Golfskorna som är bäst i test Image

Golfschoenen uit de test

Vi har ägnat sommaren åt att testa golfskor, för att du ska hitta en modell som passar just dig. Hier is een model dat het goed doet in de test.

Als je een rätt-golfmodel wilt vinden, moet je zeker weten dat je geen rundor op een golfbaan kunt vinden en dat je het model kunt kopen om het te kopen. Som tur är så har vi gjort jobbet åt dig! Als je hulp nodig hebt bij het vinden van een nieuw model, kun je alle golfbanen uitproberen. Is dat Adidas, Nike of Puma?

GOLFSKOR FÖR HERRAR (Scrolla ned för damer)

Test av: Adidas, Tour360 Prime Boost
Resultaat: Sköna, snygga och mjuka
Normale prijs: 2 195 kronen.
Omdöme:

Wat de testpersonen het beste vonden aan de Tour360 Prime Boost is comfort.

- Den här golfskon är mjuk och bekväm att gå långt i. Skon andas jättebra och Prime knit-ovandelen ger en fri känsla, säger den ena testpersonen och får medhåll:

- Skon passar perfekt för varma golfdagar, men jag skulle välja en annan sko att spela i om du spelar i regn på grund av ovandelen som är stickad, säger en annan testare.

Golfskorna har Adidas Boost-sula, som du kanske känner igen från deras löparskor. Het geeft je het gevoel dat je er goed uitziet, maar het geeft je ook het gevoel dat je er goed uitziet.

- Jag tycker Boost-sulan är så mycket bekvämare än andra golfskor jag spelat med. Skon ger mycket stöd i sidled utan att ge spelaren en instängd känsla och dobbarnas grepp i marken gör sitt jobb så som förväntat, tycker en av testarna.

De rödsvarta skorna är inget för dig som inte vill synas, men testpanelen gav högsta betyg för designen.

- Designen är lite mer i det åt det extrema hållet med fläckig ovandel men är du bekväm med det så är skorna riktigt snygga för att vara ett par golfskor!

golfskor adidasTest av Adidas Tour360 Prime Boost augustus 2016.

Test av: Nike, Lunar Control 4
Resultaat: Lätta, stabila och breda
Normale prijs: 1 695 kronen.
Omdöme:

Den här golfskon är skön att gå i, läcker inte när det regnar och är stabil att både gå och stå i.

- Jag skulle beskriva de här skorna som sköna, lätta och stabila. En annan sak som sticker ut just för den här Nike-modellen är att de är breda, faktiskt lite bredare än andra Nike-skor. Det tycker jag är skönt, säger en av testarna som har provat Lunar Control 4 från Nike.

Lunarlon-sulan geeft je een betere kans dan Nike's löparskor, maar als je wilt dat de sulan goed zit, dan is dat een goed idee.

- Jag tycker sulan är väldigt hård, kanske den hårdaste sulan jag testat någonsin. Det är inte obekvämt, utan ger mycket kontroll under golfrundan. Jag tycker de känns slitstarka, säger en av testarna.

Het is heel moeilijk om een oplossing te vinden voor het probleem, want golf is een hele skönhetstävling. Men vi gillar snygga skor, så vi lät testarna tycka till om designnen, trots att smaken är som baken. Tyvärr tycker inte testarna att designen är toppen.

- Det är synd att de inte är snyggare. Designnen påminner mer om en fotbollssko än en golfsko, tycker jag. Nike borde kunna göra det lite bättre, säger en av testarna.

golfskor nikeTest av Nike Lunar Control 4 augustus 2016.

Test av: Puma, Titan Tour Ignite
Resultaat: Stadig, hoog en smal
Normale prijs: 1 795 kronen.
Omdöme:

Testpersonen hebben golfskorna van Puma gekocht. De tycker att komforten är utmärkt redan från första rundan, vilket är ett plus eftersom ett par osköna skor, blåsor och skavsår kan förstöra vilken runda som helst.

- Det här var sköna golfskor! Jag fick inga skavsår, inte ens under första rundan. Det är en smal model, men skorna känns trots det stabila och har bra hälstöd. De är bekväma att gå med på golfbanan, både när den är blöt och när den är torr, säger den ena testpersonen.

- Jag tycker om dem, de känns lätta och nätta. Spikarna under sulan går att byta ut och du står stadigt i dem. Dessutom är de väldigt vattentäta. Det läckte inte in sand i bunkern heller, säger en annan testperson.

Testpersonen tyckte sulan var stel och hård, den böjer sig inte så bra. De känns ganska tunna och inte så vadderade, vilket ger mycket markkontakt. Om te zorgen dat de skorna inte känns så "fluffiga" upplevs de som varma.

- Jag tycker de är lite för varma, jag blev svettig i dem. Jag had önskat att de var var bättre ventilerade. Met deze opmerking wil ik zeggen dat ik het niet erg vind dat je een par samenstelt, maar dat je het wel goed doet. Jag skulle säga att det är en standardko för dig som inte ger dig ut på alltför många rundor per år, säger en av testarna.

golfskor pumaTest van Puma, Titan Tour Ignite augustus 2016.

GOLFSKI'S VOOR DAMES

Test av: Adidas, Adistar Tour
Resultaat: Moderiktiga, vattentäta och torra
Normale prijs: 1 295 kronen.
Omdöme:

Våra testare tycker att det här är en fantastisk golfsko på många sätt, inte minst tack vare det snygga utseendet.

- Jag gillade den här skon väldigt mycket! Jag fick många kommentarer om hur snygga skorna är, säger en av testarna.

Maar det var inte utseendet som föll testarna i smaken, även funktionen.

- En av dagarna jag spelade i de här skorna ösregnade det i fyra timmar. Het enige dat niet werkte, was mijn fötter. Heja vattentäta skor! säger en annan testare.

Skorna ser ganska breda ut, men en av testpersonerna har väldigt smala fötter och hon var nöjd med komforten.

- Het was fantastisch om naar mijn foto te gaan. De satt fint runt min smala fot, kändes stabil och gav bra stöd för foten. De är vattentäta och riktigt snygga, säger hon.

Onder sulan är det plastpiggar, vilket gerett bra fäste både vid torra och blöta underlag. Testarna tycker att det var positivt att du kan byta ut dessa om piggarna nöts ut.

- De enige kritiek die ik kan geven is dat ik een skavsår heb gevonden na een tolv hål, want ik ben altijd op zoek naar een skor, maar dat is niet altijd even goed. Nya golfskor är ofta lite hårda i början. Jag tror att den här golfskon kan vara lite för varm under sommarmånaderna, så den passar perfekt till vår- och efter sommar-golf samt vid regn, säger en av testarna.

Sista meningen van en av testarna?

- Jag skulle absolut rekommendera en vän att köpa dessa skor!

adidas golfskorTest van Adidas, Adistar Tour augustus 2016.

Test av:
Nike, Lunar Empress 2
Resultaat: Fina, bekväma och fjäderlätta
Normale prijs: 1 295 kronen.
Omdöme:

En av testarna rynkade lite på näsan när hon såg Lunar Empress 2 eftersom hon inte trodde att skon skulle göra jobbet så bra på golfbanan. Maar hon blev överbevisad. Nadat ze hadden gespeeld in de golfbaan, ging hon naar de här skorna blev bäst i test.

- Jag was mycket sceptisch over de här skorna, men blev väldigt positivt överraskad. Het was een jättesköna! Jag brukar till och med behöva specialsula i skor, men inte i dessa! Bra med extra bredd och kul med en avvikande färg, säger hon efter att ha testat dem.

Een jaar testverslagen framför allt skons lätthet.

- Det är så skönt att slippa dra runt på ett par tunga skor. Jag gillar att det är "piggar" under skorna som sitter fast, de gav perfekt fäste. Du står stadigt med dem och de håller fötterna svala under hela rundan. Een mooi en fijn schoentje dat je zeker zult vinden om te dragen, aldus hon.

golfskor nikeTest av Nike, Lunar Empress 2 augusti 2016.

Test av: Puma, Ignite Golf Vrouwen
Resultaat: Rymliga, stor och diskreta
Normale prijs: 1 495 kronen.
Omdöme:

Sportamores testpanel sätter ett frågetecken kring Ignite Golf Women's passform. De är nämligen ganska stora både på längden och bredden.

- Jag har sedan innan ett par golfskor från Puma, och trots att dessa var i samma storlek var de väldigt stora. Jag fick gå ned en storlek. Maar als je de tag in een andere ruimte vindt, dan krijg je de stora, omdat de stora zo lang is. Har du breda fötter kommer du gilla den här model, för det finns gott om plats för framfoten, säger en av testarna.

Als de functies van de testarna niet goed werken, moeten ze worden ingeschakeld.

- De känns stabila och bra. De lens is heel hoog in de lucht en dat is iets dat je kunt zien als je foto's maakt. Het is een stuk groter dan de rest, dus je kunt het lichter maken als je op de foto gaat. Lädret känns tjockt, så det läcker inte och du märker att det är hög kvalitet.

Utseendet på skon får höga poäng av våra testare.

- Det är en snygg och diskret sko. Ganska klassisk design, men den röda sulan piggar upp så att den inte blir tråkig.

golfskor pumaTest av Puma, Ignite Golf Dames augustus 2016.

LÄS MER: Foppas tips voor een soepele golfrunda