Experten tipsar: Tänk på det här när du köper ny sport-bh Image

Tips van experts: Tänk på det här när du köper ny sport-bh

Att välja sport-bh kan vara lite klurigt. Låt utbildade lingeristan Jenny Svedberg Freéd hjälpa dig.

Tyngdlyftaren Jenny Svedberg Freéd är inte bara en extremt peppig och härlig träningstjej att följa på Instagram @Jennysfreed, hon är också en expert på sport-bh:ar.

- Jag är utbildad lingerista och jobbar varje dag på Hunkemöller med att hitta rätt stöd och modell på bh:ar för kvinnor i allla storlekar. Jenny Svedberg Freéd geeft tips over hoe je kunt investeren in een sport-bh of een vanlig bh.

Vad är viktigt för dig när du väljer sport-bh?

- För mig som ligger på en ganska stor och tung kupa är det viktigaste en hög och rejäl modell som ger det rätta stödet runt om och som har bredare axelband som också ger ordentligt med stöd. Vilken sport-bh det blir för dagen beror lite på vad jag ska göra för fysisk aktivitet. Gäller det tyngdlyftning och intervaller går jag mer på funktion, kör jag komplettering och byggövningar så får det gärna vara en lite spexig och snygg rackare.

SHOPPA HÄR: Här hittar du alla våra sport-bh:ar

Wat is er zo leuk aan een sportbroek?

- De meeste mensen met een betere byst kunnen er nog op terugkomen dat dit de beste manier is om verschillende varianten van sport te combineren. Det har varit mer fokus på stöd än på snygg design. Sportamore Nu ben ik op zoek naar een sport-bh:ar die zowel stöd als snygg en look geeft. Jag tycker det är superkul med en lite fräsigare look som får en att skina lite extra inifrån och ut.

Wat vind je van een sport-bh:ar die er heel goed uitziet met een smalle band en die er heel goed uitziet?

- De funkar inte för mig personligen, men jag tycker det kan vara klockrent för någon med en nättare byststorlek. Enligt mig är det toppen att det finns ett brett utbud som gör det möjligt för alla bystar att skina vackert.

jenny freed Jenny doet aan sport-bh:ar utan padding: "Een ovadderad bh ger en naturligare känsla och form, då padding lätt kan bestämma formen på bysten annars."

Handen uit de mouwen Jenny, hur många sport-bh:ar har du där hemma?

- Åh, förstod nästan att den frågan skulle komma. Jag snittar på cirka 25 stycken eftersom jag använder sport-bh:ar flitigt... Då har jag ändå rensat, haha.

Har du någon sport-bh hemma som du verkligen älskar?

- Jag har två riktiga favoriter! De eerste is de Nike Swoosh Futura Bra, die ik heb gekocht bij Sportamore. Het is een heel ovadderad en een bygel, die jag aldrig brukar kunna ha, men den här går högt upp vid bysten samt är rejäl i extrasömmarna. Otroligt snygg och skön, säger Jenny och fortsätter:

- Sen älskar jag Stay In Place Max Support som erbjuder en bred storlekstabell i just den models. Högt och brett, bygel, stödbyglar och extrasömmar och ger en minimizing-effekt. Båda rekommenderar jag till alla oavsett storlek på byst.

Du som jobbar med underkläder, vad ser du är det vanligaste felet när kvinnor väljer sport-bh?

- Ouff, det finns mycket som kan bli tokigt. Het beste is dat kvinnor een sport kunnen beoefenen die geschikt is voor een grote groep of voor een kleine groep. Sedan drar de åt banden till max och förlitar sig på att stödet ska komma därifrån, medan stödet i själva verket kommer från omfånget (runtom) och axelbanden bara fungerar som medhjälp.

Vad tycker du om trenden att träna i bara sport-bh utan någon topp över?

- HELL YEAH, säger jag bara! Det tycker jag är något som alla kvinnor borde göra oftare för att vara ett med sig själva, rocka sina bystar och vara stolta därefter. Det är en otroligt härlig känsla att bara slänga av sig tröjan, skita i hjärnspökena och kötta på. Jag tränar oftast bara i sport-bh och tights eller shorts.

Pepp från dig till den som inte riktigt känner sig bekväm med det på grund av komplex?

- Ställ dig själv motfrågan: Vem eller vad är det som hindrar mig från att slänga av mig tröjan och rocka i sport-bh på gymmet?" Vaak is het antwoord: "Jag själv" eller tanken på att folk skulle tycka något om dig. Men där är det viktigt att inte hämma sin utveckling och vilja eller längtan att ta det klivet. De belangrijkste tips zijn om slim te zijn en de rest van je leven te zien, zegt Jenny Svedberg Freéd en fortsätter:

- Surf naar mijn of iemand anders zijn Instagram om te zien of het zinvol is om te träna i endast det för att få en extra push, och ta tanke till handling. Var lite skraj men gör det ändå! Små steg är också steg, och oboy vad bra det känns efteråt när du kan ge dig själv en klapp på axeln för att du tagit ett steg i din personliga utveckling. HEJA DIG!

Vindt u het erg om sport te beoefenen als u op tv bent?

- Jajemen, ju mindre du tvättar desto längre håller den. Jag brukar använda min två-tre gånger innan den åker i tvätten. Såklart individuellt hur mycket svett som sätter sig och ger lukt. Jag tvättar alltid mina sport-bh:ar i tvättpåse och med handtvättsprogrammet, som de flesta vanliga bh:ar också ska tvättas i. Det skonar bh:n från att slå hårt emot trumman och nötas ut.

Wat tycker du om Sportamores sport-bh-väljare?

- Fantastisch! Det är ett kanonbra sätt att få hjälp för att hitta rätt på ett snabbt sätt.

Jennys 3 beste tips om je sport te verbeteren

  1. Mät ut din storlek ordentligt!
  2. Ontdek hoe je een sport-bh:n kunt gebruiken en hoe je een modell kunt vinden na een activiteit.
  3. Läs på lite extra, dina fineapples är värda all kärlek och stöd.

LÄS MER: Bäst i test: Sport-bh för löpning