Höstens stora test av kompressionstights Image

Höstens stora test av kompressionstights

Vi har testat tio par kompressionstights. Här är kompressionstightsen som är bäst i test!

Komprimera mera! Det sägs nämligen att kompressionskläder kan förbättra din idrottsprestation. Påståendet bygger på att du med hjälp av tryck på olika delar av kroppen får ökat blodflöde. Kompressionsplagg stabiliserar också musklerna under tiden du idrottar, vilket gör att vibrationer i muskeln minskar och gör att muskeln inte tröttas ut lika snabbt.

Een belangrijk voordeel van een compressiesplag is dat je een snabbare återhämtning krijgt. Het is onwaarschijnlijk dat de ökade blodcirkulationen die kompressionskläder veroorzaakt syre- en näringstillförseln naar musklerna leiden, waardoor de gebruiker snabbaar wordt.

Än finns ingen CE-märkning på kompressionskläder, så du får själv prova dig fram vad du tycker känns bra gällande tryck, material och passform. Om ervoor te zorgen dat je de panty's in je broek kunt dragen, moet je je werk op de juiste manier doen. Hoppas du får den vägledning du önskar för att hitta rätt märke och modell för just dig och din träning.

Kompressiestights voor kvinnor (scrolla ned för män)

Test av: Rehband, Raw compressiebroek

test av kompressionstights

Resultaat: Svala, anpassningsbara och återhämtningsboostande
Normale prijs: 1 195 kr.
Omdöme:

Du glider lätt i Rehbands Raw kompression pants och sedan kan du justera storleken på midjan med hjälp av en dragsko, så att tightsen verkligen sitter uppe oavsett om du hoppar, springer eller styrkelyfter.

- Jag har aldrig testat ett par kompressionstights som varit så lätta att få på sig! Tyget är ganska blankt, vilket minimerar risken för att det ska synas vilken färg på underkläder du bär. Het is belangrijk om een goede onderkleding te hebben als de kanten syns igenom zijn, als je de persoon bent die op de panty's loopt, moet je een testpersoon vinden.

Alla som testade tightsen tyckte att de var svala och transporterade bort fukt på ett utmärkt sätt.

- Tyget är så svalt! Jag använde bland annat tightsen på ett HIIT-pass och även när hela jag var dyblöt av svett så kändes benen svala och torra, det var som att ha en inbyggd AC i tightsen. Superskönt, säger en av testarna och får medhåll av en annan kvinna:

- De har tänkt till när de gjort de här tightsen. De kousen zijn helemaal wit als je ze draagt, maar als je supervettig bent, is dat alles? Dessutom finns en liten ficka utan dragkedja bak på tightsen, där nyckeln ligger i säkert förvar under passet, säger hon.

Kompressionen då? Jo, ik heb de testpanelen gezien. De är rätt stora i storleken, så är du mellan två storlekar, skulle vi rekommendera att du tar den mindre storleken. Du kommer trots det kunna ta ut dina rörelser ordentligt, de här tightsen är inte ostretchiga eller stela alls.

- Jag har kört både konditionsintensiv träning och hårda benpass och faktum är att benen inte alls kändes lika trötta och stumma dagen efter som de brukar. Jag är frälst! säger en testare glatt.

Vi försökte luska ut om det fanns några minus med tightsen, men fick nästan ingen negativ feedback alls från testpanelen.

- Als je de test uitvoert met een andere stabiele träningskläder, ga dan naar de eerste gången als de test is mislukt. Als je een bepaalde compressiestijl hebt die je goed kunt volgen als je te strak zit, en als je een goede återhämtning en een goede blodcirkulatie hebt, dan is dat wat je kunt doen, de zomer van een van de kvinnorna.

Test av: 2XU, Mid-Rise compressiepanty

test av kompressionstights

Resultaat:
Tunna, sköna och perfekt passform
Normale prijs: 1 395 kr.
Omdöme:

Den här model från 2XU gjorde kvinnorna i testpanelen både glada och besvikna. Het enige dat de meeste testpersonen hebben gevonden, is dat trosorna zich kunnen synchroniseren met tightsen. Als je een storlek hebt die van gränsen naar små gaat, ben je genomskinliga.

- Jag älskade de här tightsen på allla sätt, men tyvärr får de ett stort minus för genomskinligheten. Met panty's kun je er niet voor zorgen dat je hipsterstrosors of shorts draagt, want dat is iets wat de mens waarschijnlijk allemaal kan doen. Jag skulle nästan välja andra tights före dessa just på grund av att de är så pass genomskinliga, säger en av testarna.

I övrigt var det idel lovord för den här modellen. De sitter skönt på kroppen och har perfekt passform, enligt vår testpanel.

- Je kunt de panty's die je draagt perfect aan! De panty's hadden någon snörning i midjan satt de uppe i både korta, snabba intervaller och under distanslöpning. Door de vaardigheid van andere panty's die ik heb getest, was dit allemaal zo mooi. De sitter slickade längst benen utan att du känner dig instängd, säger en av testarna.

- Jag har tränat hårt i de här och tycker att de är utmärkta för styrketräning. Jag vet inte om jag inbillade mig men jag tyckte att de hjälpte mig att klara av tyngre marklyft än jag brukar för att de sitter så bra runt benen, säger en annan testare.

Fler plus i kanten från testpanelen var den smarta nyckelfickan på insidan av tightsen och midjan på tightsen.

- Skönt och snyggt med lite högre midja som gör att det inte skaver eller att tyget trycks in i huden som andra tights kan göra, säger en testperson.

Test av: Skins, Dnamic lange panty

test av kompressionstights

Resultaat:
Pålitliga, bekväma och inte det minsta genomskinliga
Normale prijs: 1 195 kr.
Omdöme:

Skins kompressionstights är riktiga klassiker. Våra testare älskade kompressionseffekten som Dnamic long tights gav och uppskattade att de är utformade bra för kvinnliga kroppar.

- De komprimerar riktigt bra där man vill ha kompressionen, på vaderna och benen. Je kunt verkligen hoe musklerna kramas åt. Trots det finns det gott om plats för rumpa om du gjort många squats på sistone, säger en av testpersonerna.

Het materiaal is eenvoudig aan te trekken en Skins is voorzien van gaas om te ventileren.

- Panty's waren verkligen lätta, maar de taille was ändå tjockt. De är inte genomskinliga på rumpan! När du har tightsen på dig känns det bara skönt, det känns inte obekvämt hur svettig du än blir och de torkar snabbt, berättar en av testarna.

De testpanelen gaven aan dat het leuk was om in de buurt van tightsen te zijn. Däremot var de väldigt nöjda med passformen.

- Jag is 170 centimeter lang en tycker att de här är i perfekt längd, säger en av kvinnorna som tränat i tightsen.

- Älskar att de sitter där de ska! Jag har aldrig gjort någon typ av konditionsträning utan att behöva dra upp tightsen, men de här sitter uppe vad du än gör för träning. Jag förstår varför Skins kallas just för Skins, för de känns som ett andra skinn. Du känner inte ens att du har panty på dig och de stannar verkligen uppe, trots att midjan är något högre än många andra panty och bara har resår, uttrycker en annan ur testpanelen.

Test av: Craft, Delta compressie lange tight

test av kompressionstights

Resultaat: Trånga, torra och formar benen snyggt
Normale prijs: 899 kr.
Omdöme:

När du köper de här tightsen borde du överväga att gå upp en storlek, om du vill följa råden från vår testpanel. Kvinnorna i testpanelen som är allra minst och i vanliga fall har XS utan problem tyckte att det var en uppvärmning i sig bara att försöka komma i de här tightsen.

- De här är små i storleken. Det var väldigt svårt att få på sig dem, för de är så tighta i fötterna. Du får verkligen kämpa målmedvetet för att få på dig dem, säger en av kvinnorna med XS, och får medhåll:

- Först trodde jag att de var barntights när jag såg dem. Det är sjukt jobbigt att få på sig dem, men när du väl fått på dig dem så sitter de faktiskt bra. Lite tighta i midjan, och lite korta, men det hör väl ihop med att jag kanske borde testat en större storlek, säger den andra tjejen i testpanelen med storlek XS.

Een jaarling in het testpanel zegt dat hij of zij halverwege januari små is.

- Jag älskade midjan! Det är skönt att de sitter där de ska, men jag tycker inte midjan är liten utan tvärtom lite bredare. Het feit dat je zo'n hoge tycker hebt, is een extra pluspunt. De sitter kvar när man tränar, säger hon.

Als je de broek aan hebt, kun je zien waar je bent.

- Det kanske är ytligt, men jag känner mig så snygg i de här kompressionstightsen! Tyget är tjockt, passformen är grym och sömmen går helt perfekt, så benen ser sjukt vältränade ut i dessa. Jag tackar och tar emot! säger en av kvinnorna i testpanelen.

Test av: 2XU, Elite MCS compressieshorts

test av kompressionstights

Resultaat: Stöttade, genomskinliga och underlättar träningspasset
Normale prijs: 1 245 kr.
Omdöme:

Du behöver inte ha långa tights för att få kompression. Vi har testat ett par kompressionsshorts från 2XU, och vår testpanel gillar verkligen att träna i dem.

- Maar omdat het een korte compressiebroek was, had je een fantastische stöd. Jag trodde inte jag skulle få någon effekt av shorts, men jag fick grym effekt när jag gjorde knäböj, utfall och andra benövningar på gymmet. Jag har också cyklat i dem och haft dem på gruppträningspass, och jag tycker att benen inte blev lika trötta som de brukar bli utan kompression, säger en av testpersonerna.

Het enige dat ik kon zeggen was dat het kortsluiting was. Alla tyckte de var sköna och satt nästintill perfekt. Tyvärr was tyget genomskinligt på de här shortsen, vilket störde vissa.

- Jag gillar känslan i de här korta kompressionstightsen och designnen är cool. Mijn lengte is 165 centimeter. Hade önskat att midjan var lite högre och att de inte var så genomskinliga, men i övrigt är de toppen, säger en annan testperson.

LÄS MER: Du har satt på dig kompressionstightsen på fel sätt

Kompressiestijfheid voor mannen

Test av: Craft, Delta compressie tight

test av kompressionstights

Resultaat: Behagliga, snygga och ger bra blodcirkulation
Normale prijs: 899 kr.
Omdöme:

Delta kompression tight ger medelhög kompression, vilket gör att du får kompression men inte så mycket att det begränsar rörelsefriheten, tycker vår testpanel.

- Kompressionsmässigt har jag haft på mig tights som stödjer mer, men det är helt klart bra tights som både är sköna att springa, promenera och cykla i. De ger lite extra blodcirkulation tycker jag, säger en av våra testare i storlek L.

De här kompressionstightsen är försedda medtaljer, men flera i testpanelen tycker att de inte tillför så mycket.

- Delta-tightsen hebben een snörning in het midden van januari, maar dat is beter dan dat ze in de lucht zijn en niet in de lucht zitten, omdat tightsen een goede overgang hebben van het begin naar het eind van het jaar. Ze hebben een oväntat djup en een kleine bakficka. En gammal Ipod had nog fått plats, men tyvärr inte Iphone, så där borde de kanske tänka om, anser en testperson.

Een testpersoon in storlek M, som är 179 centimeter lång, tycker att tightsen är lite för korta i model. Däremot tycker han om designnen.

- Panty's hebben een platina die het minst is. Zo zie je er goed uit! Deze panty is zeer geschikt voor mensen die enbart zijn, maar dan met een lichte print en voering.

Test av: 2XU, Compressiepanty

test av kompressionstights

Resultaat:
Strak, slim en perfekt lang voor gewoon graven
Normale prijs: 1 395 kr.
Omdöme:

De här tightsen finns både i vanlig modell, och som "tall", för dig som är lite längre. Een van de testpersonen is 180 centimeter, en hij tycker dat "tall" perfect is voor de lengte. Een van de testpersonen is 174 centimeter en hij tyckte dat het standaardmodel niet te lang was. Je kunt de kompressionen verkligen als je ze aan hebt, de zit strak en strak.


- Als je de tightsen aantrekt, is dat heel moeilijk, je kunt ze ook aantrekken bij andere kompressionstights. Du får kriga vid fötterna för att komma i. De känns lite prassliga innan du får på dig dem, men när du väl kommit i dem sitter dem som ett korvskinn, säger en av testpersonerna, och får medhåll av en annan testperson:

- Kompressionen är bra! Tyvärr upplever jag att de klämmer lite konstigt i grenen när jag satt ned. De liksom skar in. Det kändes lite onödigt med kompression runt pungen, säger han och skrattar lite.

Een van de dingen waar iedereen in de testpanelen op reageerde was fickan, dat aan de binnenkant van de tightsen werd geplaatst.

- Det är en smart placerad ficka för förvaring av skåpnyckel eller liknande. Därifrån kan ingenting ramla ur, säger en av testpersonerna.

Tyget andades på ett bra sätt och testpanelen är också nöjd med färgen.

- Det är inte det minsta genomskinligt. Jag rekommenderar de här tightsen, säger en testperson som testat dem i "tall"-varianten.

Test av: Skins, Dynamic lange tight

test av kompressionstights

Resultaat:
Kraftiga, spejsiga och svettiga
Normale prijs: 1 195 kr.
Omdöme:

Skins-tightsen imponerade på testpanelen med sin design. De är både snygga - och sitter som en smäck.

- Maar omdat jag jag har smala vader så var kompressionen som störst där, vilket är ett riktigt bra betyg! Snygg sportief ontwerp, säger en man i testpanelen, och får medhåll:

- Van alle panty's die ik heb getest is dit mijn persoonlijke favoriet. Jag kände mig väldigt rörlig i tightsen. Het was heel eenvoudig om de broek aan te trekken, maar ik had meer compressie nodig. Det var bara att glida i dem och köra, säger en annan testare.

Op de minussidan kun je zien hoe de mensen kunnen helpen bij het vinden van nycklar, korte en mooie dingen. De upplevdes också som ganska svettiga.

- Det blir varmt att träna i dem, för tyget är så tjockt. Benen zijn niet erg svettiga. Jag skulle välja de här när jag till exempel springer utomhus, snarare än när jag kör mina svettigaste pass inomhus på gymmet, säger en testperson.

En annan person tycker däremot att de är perfekta att ha på gymmet, tack vare den precisa kompressionen och hur enkelt det är att röra sig i dem. De band is strak en stevig.

- De här är bra i storleken, både i midjan och längden, jag är 176 centimer. De är enkla att röra sig i och inte det minsta genomskinliga. Daarom denk ik dat het niet zo moeilijk is om de här gula linjen te dragen.

Test av: 2XU, Elite MCS compressiepanty

test av kompressionstights

Resultaat:
Supersköna, dyra och kontrollerar musklerna på ett bra sätt
Normale prijs: 1 695 kr.
Omdöme:

Testets absolute dyraste panty is Elite MCS compressiepanty van 2XU. Mannen är de värda sina slantar? Ja, om du frågar vår testpanel.

- Jag har provat extremt många par kompressionstights och jag måste säga att de här är toppklass. De är bland de bästa kompressionstightsen på marknaden och verkligen värd priset, säger en av testpersonerna.

Ingen i testpanelen tyckte att det var svårt att få på sig de här tightsen, men när du väl kommit i dem så sitter de på plats och komprimerar effektivt.

- Hij heeft een goede compressiekracht en ik denk dat hij de trillingen in de spieren vermindert als ik hem losmaak. Hij heeft een goede passeervorm en een perfecte pasvorm. Hij zit superstrak en heeft een jättemycket pasvorm, zodat je de spieren kunt controleren wanneer je hem draagt.

Tightsen har en ficka, men det är bara en liten ficka där du får plats men en nyckel, du kan inte ha en smartphone där. Tyget upplevs som ganska tjockt, men ändå svalt.

- Det är svalt att träna i dem, de värmer inte. Däremot blir de ganska fuktiga efter ett träningspass, så de ventilerar inte så bra. Det känns som att de suger upp svetten från kroppen, så att du håller dig torr, men de släpper inte ifrån sig fukten, berättar en testare.

Test av: Rehband, Rx 500 compressiebroek

test av kompressionstights

Resultaat: Fina, allround och bra för all sorts träning
Normale prijs: 1 195 kr.
Omdöme:

Alla i testpanelen tyckte om de här tightsen, men de saknar det där "lilla extra" som vissa plagg har. De upplevs som medelkomprimerande och ingen tycker att de är genomskinliga. Alle testpiloten waren geïnteresseerd in het ontwerp van de tightsen, ze waren zo stil dat ingen kon zeggen hoe ze eruit moesten zien, en ze probeerden het allemaal op tv.

- Rehband får mig att tänka på svettiga knäskydd i blå färg, men de här är absolut inte osexiga. Jag gillar att de har clean och klassisk design, enkla liksom, med bara få vita detaljer. Ze hebben ook een förstärkning in grenen die het risico op een kameelteen minimaliseert, wat tycker jag är skönt, för då slipper man ha shorts över, säger en av testpersonerna.

De upplevdes som väldigt svala och behagliga att ha på sig.

- Panty's zijn strak en sterk en er is veel druk op je benen. De känns tightta men de går enkelt att röra sig i dem, så det är absolut inget hinder. Je moet het lichter maken om in de kamer te komen, maar dan moet je de juiste vorm hebben om in de kamer te komen. De sitter slickat, säger en testperson.

Allt som allt så är det ett par allround-tights, som är bra till det mesta.

- Rehband-panty's passen bij alle soorten bewegingen waarbij panty's kunnen worden gebruikt. Jag haft dem på gymmet, i löpspåret, på kampsport och även på en dansklass. De är riktigt bra till allla aktiviteter, säger en av testarna.

LÄS MER: Höstens beste test av löparjackor
LÄS MER: Alles wat je moet weten over kompressionstights