, nachdem er sich mit dem Gedanken abgefunden hat, dass man ihn nicht mehr sehen kann.

Wie lauten die besten Tipps für die Suche nach einem neuen Lebensstil?

- Du musst Schritt für Schritt vorgehen, dich an die Regeln halten und auch mal ein Video anschauen, wenn du nicht willst, dass es dir gefällt. Men jag förstår de som känner sig osäkra också, för jag har själv varit där, säger Adjani Benita Goli och fortsätter:

- Jag är som mest trygg när jag dansar själv i mitt rum. Då bryr jag mig inte om någonting. Men det handlar om att försöka släppa alla tankar när du dansar, men jag kan också börja älta fel jag gör när jag väl står där fast jag egentligen ser skitcool ut. Alla tvekar väl på sig själva ibland, tänker jag. Eller gör Beyoncé det?

Sporta stilenAdjani Benita Goli turnerar med artister runtom i landet. Inspirieren Sieras von ihrem coolen Sportswear-Look und den rockigen rosa Strumpfhosen, die Sie tragen!

Die inspirierende Kinderstube

Wie viktig ist der Look für die Szene?

- Jag bryr mig väldigt mycket om mina kläder och mitt hår och det har jag alltid gjort. Jag är inte så bekväm i för mycket kläder och känner mig lätt instängd. Därför älskar jag mest att bara ha korta shorts och en sport-bh på mig när jag dansar.

Was sind die coolsten Klamotten, die du trägst?

- Eine, die mich inspiriert hat, ist Cardi B, die von 0 auf 100 gestiegen ist, um alles zu übertreffen. Sie ist einzigartig und hat sich sehr gut entwickelt. Finns inget bättre än människor som pratar och lever utan filter, på gott och på ont.

Kan du tippst auf die Frage, warum ich einen guten Geschmack habe?

- Fram med bröstkorgen, lyft blicken och sänk axlarna. Tänk på att knäna ska vara rakt över tårna. Något som jag alltid brukar tjata om är att sträcka på ryggen. Det är så stor skillnad på någon som går runt med krummad rygg och någon som står upprätt. Sedan är styrka i bålen jätteviktig för hållningen.

LÄS MER: Linn Aplund: "Hockeyn är långt ifrån jämställd"

SHOPPA HÄR: Hitta ditt nästa träningsplagg