Bäst i test: snyggaste kängorna för dam och herr 2017 Image

Bäst i test: snyggaste kängorna för dam och herr 2017

Vintern väntar runt hörnet och det är hög tid att införskaffa ett par varma vinterskor. Här är de varma och snygga kängorna som är bäst i test!

Met ett par sköna kängor blir kyliga vinterdagar på stan eller i fjällen betydligt roligare. Kängorna är dessutom både lätta och snygga, vilket är bra om du vill slippa klumpiga vinterskor. Vi har testat fem olika modeller för män respektive kvinnor från fem olika märken, så att du kan hitta en snygg känga som passar just dig.

Timberland 6-inch PremiumSe_01


Merken: Timberland

Model: 6-Inch Premium

Rekommenderat pris: 1 995 kronen.

Omdöme: En tidlös klassiker.

Testpanelen säger:

Bent u op zoek naar een känga met een tidlös design? Hoe kan ik de beste klassikern vinden?

- Je kunt skavsår första gången du använder skorna, men efter en tids användning är de helt fantastiska. Als je de eerste keer dat je een skorna användt, een plåster gebruikt, tip je een testpiloot.

När det kommer till användarvänligheten är kängan varken särskilt svår eller utmärkande lätt att få på och av. Je kunt het beste een lichte foto maken, die de meest gangbare soorten kängor bevat, en die een uitstekende snufunctie hebben.

Als je de foto's bekijkt, kun je de foto's opnieuw bekijken om ze in alle omstandigheden te bekijken. Het is perfect om naar de kaart te gaan omdat deze vattent is en een lange levensduur heeft.

- De pasvormen zijn mooi en je zult zien dat de modellen erg mooi zijn, maar ook dat het een goede keuze is om een snack te nemen.

Fördelen med Timberlands klassiska känga är att nubucklädret redan är impregnerat i flera omgångar när du köper skon. Je kunt het beste eerst even sprayen, maar na een tijdje kun je de impregneringen verwijderen. Klik hier om meer slimme skötseltips te vinden.

Stilklassikern 6-Inch Premium från Timberland hittar du här.

Graninge Lillsylen SE_02

Märke: Graninge

Model: Lillsylen

Rekommenderat pris: 1 495 kronen.

Omdöme: Varmfodrad känga till vinterpromenaden.

Testpanelen säger:

Söker du efter en robust känga som klarar tuffa väderlekar så är Lillsylen från Graninge det självklara valet för dig.

- Det här är en perfekt känga! Den sitter som gjutet på foten och sulan ger mig ett stadigt grepp när jag är ute och går i terräng, säger en testare.

Kängan har en slitstark ovandel i skinn och är fodrad med vattenavvisande Grantex, vilket gör den ultimat för den snöslaskiga svenska vintern. De yttersulan is gemaakt van gummi met een rejäla mönster die een goede greep biedt op de ojämna en de hala onderlaag.

- De håller fötterna varma och torra, så jag kommer slippa frysa om fötterna när jag går ut på promenad med hunden i vinter, säger en av testarna.

Het vinden van nieuwe foto's in kängan was een groot probleem. Däremot tar det lite tid att knyta skon, vilket i och för sig är vanligt när det gäller de flesta typer av kängor.

Lillsylen från Graninge kommer i två färgsättningar och du hittar dem här.

Svea Eskilstuna 1SE_03


Mark:
Svea

Model: Eskilstuna 1

Rekommenderat pris: 1 195 kronen.

Omdöme: Tuff känga med fina detaljer.

Testpanelen säger:

Den här kängan är ett måste om du vill vara tuff på skolgården i vinter.

- Skorna känns lite ungdomliga med sina rosa detaljer. Jag tror de skulle sitta som bäst på en tonårstjej, säger en person i testpanelen.

Modellen zijn heel anders dan de andere kängorna in de test, maar dat geeft je de mogelijkheid om te zien welke prijs je moet betalen. Passformen är skön och de är väldigt följsamma runt vristen.

- Kängorna är otroligt lätta, vilket är stort plus! De är inte sådär klumpiga och tunga som andra kängor kan vara, säger en testare.

Det finns inga smarta snörfunktioner som gör skorna extra smidiga, men det är inga problem att få på eller av kängan.

In de meeste gevallen is het model goed, maar om het comfort te verhogen is het beter om de andere kängorna in de test te vergelijken.

Eskilstuna 1 från Svea kommer i flera härliga färger och du hittar din favorit här.

Merrell Sylva Mid Lace WaterdichtSe_04

Fabrikant: Merrell

Model: Sylva Mid Lace Waterdicht

Rekommenderat pris: 1 795 kronen.

Omdöme: Stabil och bekväm känga med härligt foder.

Testpanelen säger:

Letar du efter kängan med den optimala komforten? Dan is dit het beste model om in te duiken.

- Kängan har en bra passform och sluter om foten på ett skönt sätt, vilket gör att den varken glappar eller skaver när du går längre promenader, säger av testarna.

Det vattentäta membranet och det varma fodret på kängorna skyddar dina fötter mot väta och kyla under kalla vinterdagar. Yttersulan gerett säkert och bra grepp på hala underlag, så du behöver inte oroa dig för att halka.

- Jag kommer bo i den här skon! Fodret är gosigt och mjukt, vilket gör kängan suverän för vinteraktiviteter på knastrande snö, säger en testperson.

Du hittar kängan från Merrell i två färgsättningar här.

Gant Lydia Halfhoge LaarsSE_05

Heren: Gant

Model: Lydia Halfhoge Laars

Rekommenderat pris: 1 895 kronen.

Omdöme: Stijlvol en praktisch model.

Testpanelen säger:

Här har du kängan med en stilren look, dekorativa sömmar och praktisk resår - perfekt för en stilren höst och vinter i stan. Het is superieur als het goed is, maar onder de vargavintern is het het beste om een licht model te vinden.

- Den är ganska hård bak vid hälen så jag skulle nog inte ta långpromenader i de här bootsen. Jag kommer absoluta dra på mig dem här till snygga outfits i höst och vinter, säger en kvinna i testpanelen.

Kängan sitter trots den lite hårda hälkappan bra på foten och har en rundad tå. De schuine kanten zijn van een skinn en combinerenras met een resår voor een klein comfort.

- Als je naar je werk in de bergen gaat, zijn de här kängorna enkla att få på i farten, vilket är ett stort plus när det gäller användarvänligheten, säger en testare.

Als skinn een skötsel omdoet, kun je er zeker van zijn dat deze kängor een lichte extra omtanke tussen de verschillende delen kan dragen.

Lyda Mid Boot från Gant komtmer i två färger och du hittar dem här.

Laarzen voor honom

Timberland Radford 6-laarsSE_06

Fabrikant: Timberland

Model: Radford 6-laars

Rekommenderat pris: 1 795 kronen.

Omdöme: En klassiker med ny sula.

Testpanelen säger:

Vill du ha förnyelse? Här har du en pålitlig och stilren klassiker med en ny sulkonstruktion.

- De här kängorna känns fräscha, du can ha dem till nästan allt! säger vår testare.

Ovandelen på kängan är i skinn, precis som på 6-Inch Premium-modellen. Hetgene dat de modelbouwer onderscheidt, is de nieuwe sulkonstruktie die voor Sensorflex is gemaakt. De nieuwe sulan is licht en heeft een groter oppervlak dan de klassieke modellen. De andere kant is perfect voor mensen die een ergonomische kruk willen.

- De kajuit is eenvoudig en gemakkelijk te bedienen, hij is lang en bekwaam om op de foto te gaan. Det känns som en mer funktionell sko för dig som lämnat hiphop-åren bakom dig och vill ha en mognare modell för alla väder, säger en testare.

Dina fötter håller sig torra hela dagen lång eftersom kängan är vattentät. Den klassiska snörningen är smidig, men en snörad känga kräver alltid lite stånk och stön innan skon väl är på.

Timberlands nya känga Radford 6-Inch Boot vinns i två färgsättningar och du hittar dem här.

Björn Borg Marvin Z Mid Bont MSE_07

Heren: Björn Borg

Model: Marvin Z Midden Bont M

Rekommenderat pris: 1 295 kronen.

Omdöme: En smidig känga med smart dragkedja.

Testpanelen säger:

Här har du en smidig känga som är en av testpanelens absoluta favoriter. Kängan är snygg, stilren och sitter riktigt skönt på foten.

- Dragkedjan på sidan av kängan är en smidig funktion som gör dem extremt lätta att ta på och av, säger en testare.

De kleine functie met dragkedja aan de zijkant zorgt ervoor dat je heel gemakkelijk naar je toe kunt trekken, maar ook dat je de vloeiende en andere kängors uiteindelijk niet kwijtraakt. De har skorna få du på dig utan vidare ansträngning - vilket är ett stort plus.

Kängan har en slitstark ovandel i skinn och ett värmande foder som är tillverkat av syntetmaterial.

- Jag kommer ha de här kängorna på afterskin i Åre! De är perfekta att bara dra på sig och gå mellan stugan och afterskin i fjällen, säger en testperson.

Om kängan blir fuktig kan du enkelt ta ut innersulan och låta den torka.

Du hittar smidiga Marvin Z Mid Fur M från Björn Borg i tre olika färger här.

Sneaky Steve DobwallSe_08

Merk Sneaky Steve

Model: Dobwall

Rekommenderat pris: 1695 kronen.

Omdöme: Läderkänga med en grov gummisula.

Testpanelen säger:

Det här är en grov snörkänga i en klassisk look som fungerar lika bra till vardags som på fjällresan. Het is een heel slecht model, want als je er niet op tijd bij bent, kun je het ook dragen met een extra sok aan de voorkant. Dit zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van je rug en dat je geen last meer hebt van je rug.

- Het ontwerp is heel eenvoudig. Het is snygg en het is genomtänkt. Jag gillar den coola färgen, säger en av testarna.

Yttersulan är försedd med ett grövre mönster för ett tryggt och säkert grepp oavsett underlag. Isiga vinterdagar är inget större problem med dessa på fötterna.

- De pasformulieren zijn goed en de foto's zijn goed. Kängan känns rejäl och funktionell, den passar lika bra till vardags som till fjällen, säger en kille i testpanelen.

Dobwall från Sneaky Steve finns i två färger och du hittar dem här.

Sorel Cheyanne IISE_09

Märke: Sorel

Model: Cheyanne II

Rekommenderat pris: 1 495 kronen.

Omdöme: Slitstark och vattentät.

Testpanelen säger:

Snygga och sköna, men något små i storleken. Den här kängan är en nätt allroundsko som passar lika bra kalla dagar i city som ute i skogen.

- Jag brukar ligga mellan 42, 5 och 43 men de här 43:orna var mer som ett par små 42:or. Jag skulle rekommendera dig att gå upp en storlek, säger en kille i testpanelen.

Als de kängan verlicht is, zit hij op de foto en heeft hij een goede passeervorm.

- Je zit omslutande op de foto, op een klein oppervlak. Det här är en riktigt bra känga, säger en testare.

Sulan på kängan är tillverkad av vulkaniserat gummi, en typ av gummi som är extra slitstark. Den vattentäta gummidelen på kängan håller dessutom fötterna torra under slaskiga vinterdagar, vilket är ett stort plus. Als je de lange promenader van de isiga vinterdagar wilt zien, kun je het proberen op de foto. Sulan är mönstrad för att ge ett bra grepp på hala underlag.

- Je kunt het beste een lichte kämpa gebruiken om een grote kängan te vinden, want de meeste mensen hebben geen toegang tot de kängorna met blixtlås op de zijkant. Maar het is niet moeilijk om een van hen te vinden, dus zoek en test.

Cheyenne II från Sorel hittar du här.

Gant Oscar ChelseaSE_10

Märke: Gant

Model: Oscar Chelsea

Rekommenderat pris: 1895 kronen.

Omdöme: Ett måste i den stilsäkres garderob.

Testpanelen säger:

Här är snygg-skon som är ett måste för dig med en stilsäker garderob. Het model bestaat uit twee lagen mocka en skinn, zodat je een variant kunt kiezen die gewoon in het midden past.

- Den här kängan är den perfekta stadsskon! En snygg och stilren modell som du kan ha till allt i många år framöver, säger en testare.

Kängan är tillverkad i hållbart skinn och sömmarna på skon är dekorativt utformade, något som ger pluspoäng hos testpanelen. Het model heeft een praktisch resultaat voor de zijkanten en heeft een aanzienlijk pluspunt in de kanten - een voordeel voor mensen die het moeilijk vinden om te snurken. Men tänk på att de kan vara hårda i början.

- Jag upplevde modellen som lite hård bak vid hälen och att den hala sulan ger ett sämre grepp jämfört med de andra kängorna i testet, säger en kille i testpanelen.

Passformen är bra och de omsluter foten på ett skönt sätt. Men tänk på att gå försiktigt om underlaget fryser till.

Je ziet Oscar Chelsea op Gant i mocka och skinn här.

LÄS MER: Vad skiljer mellan barn- och vuxenmodellen på Timberland 6-Inch Premium?

LÄS MER: Handleiding: Så hittar du rätt handske