Lär känna oss på Sportamore! Image

Lär känna oss på Sportamore!

Matilda Johnson jobbt als Produktmanagerin auf Sportamore und ist auch als Verkäuferin tätig. Matilda har sprungit hela livet - inte för att hon flyr från något, utan för att hon tycker att det är riktig kul.

Welchen Typus von LebensstilhabenSie gewählt?

- Jag försöker springa både långt och kort. Jag har inte haft någon struktur direkt, utan springer så långt som jag känner för den dagen. Jag har under de senaste åren börjat springa mycket mer trail och det är något jag tycker fler ska testa. Jag har försökt få till minst ett långpass i veckan samt ett intervallpass med löpgruppen BNBRC. Förkortningen står för "Burgers N Brew Run Crew" och är jordens härligaste löpgrupp. Das Konzept ist, dass man zuerst die Intervalle sprengt und dann das Öl in die Flasche drückt. Bra va?

Wie langehaben Sie schonmit dem Lernenzugebracht ?

- Jag har sprungit till och från under hela livet. Som barn var det mest ett komplement till truppgymnastiken. När jag lade ner gymnastiken vid 19 års ålder så blev det några år med varierad träning innan jag insåg att löpning och tung styrketräning var min grej.

Vad är det som är så kul med löpning egentligen?

- Det är framför allt känslan när man får till en bra runda och kroppen känns lätt. Für mich ist das eine gute Gelegenheit, um eine Pause zu machen. Jag springer många rundor på lunchen så jag får komma ut i luften.

Beskriv känslorna du har efter en riktigt bra löptur!

- Det är kanske klyschigt, men jag blir extremt lycklig av att springa. Endorfinerna sprutar, jag har fått frisk luft, kroppen har gjort det den är skapt till att göra - det är få grejer som slår den känslan.

Woher kommt es, dass alle Menschen in denletztenTagen gesprungen sind?

- Das ist der Grund dafür, dass der Känslan nach der Entleerung nicht mehr so schön ist wie vorher. Är man löpare känner man sig inte direkt duktig om man ger sig ut och springer en solig dag, då springer ju alla. Men när det är fyra minus och is på gatorna känner man sig lite bättre än solskenslöparna, haha! Sedan är det faktiskt bättre luft när det duggregnar på sommaren. Du får en helt annan andning efter eller under en regnskur på sommaren och då går löpningen löjligt lätt. Det är den känslan man vill komma åt som löpare.

Vad är ett stort no-no ilöpspåretenligt dig?

- Jag hatar alla som går i vägen! Kungsholmen runt på en söndag är det värsta jag vet, jag vill armbåga alla jag passerar, haha. Wie sieht es mit den Leuten aus, die promenieren? Die Leute, die sich auf den Weg machen, können sich nicht einfach aus dem Staub machen...

Welche konkreten Tipps haben Sie für alle, die mit dem Geld umgehen wollen?

- Börja med att fråga dig själv varför du vill börja springa. Vill du verkligen börja tror jag inte att det är svårare än att du bestämmer dig. Idag har man ofta någon slags fantasi om att det ska blir på ett visst sätt, men hatar du att springa är det kanske inte just löpning du ska hålla på med. Om du däremot är sugen och känner i hela kroppen att du vill bli en löpare och vill börja springa - då kommer du ge dig ut!


LÄS MER: Experten geben Tipps: Så ska löparskorna sitta

SHOPPA HÄR: Alles für Ihren Einkauf