Därför behöver du ett par recovery-tights Image

Därför behöver du ett par recovery-tights

Panty's hebben nog steeds een goede pasvorm, maar ze zijn ook trötta muskler tussen de träningspassen en minskar svullnad. Låter det för bra för att vara sant? Vi har testat årets nya måsteplagg från Skins.

De compressiepanty is getest op förmodligen of åtminstone hört talas om. Men recovery-tights, alltså tights gjorda för återhämtning, kanske inte låter helt bekant?

RY400 M Long Tights från kompressionsexperterna Skins är ett par komprimerande tights utvecklade för vila. De broek is zo gemaakt dat je er hulp bij krijgt om je rug te ontzien, zodat je blodgenomströmningen in je broek kunt stoppen en op die manier de beste slaggprodukten kunt vervoeren.

- Det som skiljer Recovery från ett par träningstights är dels hur tightsen är konstruerade, men också själva kompressionen. Recovery-tightsen är gjorda för vilande muskler och tänkt att ha under längre tid är sömmarna placerade på ett annat sätt. Även graden kompression är något mindre just av den anledningen, att de är tänkta att bäras under en längre period, säger Elin Johansson på Skins.

SHOPPA HÄR: Mer från Skins

Als je panty's zo warm zijn, kun je ze ook gebruiken om te zonnen na een lange reis, of om te zonnen onder een lange vliegreis.

Hoe lang kan ik slapen om effect te krijgen?

- Doe het na een korte pas of doe het na een korte tijd. Je kunt het doen als je wilt.

Heb je materiaal nodig om te zorgen dat het veiliger is om het te gebruiken?

- Nej, materialet transportar effektivt bort fukt från kroppen och andas vilket gör att du kan sova i dem utan att bli för varm. När kroppen är varm släpper plaggen ut den varma luften, när det är kallt hjälper den ökade cirkulationen att hålla dig varmare.

Vem är den tilltänkta kunden för de här tightsen?

- Alla som tränar, har ett jobb där man står och går mycket eller den som reser mycket och långa sträckor. Kort och gott de flesta!

Vi var så klart riktigt nyfikna over hur de här tightsen fungerar i praktiken. Ik wil graag dat je je testpanel bekijkt om te zien hoe een herstellende panty het beste bij je past.

Skins RY400 M Lange pantyRecovery_SE.jpg

Rekommenderat prijs: 1 295 kronen

Sammanfattning: Kompressionsplagget du inte visste att du ville ha - grymma!

Testpanelen säger:

Tights särskilt utvecklade för återhämtning var inget som testpanelen hade använt tidigare. En del testare var därför något tveksamma till hela konceptet med tightsen, men också till komforten: kan det verkligen vara skönt att sova i kompressionstights? Väl på försvann alla tvivel.

- Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var en smula skeptisk till konceptet. Maar jag kan direct zeggen dat hij fel was! Kan nu redan innan ett tufft träningspass se fram emot att ta på de här tightsen efteråt, säger en kille i testpanelen.

Modellen zijn, föga förvånande, strak. Als je de kompressiestights gebruikt, krävs det en liten insats att få på dem och se till att panelerna sitter där de ska. Det är dock värt besväret.

- Väl på kommer ett välbehag som sköljer över underkroppen. Kompressionen känns omedelbart och värken i benen avtar faktiskt med detsamma. De sitter där de ska och åkte varken upp eller ned, säger en testare.

De situatie was heel anders dan het probleem en de vraag of het mogelijk is om te werken met de natuur was moeilijk te beantwoorden. Testpanelen hadden een aantal manieren om de här brallorna aan te pakken när bena känns extra möra.

- Zelfs mensen die een pyjama dragen, kunnen niet in hun hand bewegen. Det är så klart individuellt hur varm man blir när man sover. Jag personligen kan bli rätt varm när jag sover men led inte av att tightsen gjorde temperaturen i sängen obehaglig. Därtill ger kompressionen en skön friktionsfri feeling under täcket!

Designmässigt finns det inget att klaga på, men de här tightsen införskaffar du inte för utseendets skull. Det är funktionen du vill ha, och du ska trots allt bära dem hemma eller när du sover.

Sammanfattningsvis har testpanelen svårt att komma på något negativt med RY400 M Long Tights. Är du ute efter ett par recovery-tights eller helt enkelt ett par kompressionstights för att öka blodcirkulationen är de här ett suveränt val.

HÄR hittar du samma modell för kvinnor.

LÄS MER: Test: 8 nya löpartights för män

LÄS MER: Bästa kompressionstightsen för löpning