Bäst i test! Vinterns varma parkas Image

Test! Vinterns verschillende parka's

Är du sugen på en varm och skön parkas för att ta dig igenom vintermånaderna? Testpanelen helpt dig att välja rätt.

Svea Miss Smith JasSVEA MISS SMITH.jpg

Marijke: Svea

Model: Juffrouw Smith Jas

Rekommenderat pris: 3 295 kronen.

Sammanfattning: Gosig och rymlig allround-parkas med fina detaljer.

Kleur: Precies op maat, men åt det större hållet. Korte broek.

Fylning: Spårbart dun.

Testpanelen säger:

Designnen är tveklöst klassisk och modellen är betydligt rejälare än vad den ser ut. Miss Smith Jacket både värmer bra och står sig i snö och slask. Den är tveklöst gosig, en mjuk och skön jacka med urfin fuskpälskant.

- Pälsen ser så sjukt äkta ut! Jättemysig. Mooi om te zien hoe het eruit ziet als een lichte, schone look. Däremot kan inte luvan i sig knäppas av, säger en testare.

Det finns en bra mängd fickor och vi gillar sidofickorna som du kan stoppa ned händerna i, insidan är gjord i ett mjukt tyg som ytterligare bidrar till den gosiga känslan. Det är däremot störigt att de två fickorna framtill stängs med en vanlig knapp liksom att dragkedjan täcks av ett tygstycke som också stängs med knappar. Voor kalla fingrar is het heel goed om de fippla met andere knopen te dragen.

8848 Altitude Passiepak8848 PASSION PARKA.jpg

Merk: 8848 Hoogte

Model: Passion Parka

Rekommenderat pris: 2 395 kronen.

Sammanfattning: Slaskvinterns funktionella favorit.

Storlek: Strak. Je kunt de vanliga storlek vinden, maar de modellen zitten heel los.

Fylning: Polyester.

Testpanelen säger:

Fylld med polyester och fri från fluorkarboner, fullt tejpade sömmar och vattentät upp till 10 000 mm. Hier vind je een functioneel jack dat snäll mot både djur och natur. Passion Parka är ett litet krutpaket till ett mycket rimligt pris! Aan de binnenkant van de jas zit een prachtig teddylud, de jas heeft een uitstekende pasvorm en de mouwen zijn superzacht.

- Det är riktigt behagligt att ha på sig jackan. Däremot är yttertyget lite stelt, det skyddar bra mot snö och regn men känslan blir inte så följsam som jag hade önskat, säger en tjej.

Ett annat minus är fukspälskanten. Jämfört med Sveas variant bleknar den här definitivt när det kommer till känslan, men det är smaksak.

Op het hoogste punt van de wereld zijn er de meeste guldstjärnor die je kunt meenemen naar het hoogste punt van de wereld. Ärmsluten kan tot voorbeeld dras åt med tryckknappar. Fickorna har både tryckknappar och blixtlås. Let op dat de voorkant van de jas niet breekt met de knopen.

Helly Hansen Rana jackHELLY HANSEN RANA JACKET.jpg

Merk: Helly Hansen

Model: Rana Jas

Rekommenderat pris: 2 995 kronen.

Sammanfattning: Minimalistens välgjorda val.

Opbergruimte: Något stor, men kan bero på den fyrkantiga model.

Fylning: Primaloft.

Testpanelen säger:

Om du ogillar för myckettaljer och skrikig design är Rana Jacket modellen för dig. De grafitgrå färgen is clean, het uiterlijk is goed en de details zijn goed. Kort en bondig, een basic jas in goede staat die langer meegaat dan een jaar en die goed blijft zitten en functioneel is.

- De beste krik is het klassieke ontwerp. Het is een goede oplossing die je altijd kunt gebruiken. Precis lagom längd, lagom varm och skön. Möjligtvis lite fyrkantig, en mer figursydd design hade gett ett högre betyg, säger en tjej i testpanelen.

Helly Hansen är ett klassiskt märke, kända för sina plagg av god kvalitet och den här jackan är inget undantag. Det är ingen maxad modell men det som finns är välgjort. Sköna muddar i ärmsluten, mjukt teddyludd på insidan av jackan och avtagbar fuskpälskant på luvan. Als je een minpuntje hebt, kan het heel goed zijn dat je alleen een minimalistisch ontwerp hebt. En grådaskig februaridag kanske en lika grå jacka känns lite trist? Dan is det verkligen en smaksak.

Wear Colour Range ParkaWEAR COLOUR RANGE PARKA.jpg

Heren: Kleur dragen

Model: Range Parka

Rekommenderat pris: 1 695 kronen.

Sammanfattning: Friluftsfantastens vadderade vinterparkas.

Inhoud: Helt vanlig.

Fylning: Polyester.

Testpanelen säger:

Luvan är fodrad med teddyludd och jackan har en generös polyestervaddering, men det är ändå något med jackan som känns mer vår och höst än vinter. Canvastyget ger scoutvibbar och vi ser verkligen den här som en vinnare för skogspromenader och efterföljande korvgrillning. Maar als een klassisk vinterparkas is vi inte helt övertygade.

- Det är många fickor och knappar ochtaljer hit och dit. Super om du behöver ha mycket med dig, men jag hade föredragit en mer avskalad look för att den ska funka till vardags, säger en tjej.

Het jack heeft een hoge tung op de kroppen en is faktiskt lite klumpig. Tyget har en PFC-fri vattenavvisning och ska funka även när det snöar och regnar lite lätt. Samen met een andere modeller in de test kan ik het ook proberen.

Vi rekommenderar den här till friluftsfantasten som ska på vinteräventyr eller dig som gillar skogsmulle-lookken även i stan. Plus i kanten får ett vackert mönster på slejfen intill dragkedjan, det är en fin litentalj som ger en välarbetad känsla.

Kari Traa Seim ParkaKARI TRAA SEIM PARKA.jpg

Märke: Kari Traa

Model: Seim Parka

Rekommenderat pris: 2 495 kronen.

Sammanfattning: Stadstjejens mjuka minimalistjacka.

Opbergruimte: Något stor i storleken.

Fylning: Polyester.

Testpanelen säger:

Det första du tänker på är materialet som har en ovanlig sammetsliknande finish. Het materiaal is Bio Finish Eco en is niet verkrijgbaar als fetvadd. Vissa fullkomligen älskar det, andra tycker mindre om det. Men lent är det verkligen.

- Det står att tyget ska vara vattenavvisande och stå emot vind bra. Jag upplevde inte att jag kände mig nedtyngd vid lätt snöfall, men för ruskigt vinterväder skulle jag lämna just den här jackan hemma, säger en testare.

Jackan heeft een street-känsla en is zeer geschikt voor stadsmiljö en friluftsliv. Utan tvekan ett snyggt val för dig som vill vara varm i vinter, men inte behöver den där ritkigt tjocka och rejäla jackan. Muddarna vid ärmsluten är sköna och ordentliga liksom luvan. Det enda vi inte gillar med luvan är knäppningen framtill, den saknar ett ordentligt fäste och faller lite märkligt över axlarna.

Det är en fin jacka, men tyvärr känns inte designen helt genomtänkt. Vi saknar innerfickor och en mer figursydd passform. Fickorna framtill är sköna att stoppa händerna i, men ett blixtlås hade inte skadat.

Haglöfs Dala Mimic ParkaHAGLÖFS DALA MIMIC PARKA.jpg

Merk: Haglöfs

Model: Dala Mimic Parka

Rekommenderat pris: 2 495 kronen.

Sammanfattning: Din bästa vän under vinterkylans utomhusaktiviter.

Storlek: Lagom men tight passform.

Fylning: Polyester.

Testpanelen säger:

Letar du efter en välgjord vinterparkas som tickar allla boxar kan vi varmt rekommendera Dala Mimic Parka. Deze heeft een fijne, strakke pasvorm en is voorzien van både rumpan en een beetje låren. Ett stilrent val för promenader och utomhusaktiveter.

- Jag älskar att den är så lätt men värmer så pass bra! Voor kommande korvgrillningar ute i naturen eller promenader med hunden har jag hittat en ny favorit som värmer skönt - och som jag känner mig fin i, säger en testare.

Jackan is gemaakt van Haglöfs eget funktionsmaterial Quadfusion Mimic. Dit materiaal is erg sterk en kan worden gebruikt om de knoop door te hakken als het te donker is. Inget för vargavintern, men ett perfekt alternativ i normal vinterkyla.

Haglöfs designteam inte enbart har brytt sig om att göra en snygg jacka. Det finns en tanke bakom allt och vi gillar givetvis att jackan är gjord av återvunnen polyester samt är PFC-fri. Fickorna är blixtlåsförsedda och luvan skyddar mot vind när du drar den. De pasvormen zijn super en je kunt ze op maat maken om te zorgen dat ze strak zitten.

SHOPPA HÄR: Parka's voor henne

LÄS MER: Test: Underställ i syntet för längdskidåkning

LÄS MER :Vi testar Wytes populairste jacks