Nyhet hos Sportamore! Snösportmärket Elevenate Image

Nyhet hos Sportamore! Snösportmärket Elevenate

Elevenate bildades 2010 och har sedan dess varit lite av en doldis på snösportsmarknaden. Nu finns de hos oss, häng med och lär känna dem bättre!

Elevenate är resultatet av samarbetet mellan skidåkarenSara Rönngren och bergsguiden Jimmy Odén. Tillsammans ville de få ut absolut max av sina skidkläder och efter några år på varsitt håll slog de sina kloka huvuden ihop och startade Elevenate. Nu är de stationerade i den svenska skidorten Åre, där de växer så det knakar.

- På tio år har Elevenate vuxit snabbt från att vara ett litet projekt till att ha 300 återförsäljare över hela världen. Trots det är passion och filosofin densamma: vi gör kläder som vi själva skulle vilja bära. De är skräddarsydda med bara de bästa materialen, berättar Jimmy Odén.

Vad kännetecknar era skidkläder?

- Wir entwickeln Skidkläder mit einem Fokus darauf, dass die Produkte sowohl technisch als auch qualitativ hochwertig sein können. Tanken är att du ska kunna ha dem var som helst. Sie können aber auch eine persönliche Note mit einem modischen Twist bekommen, denn wir glauben, dass supertekniska produkter auch trist sein können.

Ni brukar också hållas högt av alla som söker bra kvalitet, berätta!

- Ja, vi vill att alla våra plagg ska ha så långa livscykler som möjligt, både för att det är bra för miljön men också för att det är bra för din plånbok. Många gånger kan det kännas som våra skidkläder kostar lite mer, men jag tänker att om de håller i tio år i stället för en säsong så blir det ändå billigare i längden, säger Jimmy Odén och fortsätter:

- När jag åker runt på olika skidorter runt om i världen kan jag fortfarande få se kläder från våra första kollektioner, trots att det är snart tio år sedan - det tycker jag är jättekul och det säger ju något!

elevenate jackorDas Material der Skidklädernvon Elevenate besteht zu mindestens 60 % aus Nylon, und die meisten Teile bestehen aus biologischem Olivenöl und Fluorkohlenstoff .

Was ist das für ein Stoff?

- Våra kunder är främst passionerade skidåkare. Sedan spelar det inte någon roll på vilken nivå du befinner dig, hur många dagar om året du åker eller hur gammal du är. Es ist wichtig, dass Sie den richtigen Zeitpunkt abwarten, um Ihr Haus zu verlassen.

Wie kann ich die Zeit der Skidkläder überbrücken?

- Das ist eine leichte Aufgabe für jeden, der sich etwas vornimmt. Nachdem Sie sich auf die Details konzentriert haben, werden Sie feststellen, dass verschiedene Arten von Knöpfen verschiedene Arten von Hebeln ersetzen können. Vi gillar att nörda ned oss i vilken typ av åkare som ska använda vilken jacka. Es gibt viele verschiedene Arten von Jacken, die mit dem Skalplagg kombiniert werden können, aber auch andere Arten von Jacken. Ändå brukar vi generellt säga att de är tänkta för hög aktivitetsnivå. Därför har de alltid effektiv ventilationsförmåga.

Woher haben Sie das nötige Kleingeld für das Sortiment?

- Vi har en storleksguide som berättar vilken storlek du ska köpa, men eftersom vi gör skidkläder för den aktiva så skulle jag säga att vi är mer åt det större hållet. Vi jobbar mycket med regular fit, där det ska finnas utrymme för att ha plagg undertill - minst ett mellanlager och ett underställ.

Elevenate miljöbildI Sportamores sortiment finns tunna linjerjackor, skalplagg och vadderade skidjackor från Elevenate. Alla känns igen på de karaktäristiska ränderna som går som en röd tråd genom sortimentet (och längs dragkedjan i bild).

LÄS MER: Så blir vinterlöpning din nya hobby

SHOPPA HÄR: Skidkläder från Elevenate

SHOPPAHÄR: Alla våra skidkläder