Bäst i test: Vinterlöparskor för damer Image

Testen: Vinterlöparskor för damer

Sladda runt i löparskor avsedda för vår och sommar? Pak aan! Vår testpanel har sprungit i vinterlöparskor från bland annat Icebug, Nike, Asics och Adidas. Så här tycker de!

Vintervädret kan helt klart variera en hel del beroende på vilken breddgrad du bor på, men en sak är i alla fall helt säker - att löpträna på vintern ställer andra krav på dina skor än vad som krävs under andra årstider. En vinterlöparsko ska vara tillräckligt varm, stå emot väta samt ha ett grepp som håller måttet för vinterväglag. Här är modellerna som klarar utmaningen.

#1 Ett stabilt val

gel pulse

Model: Gel Pulse 11 Winterized, Asics

Storlek och passform: Op maat, maar niet te klein bij de pasvormen.

Onderlaag: Grus en asfalt

Testpanelen säger: Den här vinterlöparskon från Asics är ett riktigt säkert kort för dig som vill ha skön dämpning. In sulan finns Asics vanliga gelkudde som är supermjuk och skön att springa med, även på asfalt. Alleen deze modellen zijn neutraal in de kleuren. Als je de foto's niet goed bekijkt, kun je de iläggssula gebruiken.

- Jag tycker att det bästa med skon är yttersulan, som är nästan lika bred under hålfoten som den är under övriga delen av skon. Det ger bra stabilitet och fäste, eftersom det är mycket material som får kontakt med marken när du trycker ifrån, säger en testare.

Gel Pulse tjockare och därmed varmare än en vanlig löparsko. Dit is goed voor de temperatuur, maar het is ook goed voor de temperatuur. Därför kan den med fördel med en varmare löparstrumpa - speciellt om termometern visar minusgrader. Testpanelen kunnen ook worden gebruikt voor vet, wat goed is voor lichte vrieskou.

#2 För dig som vrickar fötter lätt

legend react

Model: Legend React 2 Shield, Nike

Storlek en pasvorm: Vanlig Nikestorlek. Du bör satsa på en storlek större än du brukar ha. Bred pasvormen i framfoten.

Onderlaag: Grus och asfalt

Testpanelen säger: Det här är en bred sko, både till passformen sett och till sulan. Det gör att du får bra kontakt med underlaget och då fästet även är grymt så blir vinterväglaget aldrig något problem. Om du söker lite extra stabilitet är den här vinterlöparson från Nike ett bra val, då den breda sulan även ger viss stadga - klockrent för dig som vrickar fötter lätt!

- De vattenavvisande egenskaperna i den här skon funkar jättebra, så jag slipper bli blöt om fötterna, men bäst är ändå att den är så mjuk och skön att ha på sig, berättar en testare och tillägger att dämpningen verkligen är väldigt bekväm.

En annan stor fördel med modellen är att den anpassats för sena höst- och vinterkvällar genom reflexdetaljer - bland annat har swoosh-loggan gjorts randig i svart och reflex, samt att det finns reflexer även på plös och hälkappa. Det är för det första väldigt snyggt, men också praktiskt.

#3 Een oplossing van Icebug!

new run

Model: NewRun BUGrip GTX, Icebug

Storlek en pasvorm: Aningen mindre än true to size. Du som velar mellan två storlekar bör satsa på den större.

Onderlaag: Grus en asfalt

Testpanelen säger: För alla som har koll på Icebug kommer det kanske som en chock att den här löparskon inte är en ren trailsko, utan ska användas på vanliga grusvägar och asfalt. Als je in Icebugs trailskor tidigare springt, kun je het hardere löparskon gebruiken als een goed pad, want dat is het också är. Met sin nya mellansula hanterar den asfalt suveränt.

- Jag gillar främst att skon har snabbsnörning som du "knyter" skorna med. Het is belangrijk dat je goed op je plek zit en dat je er goed in glijdt.

Icebugs probeert een löparsko te vinden om de förhållanden te karren, maar er is meer te doen. Het grootste deel van de modellen van Icebugs is gemaakt van een membraan van Gore-Tex en is 100% waterdicht.Icebug betekent dat je geen enkel probleem hebt met ren snö.

#4 Väldämpad multitaskare

peregrin

Model: Peregrine 8 GTX, Saucony

Storlek en pasvorm: Op maat, mannen met een extra hoge koker.

Onderlaag: Trail och kortare passager på grusvägar

Testpanelen säger: Den här vinterlöparskon frånSaucony är först och främst en trailsko, men kommer med så pass bra dämpning att den även funkar på grus och under kortare sträckor på asfalt. Saucony har försett models med extra hög tåbox. Dit zorgt ervoor dat je enkelt en tjock socka kunt gebruiken. Bij een goede pasvorm zit hij goed en is hij goed op maat.

- Jag tycker framförallt att skon har ett fantastiskt grepp som gör att jag vågar springa på, även om det är halt i spåret. Det gör att jag slipper oroa mig för hala rötter, löv eller stenar, konstaterar en testare.

Voor de meeste schoenen is er een Saucony-vinterlöparskon met een membraan van Gore-Tex. Het is mooi om te zien dat deze zeer sterk is, maar het is ook een o om te zien hoe je je uitleeft op een strand in het skigebied, maar het kan ook goed zijn om een dag op het land door te brengen. De testpanelen zijn nu klaar voor gebruik. Er is ook een aantal dingen die je niet zo snel zult vinden.

#5 En sko voor stadsmiljö

pulseboost winterized hd

Model: Pulseboost Winterized, Adidas

Storlek en pasvorm: Op maat. Köpt den storlek som du brukar ha. Strakke pasvorm.

Onderlaag: Asfalt

Testpanelen säger: Pulseboost är en liten udda fågel i utbudet av löparskor, men den fyller helt klart ett tomrum i sortimentet. Den här vinterlöparskon gör sig som allra bäst i stadsmiljö, där den extra breda sulan verkar för att du så smidigt som möjligt ska kunna ta ett skutt i sidled för att till exempel väja för en cykel. Du ska däremot inte låta dig luras av den breda yttersulan. Passformen är fortfarande tight och upplevs av vissa i testpanelen som strumpliknande.

- Het beste wat je kunt doen als je in een vinterlöparsko springt, is ervoor zorgen dat je mig kall om fötterna som du kan gör annars. Det kommer inte in någon vind genom tyget på Pulseboost Winterized vilket jag tycker är jättebra, säger en testare.

Een ander voordeel van de Pulseboost Winterized is dat Adidas in zijn design een reflexbril draagt - iets dat heel eenvoudig is als je in de stad bent! Deze combinatie met een mooie grepp die je krijgt van Pulseboost HD en die opras staat, geeft je een prachtig uitzicht.

#6 Vliegen in het midden

Air Zoom pegasus

Model: Air Zoom Pegasus 36 Shield, Nike

Storlek en pasvorm: Vanlig Nikestorlek, vilket innebär att du kan behöva gå upp en hel storlek.

Onderlaag: Grus och asfalt

Testpanelen säger: Den här snygga uppenbarelsen från Nike passar dig som är säker i steget och som inte söker någon extra stabilitet. Tot het moment van de overgang is het onmogelijk om te zien of Nikes löparskor brukar is, maar in het geheugen is het vanligt.

- Het beste aan Skon is energievoorziening, wat ervoor zorgt dat je scheten kunt laten in je lichaam en je skjuts in je lichaam kunt plaatsen.

Bij de skons ovansida zit gaas voor optimale ventilatie. Det gör att modellen är i stort sett helt vattentät på sidor och undertill, men att små läckage riskeras om det spöregnar. I övrigt har löparskon försetts med reflexdetaljer för att du ska synas i mörker, samt en extra klistrig sula som greppar våga vägar fenomenalt.

LÄS MER: Så ska du andas under vinterlöpning

LÄS MER: Tot att synas i mörkret!

SHOPPA HÄR: Alla våra vinteranpassade löparskor

SHOPPA HÄR : Alla våralöparskor