Adidas nya fotbollssko Copa 19 är här! Image

Adidas nya fotbollssko Copa 19 är här!

Hela fotbollsvärlden håller andan när nya Copa 19 från Adidas gör entré. Das ist alles, was Sie über Fotobälle wissen müssen, die Sie vor 36 Jahren umgestaltet haben.

Glöm allt du tidigare förknippat med Adidas fotbollssko Copa. I dag lanseras en sprillans ny variant, Copa 19, som utmanar alla dina tidigare föreställningar om den klassiska fotbollsskon.


Copa har i stort sett haft samma design och funktioner sedan första modellen lanserades 1982. Att den nu har gjorts om får ses som nästintill revolutionerande. Copa 19 hat sich von den bisherigen Versionen stark verändert und ist im Grunde genommen ein ganz neues Modell.

- Es wurde versucht, die extremsten ikonischen Elemente der letzten Versionen in das Design zu integrieren. Der Rest ist einfach zu wenig. Det sömlösa lädret på ovandelen som ger ett hundra procent vattentätt material är bara en av förbättringarna på Copa 19, berättar Adidas produktexperter under ett Copa-event i Milano och fortsätter:

- Vi har verkligen velat ta ut svängarna i den här versionen av Copa. Oavsett om folk kommer älska den eller hata den så vill vi skapa en reaktion. Den nya skon riktar sig mer till de yngre spelarna som kanske upplever känslan i en Copa för första gången, i stället för att den äldre generationen ska känna igen sig i modellen.

Adidas Copa 19Copa 19.1 FG är en helt omgjord fotbollssko för den kreativa mittfältaren. Rekommenderat pris 1 995 kronor.

I två år har designteamet på Adidas bland annat studerat hur nerverna under fötterna reagerar beroende på underlag. Det har resulterat i en underdel som är stabil i mellanpartiet, flexibel vid tåpartiet och mjukare under hälen. Tanken är att skon ska vara så bekväm som möjligt utan att rubba vare sig bollkontakten eller passformen.

Copa 19 är skapad för den typiska mittfältaren som ofta förflyttar sig i olika riktningar. Att dobbarna placerats i cirklar och halvcirklar är inte en slump, tanken är att de ska göra det så enkelt som möjligt för spelarna att snurra runt och förflytta sig på plan.

De som redan hunnit testa skon berättar att det är en klar förbättring från tidigare modeller och att Copa, som tidigare hört till märkets basmodeller, nu kan konkurrera med de andra fotbollssko-familjerna från Adidas.

- Zum ersten Mal wird auch die Copa 19 für die Fußballweltmeisterschaft und für eine ganze Reihe von Spielen gespielt, die für eine große Anzahl von Spielern geeignet sind, und die von den italienischen Produktexperten sehr geschätzt werden.

Adidas Copa 19Till vänster: Så här såg den första Copa-skon ut när den lanserades 1982. Bis höger: Nya Copa 19.

LÄS MER: Paulo Dybala: "Så kommer det gå för Juventus i Champions League"

LÄS MER :Spana in Adidas nya pastellfärgade fotbollsskor