Har du koll på din löpekonomi? Image

Heeft u een oplossing voor uw problemen?

Dit is het enige dat de löpekonomie ten goede komt, maar dit is een manier om de productiviteit te verhogen. Met slechts enkele förändringar kun je je effectiviteit verbeteren zodat je je voordeel kunt doen met je werk.

De foto's die je ziet, die laten zien hoe je je voortbeweegt in de lucht en in de lucht en hoe je je voortbeweegt in de lucht en die laten zien hoe je je voortbeweegt in de lucht en hoe je je voortbeweegt in de lucht en hoe je je voortbeweegt in de lucht en hoe je je voortbeweegt in de lucht. Hoe effectiever je bent, des te beter is de löpekonomie. Fredrik Zillén heeft een baan bij löpekonomi i flera år och vet vilka de största bovarna är.

Hoe viktig is löpekonomin?

- Je kunt je löpekonomie verbeteren door de hoeveelheid geld die je kunt verdienen. Jag träffar dagligen personer som är som en amerikansk monstertruck men kämpar efter att bli energisnåla som en tyst Prius. Man kan mäta i joule per kroppsvikt och meter, alltså hur mycket energi det kostar att förflytta din kropp en meter, säger Fredrik Zillén på Spring snabbare.

Hoe kan ik geld verdienen?

- På lite olika sätt. Fram till för ett och ett halvt år sedan använde jag mest ögonen. Daarom pulseerde en scheet ik op mijn vingers. Om de träffade mig och sedan en vecka senare kunde springa 20 sekunder snabbare per kilometer med exakt samma puls som veckan innan, hade de fått bättre löpekonomi, för så mycket bättre kondition kan du inte få på bara några dagar. Nu heb ik voor de kinderen een 3D-kamer gemaakt. Folk får springa på ett löpband och så mäter kamerorna exakt hur du rör dig och då man räkna på det rent mekaniskt.

Hoe weet je dat je een stabiele löpekonomi hebt?

- Tydligaste tecknet är om du inte tycker om löpning. Ganska många människor som inte gillar löpning ogillar det för att det går tungt. De får ont, känner sig som flodhästar och trots att de försöker springa ett par gånger i veckan så blir de inte så mycket bättre. Det är fortsatt tungt och jobbigt.

Kan folk för lite om löpekonomi?

- Het volk kan in principe meedoen. I och med den löparboom som finns now så dyker det upp många forum med tips, men problemmet är att det är jättesvårt att lära sig en effektiv löpteknik efter en skriftlig instruktion. En klassisk sak som brukar stå är "fram med höften" och jag kan säga att det är extremt få människor som jag har träffat som vet vad som menas med fram med höften, hur det ska påverka löpsteget och exakt hur man gör.

Är det så svårt alltså?

- Om du inte har ordning på bröstkorg och axlar, utan hänger fram och är framåtroterad, kan du aldrig sätta höften i en optimal position. Het is belangrijk dat iedereen die op de werkplek werkt, het niet erg vindt. De mensen proberen het frame hoger te plaatsen, maar het zijn de axlarna die een probleem vormen en dan komt de troligtvis inte bli så bra. Als je de axlarna hebt vastgezet, is het moeilijk om een andere positie te vinden voor hogere temperaturen.

Waar ga je heen om je eigen economie te verbeteren?

- Många kommer till mig på grund av att de får ont av att springa. Ze kunnen ook een heel mooie löpsteg hebben, maar ik heb nog nooit iemand ontmoet die dat zou kunnen doen. Om du däremot inte tänker springa någonting, utan bara traska runt Vårruset en gång per år så kanske det inte är värt det. Är du en glad motionär som mår bra när du springer, kör på. Ben je ont? Kun je niet tegen een stootje? Kun je zien of het goed gaat? Dan kan det absolut värt att titta på.

Is het moeilijk om je eigen economie op te bouwen?

- Ja, knepen die een bättre löpteknik of energieffektivare hebben, kunnen het beste sig maken. De klanten die jag avslutade innan jag började prata med dig minskade sin energiåtgång med 17 procent efter en träff med mig, vilket ju är rätt bra. Han kom för att bli av med olika skadebekymmer egentligen men när du kan ta ned belastningen på knän och höfter och göra så att du inte behöver ta i så mycket, så går det lättare framåt och du får mindre skador.

Wat doet de energie?

- Wat moet ik doen? De sterkste boven is dat de flesta sätter fötterna i marken för långt framför kroppen. En annan sak jag brukar få tjata om är att många tar lite för få steg per minut, alltså har lite för låg frekvens när de springer. En annan sak du can ha koll på är dina armar. Om de rör sig framför kroppen kan du vara säker på att benen också rör sig framför kroppen, vilket bromsar.

Wat is er mis met de veerkracht van een groot aantal frekvens?

- Het enige dat pijn doet als je een grote frekven hebt, is dat je het elastische materiaal dat je in je spieren en senor vindt, kunt gebruiken. Kroppen heeft een fijn systeem dat energie opwekt en energie verbruikt wanneer je de foto's van de markering maakt, zodat je een grote sprong kunt maken. Det är som om kroppen inte vill ha en sträckningseffekt, och därför drar musklerna kvickt ihop sig liksom av sig självt, utan att du behöver tänka på vad du gör. Je kunt het proberen met een "pjong!". Als je in een lange, lange straat staat, kun je je gummisnoddseffekten niet vergeten, maar moet je je wel actief bezighouden met je spieren en een manier vinden om te skjuta als je wilt, want dan kun je je ook op glad ijs begeven.

Heb je een idee over hoe het moet als het zo moeilijk is om een löpteknik te maken?

- Jag tror att det framförallt beror på två saker. Degene die friidrottare eller varit med i löparklubbar försöker ofta forcera fram rörelser på olika sätt. Het kan heel goed zijn om te proberen de knopen op te tillen, de höften op te tillen, de armarna te dragen of de bijl uit te slaan. Problemet är att ingen kan slappna av i axlarna på ett bra sätt. Dan springt de mens op de rand van een potatis en hänger fram ännu mer och skjuter bak rumpan.

En de andere oplossing?

- De meerderheid van de bewegingsspecialisten is tegen skinkorna i sitt frånskjut. Rumpan är byggd av stora muskler som ska vara en kraftfull motor, men på grund av att vi sitter ned hela tiden kan folk inte använda sätesmusklerna över huvud taget, inte ens spänna skinkorna ordentligt. Du gör din kropp en enorm otjänst om du sitter när du äter frukost, sitter ned på väg till jobbet, sitter framför datorn hela dagen, sitter ned på spinningpasset efter jobbet och resten av tiden sitter fälld som en ostbåge över telefonen. Då sabbas kroppens naturliga rörlighet och funktion.

Een geweldige tankeställare!

- Det är ett problem att vi inte lever så som vi är byggda för att röra oss. Als je springt, komt dat natuurlijk, maar nu spring je op dezelfde plek als waar je springt. Als je gaat en springt, heb je dezelfde problemen. Als je een gånglöpsteg hebt, kun je de belasting op je knieën en höfter testen en een goede baan vinden. Ländryggen tar också stryk. Als je op een harde ondergrond springt, kun je helheten inpakken en je kunt je niet concentreren op afzonderlijke apparaten.

LÄS MER: De beste tips van Löparproffsets voor maraton