Tunna dunjackor som är bäst i test Image

Tunna dunjackor som är bäst i test

När temperaturen passerar nollstrecket är det dags att damma av den tunna dunjackan. Eller varför inte investera i en ny modell. Dit is ons favoriete model voor dam en haar!

Tot henne:

Test av: Adidas Jas met capuchonADIDAS DAM.jpg

Merken: Adidas
Model: Varilite Hood Jacket
Rekommenderat pris: 1 195 kronen
Fins i färgerna: svart, blå och turkos
Materiaal: endun

+ Vrouwelijke pasvorm met generösa ärmlängder zorgt ervoor dat ook degenen die erg lang zijn hun jas kunnen dragen.

+ Modellen sitter riktigt, riktigt bra på kroppen. Jackan is både mjuk och bekväm - precis det du önskar hos en tunn dunjacka.

+ Cool, sportief uiterlijk met een zachte dunstoppning. Als je 90-talslooks draagt, kun je je WCT-overall matchen met je här jackan om de trend een boost te geven!

- Ook om het design te verbeteren is de glansafwerking van alle testers goed. De äldre kvinnorna tycker att modellen är för ungdomlig.

Sammanfattning: Een cool jack dat goed op zijn plaats zit. Dit is een van de beste krikken uit de test. Het model is beter dan dat het is. Om ervoor te zorgen dat de krik goed zit, heeft hij een goede pasvorm en is hij extreem lang. Perfect voor een sportamanhang en een verblijf met vrienden!

Test av: Svea Lissabon-jas SE-SVEA DAM.jpg

Merk: Svea
Model: Lissabon Jas
Rekommenderat prijs: 2 495 kronen

Finns i färgerna: svart och rosa
Materiaal: anddun

+ Precies het model van Adidas, maar dit is een mooie jas die je onder alle omstandigheden goed staat. Het jasje heeft een uitstekende kwaliteit.

+ Lissabon Jacket har två, smartataljer som testpanelen vill lyfta lite extra. Dels en mudd vid nacken som försluter jackan och värmer skönt, och dels en dragsko längst ned på jackan som ger dig en anpassningspar passform.

+ Komforten är på topp. Insidan av jackan är len som sammet och vadderingen är perfekt fluffig och mjuk.

- Det är en väldigt kort model som sätter sig ovanför höften om du drar åt dragskon längst ned. Det är nödvändigtvis inte någonting negativt om det är en sådan modell du söker, men delar av testpanelen föredrar ett par centimeter till för optimal komfort.

Sammanfattning: Stadsbrudens versie van een dun jack. Lissabon Jacket heeft een fin en stilren look, een fluffig dunstoppning en påminner om en bomberjacka i passformen. Het is de beste keuze voor lange promeneurs, maar als je de jas aanhebt, kun je naar je werk gaan. En fin jacka som värmer skönt när det är ett par plusgrader utomhus, matcha gärna med snygga solglasögon.

Test av: 2117 of Sweden Vallen Jas2117 DAM.jpg

Merk: 2117 van Zweden
Model: VallenJas
Rekommenderat prijs: 1 495 kronen
Fins i färgerna: oranje och svart
Materiaal: endun

+ En packbar jacka. Den är både väldigt tunn och extremt lätt, du kan till och med få plats med jackan i en av fickorna. Een perfect model om te dragen!

+ Vallen Jacket är ettivet mellanlager. De jas is waterdicht, maar komt in hetzelfde schuitje als Peak Performance model. Därför gör sig jackan bäst i kombination med ett underställ och en skaljacka.

+ Modellen zitten goed. Ärmlängderna är tillräckligt långa för de längsta testarna och passformen är både bekväm och smickrande, oavsett kroppsform.

- Färgen är mer neonlysande i verkligheten än vad som syns på bild, vilket får många att förknippa jackan med en reflexväst. Het is een groot pluspunt als je in het midden staat, en als je de lysande kulören ziet, heb je meer kans om in het midden en in het midden te staan. Ändå är det just färgen och den något skrynkliga utsidan som drar ned helhetsbetyget.

Sammanfattning: Precis som model från Kari Traa är det här ett perfekt mellanlager. De Jackan is strak en lang, zit goed op de kroppen en kan gecombineerd worden metras en een lager zodat het perfect zit. Luvan är dock lite överflödig eftersom du helst undviker dentaljen på just ett mellanlager.

Test av: Kari Traa Tove Middenlaag FZKARI TRAA DAM.jpg

Moeder: Kari Traa
Model: Tove Midlayer FZ
Rekommenderat pris: 1 495 kronen
Finns i färgerna: svart, blå och lila
Materiaal: endun

+ Vrouwelijk en genomtänkt pasvormig model met betere plats voor het hoofd en de rug. De förlängda ärmarna med tumhål ökar komforten ytterligare.

+ Panelerna i fleece på sidorna av jackan ser till att plagget andas på ett sätt som andra modeller i testet inte gör. Verpak je Tove Midlayer aan de zijkant van je jas, want hij is heel sterk in combinatie met Underställ en Skaljacka.

+ Extremt skön jacka som följer allla dina rörelser. Modellen är lätt och mjuk.

- Testpanelen hebben geen negatieve invloed op de jackan. Vissa testare önskar en lite mer genomtänkt design som sticker ut och gör jackan mer användbar som ytterlager.

Sammanfattning: Kari Traa har gjort det igen, levererat en topprodukt! Utan luva och med en hög andningsförmåga är det här en jacka du kan få upp värmen i utan att känna dig instängd. Het ultieme mellanlagret dat strak en stevig op de kroppen zit, zodat je het op de juiste manier kunt doen.

Tot eer:

Test av: Adidas Jas met capuchonADIDAS HERR.jpg

Merken: Adidas
Model: Varilite Hood Jacket
Rekommenderat pris: 1 195 kronen
Färgerna: svart, blå och röd
Materiaal: anddun

+ Väldigt, väldigt skön modell som känns lätt och mjuk mot kroppen utan något som skaver. De jackan is 5-10 plusgrader breed en heeft een blåsiga vårdagar met bravur.

+ De glanzende afwerking is sportief en geeft je de beste modellen voor fotolockers of athleisure-älskaren.

+ Passformen är åt det figursydda hållet och sitter som en smäck på dig med bredare axlar och smalare midja.

- De meeste testrapporten geven aan dat liefde heel licht is om te kunnen zitten in een huis. Det i sin tur gör att den tappar sin funktion.

Sammanfattning: Voor utomhusaktiviteter en sportmanhang zijn Varilite Hood Jacken de ultieme oplossing. De pluizige dunjackan heeft een strakke look en een glanzende afwerking die ervoor zorgt dat je je kleding kunt opplakken. Hij is perfect als hij vrouwelijk is en goed zit.

Test av: Peak Performance Helium Hood JacketPEAK HERR.jpg

Merken: Peak Performance
Model: Helium Hood Jacket
Rekommenderat pris: 2 395 kronen
Fins i färgerna: turkos, blå, svart och grön
Materiaal: anddun

+ En slimmad passform som sitter perfekt på dig med en smal midja och inte vill ha för mycket utrymme mellan jacka och kropp.

+ Met 90 procent anddun en 10 procent fjädrar värmer Helium Hood Jacket skönt när temperaturen ligger runt nollsträcket.

+ Låt oss vara ärliga, den här jackan är väldigt snygg och köps till stor del för att vinna stilpoäng. Det är en ikonisk jacka som passar lika bra i sportsammanhang som på väg till lördagsmiddagen.

- Het model is geschikt voor een strakke look en is ideaal om onder vandringen te dragen. Det här är en ytterjacka och bör användas som det.

Sammanfattning: En klockren jacka som är en av de varmaste modellerna i testet. Förutom den justerbara luvan hyllas andningsförmågan och att jackan till viss del skyddar mot både väta och vind. Är du ute efter en modell du inte kommer tröttna på är det här rätt jacka för dig!

Test av: Wyte JonathanWYTE HERR.jpg

Märke: Wyte
Model: Jonathan
Aanschafprijs: 899 kronen
Fins i färgerna: blå, svart och grå
Materiaal: endun

+ Lättviktsjacka som knappt känns av på kroppen. Vadderingen i anddun ger en fluffig känsla och värmer precis lagom när det är tio plusgrader utomhus.

+ En clean look som passar i princip allla, ett säkert kort i jackgarderoben.

+ Rymlig passform med plats åt både armar och mage, samtidigt som modellen håller sig inom den normala storleksskalan.

- Jackan had däremot fått högre betyg om det funnits en resår längst ned som håller jackan tight mot kroppen. Har du inte en rak kroppsform kommer jackan bli något vid nedtill.

Sammanfattning: Testets budgetvariant Jonathan har en rymlig passform utan mudd nedtill, därför riktar sig jackan främst till dig med en bredare kroppsform som kan fylla ut jackan. Luvan är något liten och det yttre materialet är skört för vassa grenar. Däremot är modellen extremt skön, funkar för allla lägen och har en fin, fluffig finish.

Test av: Haglöfs Essens Mimic KapHAGLÖFS HERR.jpg

Merk: Haglöfs
Model: Essens Mimic Hood
Rekommenderat pris: 2 195 kronen
Fins i färgerna: grön/blå och blå
Materiaal: polyester

+ En tunn och lätt syntetjacka som har en överraskande bra värmande förmåga. Friluftslivet blir aldrig så bra som när den här model får följa med.

+ Smarta details i forma av en justerbar luva och stretchpartier under armarna ger en skräddarsydd passform som följer dina rörelser.

+ Een jack dat is vastgemaakt aan een synthetisch materiaal is extra mooi!

- Detaljerna och designen visar tydligt att den här modellen hör hemma på vandringen och begränsar därför användandet av modellen. Inget du tar på dig för en dag på stan.

Sammanfattning: Syntetstoppningen QuadFusion Mimic heeft dezelfde värmande egenskaper som dun och det visar Haglöfs med Essens Mimic Hood. Dit is een van de armste jackorna in de test die je heel goed kunt gebruiken als je het niet goed begrijpt. Een vinnare i skogen som du kan ha i många, många år.

SHOPPA HÄR: Tunna dunjackor

LÄS MER: Vi testar Wytes populäraste jackor

MER :Här är nya måstetröjan från Peak Performance