Bäst i test: Vinterlöparskor för herrar Image

Testen: Vinterlöparskor för herrar

Ingen mer Bambi på hal is! Här är vinterlöparskorna för herrar som håller dig varm, torr och på fötterna under vinterns löprundor.

Det brukar heta att du ska klä dig efter väder, men hur är det med skor? Om du tror att dina vanliga löparskor hanterar isiga vägbanor lika bra som en vinterlöparsko gör så är du bokstavligt talat ute på hal is. Sportamores testpanel is samengesteld uit producten van Nike, Adidas, Icebug en Saucony. Hier tycker de om vinterns bästa löparskor:

#1 För stadslöparen

adidas_winterizedModel: Pulseboost Winterized, Adidas

Storlek en pasvorm: Op maat, met een strakke pasvorm.

Onderlaag: Asfalt

Testpanelen säger: Het beste van deze testpanelen is dat je de beste löparskorna van Adidas kunt vinden. Tot nu toe vind je een extra grote sula die geschikt is om je te helpen bij het veren van je schoenen in de winkel, waar de meeste Adidas-artikelen worden verkocht. Den breda sulan gör att du kan flytta dig i sidled utan risk för att vricka fötter.

- Het beste van de beste löparskorna is hoe ze eruit zien. Likt tidigare boost-skor omsluter de foten som en strumpa och dessutom känns sulan både väldigt fjädrande och mjuk, konstaterar en testare.

Om du har bil känner du kanske främst till Continental som tillverkare av däck, men de har även kokat ihop sulan på Pulseboost tillsammans med Adidas. Dit geeft aan dat Pulseboost een grote hoeveelheid vet bevat in de hala väglag. Dessutom är den vindtät och tillräckligt varm för att stå pall för kyla, samtidigt som det behandlade nylontyget får vätan att pärla sig och rinna av - snyggt, Adidas! Utöver det är designen snygg, tycker testpanelen, som ger extra pluspoäng för reflexdetaljer.

#2 För ett spänstigt löpsteg

ENG_M_Odyssey_React.pngModel: Odyssey React 2 Shield, Nike

Storlek en pasvorm: Normal Nikestorlek, vilket innebär att du hellre ska satsa på en storlek större än vad du brukar ha.

Onderlaag: Grus och asfalt

Testpanelen säger: Vid första snörningen upplever vissa i testpanelen att den här löparskon från Nike är något stel, på grund av det extra material som ska skydda mot vinterns väder. Den känslan ger däremot med sig redan efter första rundan. Het kussen is gemaakt van Nike kallade React-schuim - een soort schuim dat snel sterkt en comfortabel aanvoelt. Nikes vanliga löparskor för sommar, höst och vår är den här modellen aningen styvare i sulan, vilket också ger bättre stabilitet.

- Jag sprang med skorna på asfalt och några svängar i skogen och skulle nog säga att de här löparskorna funkar bra på båda ställen. Jag kände inte heller att jag någonsin tappade greppet på lite våtare och isigare underlag, vilket är super! säger en testare.

Förutom att sulan på Odyssey React har anpassats för vinterns utmaningar och skon även fått en lite make-over ovanpå. Yttermaterialet är tjockare i den här skon än vad dess föregångare är, men inte jättetjockt. Als je springt när temperaturen sjunkit under nollan bör du komplettera med en löparstrumpa.

#3 100% waterdicht!

ENG_M_NewRun.pngModel: NewRun BUGrip GTX, Icebug

Storlek en pasvormen: Lite bredare passform, men lätta att snöra åt efter behag. Ook een lichte stor in storleken. Välj den mindre varianten om du velar mellan två.

Onderlaag: Grus, asfalt, trail.

Testpanelen säger: Det här är en riktigt stabil sko med en relativt hård sula. Dit is het beste voor lichte, korte afstanden, omdat het risico bestaat dat de meeste sulan het risico lopen dat ze hun weg kwijtraken via een lange weg.

- Skorna snöras med en snabbsnörning som jag bäst kan likna vid en skruvkork. Het is superlattig om de juiste foto's te maken met een jämn spänning die håller hårt över hela foten. Kies de functies!

Vinteranpassningen zijn goed te blokkeren. Bij het testen van het eindresultaat was het har löparskon ståldubbar på undersidan. Det gör den överlägsen i snöiga löpspår, men värt att nämna är att om du springer med den på bar asfalt kan det kännas aningen ovant. I övrigt ger testpanelen också ett stort plus för snygg design!

#4 Voor de Nikefrälsta

ENG_M_Zoom_Winflo.pngModel: Zoom Winflo 6 Shield, Nike

Storlek en pasvorm: Den här löparskon är i normal Nikestorlek. Als je je tussen meerdere storlekar bevindt, kun je de passformen strak trekken.

Onderlaag: Grus och asfalt.

Testpanelen säger: Als je fan bent van Nike kun je deras älskade löparsko Pegasus testen. In de Zoom Winflo vind je meerdere gelijkenissen met de Pegasus - både designmässigt och när det gäller prestanda. De Zoom Winflo heeft een laag profiel, maar het is een goede keuze. Testpanelen upplever dessutom att deras fotleder får bra stöd i Winflo, kilometer na kilometer.

- Het ontwerp van het skelet is heel strak. Jag gillar det lila och rosa i lite Buzz Lightyear-inspo, och betydligt roligare än förra årets svartgrå design, berättar en i testpanelen.

Nike klart godkänt - speciellt när det gäller vattentålighet och fodring. Enda förbättringspotentialen som testpanelen kan se är att mönsterdjupet inte är jättedjupt, vilket gör att den kanske inte passar helt perfekt för ren snö. För isiga vägar och väta är den däremot klockren.

#5 Maximale stabiliteit met exoskelet

peregrinModel: Peregrine 8 GTX, Saucony

Storing en pasvormen: Aningen små i storleken, men inte så små att du behöver byta storlek. Smal en strak paspatroon dat de foto's op een mooie plek laat zien.

Onderlaag: Trail.

Testpanelen säger: Om du och dina leder kräver en löparsko med bra stabilitet är det den här modellen du bör satsa på. Op het scherm zit een klein exoskolett, maar wel een skalmönster dat stabiel is. Dit zorgt ervoor dat de skon zeer robuust is, zodat hij perfect geschikt is voor een wandeling, maar ook voor korte asfaltslöpningar (voor de vana löparen).

- De går att springa på asfalt i de här skorna, men de har ganska låg dämpning. Den är perfekt för att springa skogsslingan med, även när det regnar eller är isigt, säger en testare.

I övrigt är det här en varm sko som kommer klara även de svalaste temperaturerna, men bäst av allt är förstås Gore-Tex-membranet. De Peregrine 8 GTS is met andere producten zeer geschikt!


LÄS MER: Hoe kom ik aan eenvinterlöpning?

LÄS MER : Zorg dat je bij demörkret bent!

SHOPPA HÄR: Alla våra vinteranpassade löparskor

SHOPPA HÄR : Alla våralöparskor