5 enkla kostregler att följa 2018 Image

5 enkla kostregler att följa 2018

Gör inte kosten till något krångligare än det är. Här är fem enkla saker att ha i bakhuvudet om du vill äta lite bättre under det nya året.

Het kan zijn dat het heel moeilijk is om de kosten in januari te betalen, maar het kan ook zijn dat het heel moeilijk is om de kosten voor je eigen schedel te betalen. Als je een harde rug hebt, ga je op zoek naar frisdranken, gladde huiden, varkensvlees en de kans dat je een lichte slijmprop op je kuppen krijgt.

- Det är alltid ett bra tillfälle att äta nyttigare, och det är aldrig för sent. Det är superbra om du vill etablera hälsosammare vanor och varför inte börja nu? Självklart ska det inte gå till överdrift och bli hysteriskt hälsotänk, vill du göra det här till en hållbar livsstil måste du fortfarande kunna unna dig saker. Lagom är bäst, zegt Karin Nileskog, kostansvarig på Viktväktarna.

Ett lite nyttigare matintag behöver alltså inte innebära att du inte kan hänga med dina kompisar. Maar als je na een stundering die je niet aankan een beetje lichter wordt, dan kun je je beter concentreren op de dingen die je doet en op de verschillende dagen die je doorbrengt.

- Om du gör varje dag till lördag och inte bryr dig om du äter lösgodis en tisdag och bara sitter i soffan mår du antagligen inte så bra i längden. Försök välj dina tillfällen då du äter lite onyttigare, så att det inte blir slentrian utan något du längtar efter.

Karin Nileskog geeft tips om slimmer te worden in de tuin. Ze geeft tips om slim te worden in de tuin!

  1. Låt frukt och grönt utgöra basen

frukt och gröntSlarva inte med frukt och grönsaker (åtminstone inte på vardagar).

Een goede regel om te werken is het hebben van fruit en groenten op de basis van deze dag. Det är en smart grund eftersom det innehåller otroligt mycket nyttigheter.

- Eet meerdere olika vitaminen en mineralen. Det blir också vackert att titta på, säger Karin Nileskog.

Vissa är rädda för att äta frukt, men Karin Nileskog menar att det är helt obefogat.

- Frukt innehåller fruktsocker, men det är ett naturligt socker. Man vet att att frukt och grönt är bra för dig som inte vill gå upp i vikt, eftersom det ger mycket näring men lite kalorier. Det är också gynnsamt för dig som tänker på hälsan eftersom det till exempel anses kunna skydda mot hjärt- och kärlsjukdomar och vissa cancerformer.

Als je extra slim wilt zijn, kun je je richten op de grönsaker die je in je slaap kunt vinden. Gurka och tomat i all ära, men det finns mer att välja på.

- Totdat je in de buurt komt van al die prachtige primörer en vanaf het hoogste punt kun je meer tot rotsaker krijgen. Det är både klimatsmart och ekonomiskt och dessutom ser du då till så att du får i dig allt du behöver.

2. De lichte variant van de fisk

fiskFet fisk är en fantastisk källa till protein och nyttiga fetter.

Välj gärna fisk fler gånger i veckan. Det är en utmärkt källa till protein och de feta fiskarna (som lax, makrill och sill) är dessutom rika på omega 3, vilket är viktigt för en rad av kroppens funktioner och de kan även skydda mot hjärt- och kärlsjukdom.

- Det är snällt mot kroppen att äta fisk. Var bara noga så att du tar hänsyn till miljön och väljer fisk som är fiskad på ett miljövänligt och hållbart sätt

Många är ganska dåliga på att äta fisk, och det finns en rad anledningar till det. Een van de voordelen is dat je weet hoe je dit moet aanpakken.

- Överkoka inte fisken eller stek den tills den blir tråkig. Fisk kan en liten kärna kvar hebben, då blir den godare, fräschare och finare på alla sätt och vis.

3. Fyllen met vezels

fibrerFörsök bli lite fibrersmartare i år!

Fibrer mättar väldigt bra och finns i många olika livsmedel, till exempel frukt och grönt. Välj gärna grövre bröd med hela korn och knäckebröd framför vitt bröd, så att kroppen får något att jobba med. Is er een begin gemaakt met een goede havregrynsgröt?

- Fibrer och fullkorn kan het risico verkleinen dat je diabetes, två en verschillende vormen van kanker krijgt.

Toen het volkornspasta kwam, was het väldigt tråkig, maar nu is het heel lang. Den är lite mörkare till färgen, men det är nästan ingen skillnad på konsistensen.

- Ris och bulgur är det nästan ingen skillnad på, och jag tycker hel bulgur till och med är godare. Voor iedereen die op zoek is naar een baan, zijn er nu matvete en mathavre in de konserv, dus dat zijn enkla, färdiga lösningar for allla som du inte ens behöver koka själv.

4. Let op!

ägg Välj KRAV-märkta ägg i butiken!

Ägg är på många sätt ett perfekt livsmedel. Det till och med kommer i sin egen förpackning, kan det bli mer miljövänligt?

- Ägg är superbra mat. Het is otroligt näringsrikt och mättar väldigt bra. Er zijn veel variaties, je kunt alles krijgen, van een scherfje tot een bananenpannekoek of een omelet of koka det.

Förut fanns det vissa varningar kring att ägg alltför ofta, men det behöver du inte vara rädd för.

- Heeft du inget uttalat problem med ditt kolesterol så är forskarna nu överens om att det inte är någon risk att äta ägg. Je kunt je eigen proteïnenmedicijn gebruiken als je dat wilt.

5. Bananen op het bureau

baljväxterHeb je geen tijd om vegetarisch te eten op minder dan één dag?

Ärter, bönor och linser är inte bara till för de som är vegetarier. Je kunt otroligt mycket god mat av det och det är dessutom miljövänligt och bra för hälsan.

- Je kunt de baljväxter in zijn nieuwe vorm gebruiken, de köttfärsås met de baljväxter drogen of de baljväxter in zijn geheel gebruiken als voorbeeld. Hitta nya användningsområden! Det är väldigt nyttigt att äta, innehåller mycket protein och vitaminer och sådant du mår bra av.

LÄS MER: 10 största mattrenderna 2018