Checklista inför skolstarten Image

Checklist met informatie over skolstarten

Sommarlovet närmar sig sitt slut och skolstarten hägrar för de små. Här är listan på allt barnen behöver ha i garderoben, utöver sina vanliga kläder och skor, inför det nya läsåret. Skriv ut och bocka av.

Kunnen familjens minstingar börja skolan i höst? Of het nu voor de eerste keer is of voor het hele gezin, het is belangrijk om te zien hoe skolgarderoben zich gedragen ten opzichte van de volgende skolår. Vi har gjort en lista på vad ditt barn kan komma att behöva, bara att skiva ut och bocka av!

Ryggsäck

Koop een ryggsäck die bekvämt zit en die lagom stor för barnet. Neem er een met een vlakke rug, zodat alle pennen en lichamen op hun plaats blijven.

Kleding

Många skolor använder sig av inomhusskor för att det inte ska bli så smutsigt i klassrummet. Heeft deze schuur een mooie lente in de benen? Köp ett par tofflor eller slip-ins med halkskydd under.

Gummistövlar

För regniga dagar. HÄR heeft een gids voor hoe je gummistövlar in deze schuur kunt kopen.

Galonkläder

Jacka och byxor i galonmaterial är ett måste för barn som vill leka utomhus på rasterna även när det regnar.

Ullstrumpor

Het is handig om op een bepaalde dag een ullstrumpor in een gummistövlarna te hebben. Ull värmer även om det blir blött.

Ondersteboven

Ska barnen på utflykt utomhus är det skönt att ha ett värmande underställ. Välj ett underställ i ett material som leder bort fukt från kroppen.

Vloecetröja

Een fleecetröja die både andas en leder bort fukt kommer bli en garderobsfavorit i höst.

Skaljack

Välj en skaljacka i ett vind- och vattentätt material som andas. Zorg ervoor dat de bovenkant van het apparaat niet te strak staat. En jacka försedd med reflexer är praktiskt och säkert när kvällarna blir mörkare. Maak je jas zo dat je je jas kunt opbergen, bijvoorbeeld met een vindfleece onder je jas.

Skalbyxor

Koop een skalbyxor die halverwege januari op de markt komt. Det är även bra om midjan är reglerbar beroende på hur tjocka kläder barnet har på överkroppen.

Mössa

En tunnare mössa i bomull är skönt när höstluften börjar nypa i kinderna. Komplettera gärna med en mössa i ett vindtätt material.

skolstartEn praktisk och fin ryggsäck gör det roligare och lättare för barnet att hålla koll på pennor, anteckningsblock och läroböcker.

Tjockare vantar

Perfekta voor utomhuslek kallare dagar. Titta gärna efter ett par tumvantar som är vattentäta och har extra högt skaft så att inte regn sipprar in.

Vingervlugheid

Värmer små fingrar som vill ha händerna fria för lek. Het is ideaal om een skalvantarna onder je te hebben voor extra privacy. Een van de tips is om een flerpack fingervantar te kopen als de tenderar att försvinna.

Varma vinterstövlar

Fötternas bästa vän. Varma vinterstövlar är vaak vattenavvisande och fodrade med fleece, perfekta för blött och kyligt väder och går att bära även när den första snön fallit.

Reflex

Zorg dat barnen syns när dagarna blir kortare och kvällarna blir mörkare.

SkolstartHoe kom je aan je favoriete sport op het gebied van gymnastiek?

Gympapåse

Ideaal voor idrottslektionerna. Koop een broek van een ander materiaal, zodat je een stevige handdoek krijgt of een mooi resultaat.

T-shirt

Een specifieke träningströja tot idrotten är att föredra. Välj gärna en i funktionsmaterial som torkar snabbt efter tvätt.

Sportkleding

Matcha såklart med ett par shorts. Maar ook hier is het geweldig om een plagg in een materiaal te vinden.

Overall

Een overall i fort av en jacka och långbyxor is perfekt när idrotten är lagd utomhus och temperaturen börjar dala. Välj vindtäta plagg sydda i ett tåligt material.

Utegympaskor

Tot utomhusidrotten är ett par löparskor lämpliga eftersom barnet kommer göra alla möjliga aktiviteter. Dämpning, komfort och fäste i form av en rejäl yttersula är att föredra.

Inneskor

Välj ett par skor med bra grepp i sulan för inomhusidrott så minskar risken att barnet halkar och slår sig. Maar ook hier ligt comfort op de loer!

Vattenflaska

Ja, deze schuur is bedoeld om je te helpen bij het zoeken naar idroten. Välj en i en klar färg som syns och glöm inte att märka den.

Badkläder

Zorg ervoor dat je een badkläder bij je hebt, zodat je niet bang hoeft te zijn voor de ziekte.

Tips! Verschoon barnens kläder och skor med märkpenna, i synnerhet om du har yngre barn.

SHOPPA HÄR: Allt barnet behöver inför skolstarten

LÄS MER: Gids: Alle informatie over skolstarten