Hitta rätt flytväst Image

Hitta rätt flytväst

Båtsäsongen kastar snart loss på allvar! Det är dags att se till att du har rätt flytväst när du ger dig ut på sjön.

- Over lag är båtmänniskor bra på att använda flytväst när de är ute med båten, särskilt när det är lite sjö och blåser. Är det däremot varmt och lugnt är det fler som struntar i västen, särskilt om de bara transporterar sig i skärgården, säger Johan Isaksson på Helly Hansen.

Du ska alltid ha någon form av flythjälpmedel när du är ute på sjön, att ha rätt modell kan vara skillnaden mellan live och död. Wat je kunt zien is wat je kunt bereiken.

- Er zijn verschillende types flythjälpmedel, räddningsväst en flytväst. En räddningsväst fungerar på samma sätt oavsett om den är gjord för ett barn eller vuxen. När du hamnar i vattnet vänder den dig rätt så att ansiktet kommer ovanför vattenytan. Har du slagit i huvudet och blivit medvetslös kan det vara skillnaden på liv och död. En flytväst ger dig bara mer flytkraft men vänder inte på dig.

Waar kan ik de andere vliegsterren vinden?

- Flytvästarna är till för olika vattensporters som wakeboard, vattenskidor, kajak och optimistsegling. När du rör på dig mycket och kanske hamnar i vattnet mer än en gång. De är smidiga och ger dig rörelsefrihet samtidigt som de hjälper dig att flyta. Räddningsvästen är annorlunda, den aktiveras när du ramlar i vattnet och blåses upp automatiskt. Den måste sen återställas, med andra ord är den gjord för mer skarpa förhållanden.

Hoe kan een flytväst zitten?

- Våra flytvästar delas upp efter vikt storleksmässigt, men det viktigaste är att den sitter rätt. Als je 70 kilo weegt, kun je väldigt olika byggda vinden, zodat je de passformen goed kunt gebruiken om je te helpen. Flytkraften är samma i allla storlekar, så det enda du behöver bry dig om är att västen sitter så tight som möjligt mot kroppen.

flytväst Helly Hansen Rider Het vest is een klassieke flytväst voor vattensport. Normale prijs 599 kronen.

- En räddningsväst får absolut inte sitta under något klädesplagg. Je moet er absoluut goed voor zitten. Je kunt het proberen opras när du hamnar i vattnet och anpull aktiveras som blåser upp västen.

flytvästHelly Hansen Inflatable Coastal är en räddningsväst som kan blåsas upp automatiskt och manuellt. Het is een opbergruimte voor båda könen. Normale prijs 1995 kronen.

LÄS MER: Köp rätt flytväst till barnen