“Jag tränar åtta gånger i veckan” Image

"Jag tränar åtta gånger i veckan"

Heb je zin om te springen? Ontdek de inspiratie van de coole modellen en friidrottaren Jasmin Sabir, die zich graag laten inspireren door de vloeiende en unieke löparskorna.

Jasmin Sabir is een schoonheidsspecialiste van Hammarby Friidrott. Nadat ze haar opleiding heeft afgerond, gaat ze naar de civiele afdeling van de KTH. Den här spralliga och energiska tjejen är ny modell för Blacc och är en av tjejerna som frontar deras löparkollektion för vår och sommar 2017.

Hoe kom je aan een nieuw Blacc-model?

- Det är kul! Het is een geweldig team om mee samen te werken en de vele verschillende outfits om in te werken, zegt Jasmin Sabir.

Vilka plagg gillade du bäst i löparkollektionen?

- Västen was fantastisch! Perfect om in te spelen, maar je kunt er ook onder een rots of op een andere manier genieten van het uitzicht. Det fanns även en massa fina tights i olika färger och de långärmade tröjorna med halvzip var väldigt sköna och snygga.

jasmin sabir
Jasmin Sabirs lievelingsplagg, Västen Jet, kost maar 399 kronen en je hebt de HÄR.

Hoe springt u?

- Jag springt olika mycket beroende på vilken säsong jag är i. Under hösten när jag springer som mest blir det ungefär fyra löppass i veckan. De langste weg die je kunt afleggen is een kleine kilometer. Jag jobbar mer med att utveckla mina snabba muskelfibrer och därför är intervallpass och backträning vanligare typer av löppass för mig.

Vad brukar du tänka när en löparrunda känns jobbig, så att du får ork att springa hela vägen?

- Jag påminner mig själv om mitt mål, tar fram en bild i mitt huvud dit jag vill och peppar mig själv med meningar om att jag orkar, kämpar och kan.

Hoe maak je een vanlig vecka?

- Een vanlig vecka onder de tuffa perioderna tränar jag cirka åtta pass. Tre pass är olika former av intervallträning, allt från 60 meter-intervaller med joggvila mellan loppen, till backpass med 120 meter löpning i backe upprepade gånger. De Två pass is een hoppstyrkepass als je over häckar, plintar of olika hoppserier horisontellt hopt. Två pass är styrkepass med skivstång och bålstyrka. Maar ik heb ook een genomblödningspas met distans en rörlighetsträning.

Vink är dina tre favoritövningar på gymmet?

- Jag gillar olympiska lyft som frivändningar och ryck. Ook enbensknäböj med benet på en bänk, som också kallas bulgarian split squats eller bulgariska utfall, är en riktig favorit.

Wat doe je na een träningspas?


- Jag ser till att få i mig något att äta direkt efter ett träningspass. Gärna mjölk eller en bar, sedan tar jag mig hemåt för middag och chill i soffan med en bok eller ett avsnitt av någon serie.

Vilket är ditt bästa träningsråd till alla Sportamore magazines läsare?

- Ontdek wat je tycker är roligt en wat je energie geeft. Zoek een combinatie of een groep die je kunt gebruiken en waar je blij mee kunt zijn, dan zijn de träningen roligast!

blaccHela utbudet av Blaccs löparkläder hittar du HÄR. Foto: Pavel Maira/Steaksandwich.se

LÄS MER: Så tränar Blacc-modellen Mikaela Åkerman