”Jag vill vinna Allsvenskan” Image

"Jag vill vinna Allsvenskan"

Ett kul fotbollsår ligger framför Blacc-modellen Lisa Moazzeni. Djurgården har gått upp i Allsvenskan och mittbacken har skrivit på ett tvåårskontrakt för klubben.

blacc
HÄR hittar du alla kläder från Blacc, inklusive den snygga sport-bh:n och shortsen som Lisa Moazzeni har på sig. Foto: Pavel Maira / Steaksandwich.se

Nachdem sie in Kristianstad DFF, IFK Kalmar und AIK gespielt hat, hat Lisa Moazzeni Djurgården inför säsongen förra året. Mittbacken var med och spelade fram laget till comebacken i Allsvenskan, och i december skrev hon på ett tvåårskontrakt för klubben.

Woher kommt das Geld, das du brauchst?

- Es ist nicht leicht, etwas zu finden, aber es ist gut, etwas zu finden, was man auch tun kann. Vi har fått två bra nyförvärv och har fått behålla en stor del av truppen. Für die nächste Zeit ist es sehr wichtig, einen neuen Job zu finden, aber es ist auch möglich, dass sie eine andere Presse hat und dass sie sich damit wohlfühlt, sagt Lisa Moazzeni.

Wie viel Zeit haben Sie verloren?

- Jag har alltid hållit på Milan i italienska ligan, det har varit mitt favoritlag sedan jag var liten och fastnade för färgerna på tröjorna. Jag var faktiskt och såg dem i Milano för ett tag sedan.

Vad är målet med din fotbollskarriär?

- Jag hoppas och tror att jag ständigt kan utvecklas. Jag fyller 24 år om några månader och man brukar säga att damfotbollsspelare ska vara bäst när de är 27 och 28 år. Und wenn ich die ganze Welt sehen würde, würde ich sagen, dass sie sehr cool ist.

blacc
Som fotbollsspelare beskriver sig Lisa Moazzeni som tänkande, lugn och bra på huvudspel. De mönstrade löpartightsen hon har på bilden är hennes favoritplagg ur den nya Blacc-kollektionen. Foto: Pavel Maira / Steaksandwich.se

Hur mycket och vad tränar du under försäsongen?

- Normalerweise tränar jag mellan fem och sex dagar i veckan, det blir mest fotboll och fys. Offseason tränar jag fyra, fem pass i veckan med både styrka och löpning.

Was braucht man, um zu sehen, wie der Krokodilhaufen aussieht und wie er aussieht?

- Das Wichtigste an der Mutterschaft ist, dass alle Kinder gut versorgt sind. Jag måste jobba vid sidan av men är extremt noga med kost och sömn, annars blir jag sjuk. Det är viktigt att äta ofta och mycket och rätt grejer. Problemet för mig är att jag gör av med så mycket att ju mer jag äter, desto bättre.

Wie kann man eine gute Mahlzeit für mich zubereiten?

- Das kann gröt, macka, två ägg och en apelsin sein. Som fotbollsspelare är man mästare på mellanmål innan och efter träning. Att äta mycket och ofta passar mig, jag älskar mat och godsaker.

Welchen Stil hast du denn, wenn du stark bist?

- Jag är rätt stark i dips. Klimmzüge, Klimmzüge und Dips sind die Standardübungen für alle Sportarten, aber wenn ich Klimmzüge mache, bin ich zu sehr damit beschäftigt. Aber es ist eine gute Lösung, um stark zu sein, so dass Sie die Bilder in der Kamera halten können.

In welchem Moment können Sie ausrutschen?

- Jag hatar att springa. Shit, jag har sprungit så mycket i mina dagar så att jag hatar det. Jag jobbar med mig själv mentalt varje gång det är dags att köra löpträning. Det handlar om inställning och jag tänker "en intervall i taget" och jobbar med målbilder. Er kann z.B. sagen: "Es sind jetzt 90:e Minuten in einem Spiel, und er muss den Ball springen lassen, sonst ist er weg". Jag hittar på små knep för att lura mig själv.

Har du något tips till den som också vill bli fotbollsproffs?

- Ge aldrig upp. Auch wenn du auf dem Sofa sitzt und nur auf die Fotopapierrolle schaust, kannst du dich darauf verlassen, dass du eine gute Figur abgibst.

blacc
"Jag tycker den nya Blacc-kollektionen är jättesnygg och tycker allt satt bra och var riktigt skönt", säger Lisa Moazzeni. Foto: Pavel Maira / Steaksandwich.se

LÄS MER: Färgattack i nya kollektionerna från Blacc