UNSER BLACK WEEK IST LIVE! FINDEN SIE HIER RABATTE BIS ZU 70%!

SEHEN BLACK WEEK

Treenaa jännityspäänsärky pois!

Kärsitkö päänsärystä pitkän työpäivän päätteeksi? Esittelemme viisi vinkkiä, joilla päänsärky lähtee alta aikayksikön.

Oletko joskus toivonut suuntaavasi salille, mutta päätynytkin sohvalle paineen tunne otsassa? Olet mitä suurimmassa osin kärsinyt siis jännityspäänsärystä. Se iskee yllättäen ja pahenee päivän mittaan.

- Jännityspäänsärkyä esiintyyä otsan, ohimon ja takaraivon kohdalla. Se on migreeniä kevyempi päänsäryn muoto, sillä migreeni on huomattavasti intensiivisempi päänsärkykohtaus, joka voi esiintyä vain toisella puolella päätä ja usein korvan ympärillä, laillistettu naprapaatti Maja Armandt vinkkaa.

Kaulan ja niskan alueen lihasjännitykset ovat yleisin jännityspäänsäryn syy. Useimmiten sille altistuvat naiset, ja taustalta paljastuu usein stressiä. Kun olemme stressaantuneita, jännitämme usein olkapäitä ja hengitämme pinnallisemmin. Emme ota avuksi vatsaa ja palleaa vaan hengitämme ylempää rinnan kohdalta. Se saa aikaan jännitystä niin kaulassa kuin niskassa.

- Joskus se voi olla yhteydessä myös työasentoosi: miten istut tai liikut töissä. Jos istut kuin juustonaksu läpi päivän niska eteenpäin taivutettuna kohti ruutua ja kädet kropan edessä, jännittyvät olkapäittesi etuosat ja niska, Maja Armandt selittää ja jatkaa:

- Kehomme on tehty liikkumaan! Olimme ennen metsästäjiä, jotka juoksivat, kiipesivät, heittivät ja ryömivät. Nykyään istumme huomattavasti enemmän vain paikallaan. Monella menee sormi suuhun, kun pitäisi vaihtaa katon lappu. Ei ihme, että kehomme muuttuu jännittyneeksi. On todella tärkeäää, että kehollamme on edellytykset erilaisiin liikkeisiin.

Kevyt treeni voi auttaa sinua, joka kärsit jännityspäänsärystä. Jos ei muuta, se on ainakin keino rauhoittua hieman fyysisesti ja henkisesti. Jos istut töissä paljon, kannattaa myös venytellä. Hyvät unet auttavat vähemmän stressaavassa elämässä ja palautumisessa. Mene siis ajoissa sänkyyn. Lounaalla kannattaa haukata hieman raitista ilmaa.

- Jooga, meditaatio ja hengitysharjoitukset auttavat myös vähentämään jännitystiloja. Kun treenaat syvempää ja rauhallisempaa hengitystä, myös kehon stressitasot laskevat. Tutkimusten mukaan yhä nuoremmat stressaavat. Siksi niin fyysisesti kuin henkisestikin rauhoittavat harjoitukset ovat elintärkeitä.

5 vinkkiä, jotka vähentävät jännitystiloja

  • Vaihtelu! Vaihda asentoa ja liikkeitä pitkin päivää.
  • Venyttely on kaiken A ja O etenkin jos kaulan ja niskan lihaksesi ovat jäykät.
  • Vähennä stressiä: meditoi!
  • Joogaa, jotta liikkuvuutesi lisääntyy ja lihasjännitykset vähenevät.
  • Hengitä rauhallisesti. Tee erilaisia hengitysharjoituksia ehkäistäksesi jännityksiä, kun tunnet olosi stressaantuneeksi.

OSTA TÄÄLTÄ: Kaikki, mitä joogaan tarvitset

LUE LISÄÄ: Filippa K Soft Sport Nyt Sportamorelta!