Triathlon i världsklass mitt i Stockholm Image

Triathlon im Världsklass mitt i Stockholm

I vatten, på cykel och med löparskor. Både världseliten och nybörjare intar huvudstaden i helgen i Vattenfall World Triathlon.

Det är fjärde gången världscupen i triathlon kommer till Sverige och centrala Stockholm. Över 4 000 tävlande kommer i helgen att tävla i tre olika lopp.

Proffsen, cirka 70 män och 70 kvinnor, tävlar i olympisk distans (1 500 meter simning, 40 kilometer cykling och 10 kilometer löpning). De andra klasserna är sprint (750 meter, 20 kilometer, 5 kilometer) och supersprint (400 meter, 10 kilometer och 2,5 kilometer)

- Det är ett enormt intresse för triathlon just nu i Sverige, vi har slagit i taket för andra året i rad i anmälningar. Cirka hälften är dessutom debutanter i tävlingssammanhang, det är väldigt roligt, säger Petter Ericson Hållén, på Vattenfall World triathlon Stockholm.

De flesta motionärerna kommer att tävla i sprintdistansen. Bland eliten har den stora svenska stjärnan Lisa Nordén tvingats lämna återbud på grund av en skada.

- Det är väldigt tråkigt att Lisa inte kommer till start, hon är sportens stora affischnamn och drog på många sätt igång intresset med sitt VM-guld 2012 , OS-silver och Bragdguld samma år. Glädjande nog har Gabriel Sandör fått en startplats i herrklassen, han är ung och lovande, säger Petter Ericson Hållén.

Die Startplätze für das Spiel und den Wettbewerb sind im Stadshuset, der Zyklon ist im Riddarfjärden und der Spielplatz ist auf dem Slottsbacken.

- Många tävlande säger att det är en av de vackraste banorna de tävlat på. Für alle anderen ist es eine gute Prognose und 19 Grad zu wenig im Netz. Det kommer att bli bra förhållanden, säger Petter Ericson Hållén.

Was muss ich tun, um so gut wie möglich zu werden?

- Mitt tips är att se start nere vid Stadshuset och sedan ta dig upp till Slottsbacken för målgången, det hinner du, säger Petter Ericson Hållén.