Instruktörens bästa guide till gruppträning Image

Instruktörens beste gids voor groepsvorming

Är du en av dem som skippar gymmets gruppträningspass för att du är rädd för det ena eller det andra? Dan moet je dit artikel lezen.

Zonder träningsmotivationen sviktar, fantasin tryter of om du behöver lite extra pepp kan ett pass med gruppträning vara helt perfekt. Tyvärr finns det många med gymkort som inte vågar sig dit, eftersom de inte tycker att de är tränade nog, tror att deras kroppar inte håller eller för att de är oroliga för att inte hänga med under övningarna.

Als je weet welke SOS-situatie je tegenkomt, is dat een slimme oplossing.

SOS! Jag orkar inte mer!

Gruppräningsinstruktören säger:

- Det är helt okej att vila under ett gruppträningspass eller att göra en liten paus, för att sedan hänga med igen. Om det övningar du tycker är alldeles för tuffa kan du försöka göra liknande övningar, men som passar din nivå lite bättre och sedan försöka haka på gruppen igen när du hämtat andan lite, säger Elin Rosenqvist på Les Mills, som är gruppträningsinstruktör i Body Attack, Grit Cardio och Body Balance.

Om jag är så slut att jag håller på att spy och svimma på samma gång?

- Haha, om du absolut inte orkar mer och måste gå därifrån tycker jag du ska vänta utanför till efter passet och prata med instruktören. Ze geeft tips over wat je kunt doen om je pas te halen. Dessutom är hen säkert orolig och undrar varför du bara försvann.

SOS! Den här övningen är jättedålig för mina knän/axlar/andra onda kroppsdelar!

Gruppträningsinstruktören säger:

- Berätta gärna för instruktören innan passet om du har ont någonstans. Då har instruktören en chans att hjälpa dig med alternativ redan innan träningen börjar.

Om jag inte pratat med instruktören innan men upptäcker att en övning inte fungerar för mig under passet, vad gör jag då?

- Då kan du försöka modifiera övningen själv till något som liknar det instruktören gör, men som passar din kropp. Sedan kan du prata med instruktören efteråt, så kan ni spåna ihop något som passar bättre till nästa gång.

SOS! Personen verbrodvid mig stinker svett!

Gruppträningsinstruktören säger:

- Het beste aan een groep is dat je energie en gemenskap krijgt van anderen - maar als er meerdere mensen tegelijk zijn, is het ook mogelijk dat iemand die een groepspas koopt, een andere persoon kan ontmoeten. Heb je een nieuwe träningskläder, gebruik een kleine handduk om je gezicht te beschermen en gebruik deodorant. Om du råkar hamna bredvid någon som luktar svett så är mitt tips att du försöker att byta plats på ett smidigt sätt innan passet börjar.

Om det är omöjligt då?

- Probeer een persoon die ofräsch is te koppelen aan een andere persoon, zodat je kunt focussen op de manier waarop je je voelt in een stället. Tänk på att det är därför du är där!

LÄS MER: groepering voor nybörjare