Därför ska du ha cykelbyxor med pad Image

Waarom heb je cykelbyxor met een onderlegger?

Als je na het passeren van een cykelsadeln een skav of een bakdel hebt, kun je investeren in een cykelbyxor met een onderlegger! Voor Nybörjaren kan det kännas lite ovant men när du väl har vant dig kommer du inte klara dig utan.

Cykelbyxan har på senare tid letat sig in i fashionistans garderob och bärs till vardags av den som vågar, men egentligen är det i allra högsta grad ett funktionsplagg och ett absolut måste för cyklister. De är tighta som attan och i rumpan finns en pad, eller blöja som vissa kallar den, som kanske avskräcker många från att använda cykelbyxor. Het is ook mogelijk om meer dan één cykelbyxor te gebruiken.

- Framförallt är det viktigt med pad i cykelbyxorna för att sitta mer bekvämt i sadeln och för att undvika skav. Een cykelbyxor met een onderlegger geeft je de mogelijkheid om je cykeltur te gebruiken voor je werk en je werk, zegt Henrik Åbom, productchef van Craft.

Cykelbyxor is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en modellen. Voor mountainbikes en landsvägscykling heb je cykelbyxors met hängslen, zoals kallade BIBS (built-in-braces), omdat de håller byxorna uppe en man slipper glipan som kan uppstå mellan byxlinning och tröjkant. I den varma spinningsalen känner sig många bekväma i cykelbyxor utan hängslen.

- En rekommendation är att du väljer en byxa beroende på hur mycket du cyklar och på vilken nivå och prisklass du vi lägga dig. En bra pad är A och O, så titta på vilken typ av pad som sitter i byxorna. Vi på Craft har modeller från elit till nybörjaren. Enkelt kan man säga att dyrast i stort sett alltid är bäst. Det beroende på att dyrare cykelbyxor har finare tyger, bättre passform och en mer genomarbetad pad.

Met BIBS kommer du aldrig känna att dina byxor glider ned under ditt träningspass, däremot kan det vara lite knixigt när nöden faller på och du behöver ta dig ur dina byxor på ett smidigt sätt. Dammodellers komen ofta med olika smarta lösningar som underlättar snabb exit.

- Våra toppmodeller till kvinnor har en praktisk krok-lösning till hängslena som gör att du enkelt kan ta av sig byxorna vid toalettbesök utan att behöva ta av sig tröjan.

Är du ovan vid den här type av plagg kanske du av bekvämlighet väljer någon storlek större för att få lite extra rum, vilket blir lite fel.

- De ska sitta tight. Strak, zodat de auto aerodynamischer wordt en niet te strak zit, något som tar onödig kraft. Sedan ska de sitta uppe ordentligt så att paden är på plats. Kom även ihåg: använd aldrig underkläder under cykelbyxorna.

SHOPPA HÄR: Cykelbyxor för dam och herr

LÄS MER: Så tvättar du cykeln som ett proffs