Crossfitskotest: Inov-8 F-Lite 235 S Image

Crossfitskotest: Inov-8 F-Lite 235 S

Als je een crosfitsko hebt die geschikt is voor explosieve oefeningen en gymnastiek, dan kun je de Inov-8 F-Lite 235 S bestellen.

Het merk Inov-8 is een begrip in de crossfitwereld, maar het faktum is dat hetras model Inov-8 F-Lite 235 S alleen wordt gebruikt om te boksen. Crossfitutövarna Albin Grkovic, biträdande verksamhetschef och coach på Concor Crossfit i Stockholm och Hannah Lomakka Becker som tränar på Crossfit Solid i Stockholm har tränat i skon under en månad för att kunna utvärdera dess egenskaper.

- Det här är världens bästa coachsko! Det är som att gå runt i mockasiner, jättemysigt. Hoe kan ik ze tegenhouden? Nja, het is goed om te doen als je een snabbeltje hebt en het is perfect om bijvoorbeeld burpees en boxjumps te doen, maar het is ook heel instabiel als je je foto's neemt, zegt Albin Grkovic (AG).

- Jag tycker inte heller att det var supernice att lyfta i dem. Om du tittar på sulans kanter är de rundade, något som gör att det känns som att du rullar i dem och inte står stabilt, säger Hannah Lomakka Becker (HLB).

Voor welk type wod:ar is de Inov-8 F-Lite 235 S geschikt?

HLB: - Skon är bra i alla wod:ar där du inte behöver använda en skivstång. Det är också en riktigt bra sko för gymnastiska övningar och den är skön att springa i.

Hoe is Skons passform?

AG: - Ik zit heel goed en figuurlijk. Ze gaan uit van een barfotasko in det att den är mjuk under sulan och väldigt nätt. Det står att skon är utrustad med ropetech under sulan men det är snarare att sulan är förstärkt än att de ger extra grepp, de känns hala att klättra med.

HLB: - Jag tycker att skon är väldigt, väldigt skön. De foto's zijn omslutend, maar het materiaal is zo zacht en glad. Jag heeft hallux valgus en gebruikt het sköna tygdelen frame vid stortån som gjorde att jag inte fick ont.

Waar is de Inov-8 F-Lite 235 S voor?

HLB: - Antingen en persoon som är väldigt stabil i sig själv i sina lyft och därför inte behöver hjälp av en stabil sko eller en persoon som gillar snabba, flåsiga wod:ar. Komplettera dessa med ett par lyftarskor och du har det du behöver i skoväg för att träna crossfit.

AG: - Den här skon passar dig som tycker om när det går fort och fokuserar på att ligga på 60 procent av ditt max när det gäller lyft. Als je het comfortabel vindt, kan ik je helpen om je maximale snelheid te bereiken.

inov-8
HÄR hittar du Sportamores ubtud av Inov-8 F-Lite 235 S.

LÄS MER: Crossfitskotest: Reebok Crossfit Nano 5.0

LÄS MER: Crossfitskotest: Nike Metcon 2