Camila Rivarola: Därför bytte jag kickboxning mot MMA Image

Camila Rivarola: Därför bytte jag kickboksen mot MMA

Camila Rivarola is een van de modellen voor Blacc. Ze is ook een vechtster die kickbokst in MMA en naar haar eerste wedstrijd gaat.

Camila Rivarola is een professionele kickboksster. In samenwerking met haar laatste SM-vinst, ooitras bij Dalia Ali i -56-klassen, gaf ze aan dat ze van plan was om kickboksen te combineren met MMA (mixed martial arts).

- Toen jag var en sparrades begon, kwam ik met de opmerking dat jag testa MMA ging doen, zodat mijn stil leven daar voorbij zou gaan. Jag had funderat lite på det men aldrig fått tummen ur eftersom jag var så inne på kickboxning. Maar toen ik hem testte, deed hij een paar passen en was snel, goed en snel:

- Omdat het in MMA en zelfs in grappling een enbart was, had het nog meer dimensies in de sport. Det är verkligen en helt annan sport och jag bestämde mig för att byta efter VM i Belgrad i oktober förra året (där hon fick ett brons! reds.anm) och satsa helhjärtat på MMA. Jag hade nog testat på MMA självmant ändå men det var bra att jag fick en spark i baken för att våga satsa på det professionellt och börja tävla i det,

Wat is de beste manier om van kickboksen naar MMA te gaan?

- Upplägget på träningen. Als je enbart tränar gebruikt, is dat het lichte monotont, als je zo'n lange tijd doorbrengt dat je weet wat je moet doen, dan is het snelle moment in MMA heel anders voor mij. Det är ett extremt varierat upplägg på träningen och du måste även ta hand om din fysträning. Du måste vara med förberedd fysiskt eftersom det är både kast och brottning och blir du nertagen måste kroppen kunna koppla på vissa muskler för att skydda nacken.

En kommer du gå din första match?

- Jag tror jag kommer gå min första shootfighting match nu under det första kvartalet. Jag har inte tävlat sedan VM, så jag är laddad. Het grootste probleem met MMA is om naar de UFC te gaan, dat is een goede stap.

Wat is het beste gevechtsstyrka?

- Jag is er zeker van dat het agressiviteit is in combinatie met het feit dat jag een technische vechter is en zeker een aantal vonken, lage trappen en starka vonken. Toen jag in Parijs aan het trainen was, zag ik dat jag sparkar som en ko, så tunga var sparkarna. Jag tog det som en komplimang, haha.

Camila Rivarola: Därför bytte jag kickboxning mot MMA
Bekijk Camila Rivarola op Instagram @c.rivarola! Foto: Pavel Maira / Steaksandwich.se (HÄR hittar du det fina linnet och HÄR hittar du de marmormönstrade tightsen.)

Wat is hälsa voor dig?

- Hälsa för mig är att må bra på ett fysiskt men även på ett mentalt plan och att ägna mig åt träning som jag tycker är rolig och mår bra av.

Hoe kan ik een vanlig vecka vinden?

- Jag brukar ligga på mellan sju och tolv pass, det beror väldigt mycket på hur när jag är att gå en match.

Hur peppar du dig de dagar då träningsmotivationen tryter?

- Jag tänker alltid på målet som jag är ute efter och att om jag inte kommer dit vet jag hur besviken det skulle göra mig.

Welke oplossing heeft u?

- Absoluut alle voorwaarden, alles wat ik kan krijgen. Dat is om te zorgen dat je tycker att det är tråkigt. Jag tycker det är roligare när man får aktivera huvudet, som i kampsport när det är mycket att tänka på.

Enligt bilderna på ditt Instagramkonto verkar du alltid äta så gott, hur ser dina matvanor ut?

- Haha, jag lägger bara upp mysstunderna. När jag lagar mat lagar jag nyttig mat, jag kan nästan bara det. Jag undviker både gluten och mjölkprodukter och lagar mycket grönsaker, rotfrukter ingår i min dagliga diet, och sedan varierar jag proteinet och tillagningen.

Wat doe je als je iets wilt eten?

- Mörk choklad. Jag är tokig i choklad, det är ett släktdrag.

Camila Rivarola: Därför bytte jag kickboxning mot MMA
Camila Rivarola heeft snel wat extra's gedaan voor Blaccs träningslinnen. "Jag brukar inte gilla hur linnen sitter men jag tyckte om dessa eftersom de är lite tajtare och lite längre," säger hon. Foto: Pavel Maira / Steaksandwich.se (HÄR hittar du det svarta linnet och HÄR finns capri-tightsen hon har på sig.)

LÄS MER: Färgattack i nya kollektionerna från Blacc!

LÄS MER: Blacc-modellen Lisa Moazzeni: "Jag vill vinna Allsvenskan"