”Jag vill ta mitt tävlande så långt jag kan” Image

"Jag vill ta mitt tävlande så långt jag kan"

Linus Carlén är fitnessatlet och har en avundsvärd fysik. Här avslöjar han hur han tränar, vad han äter och slår hål på en fitnessmyt.

För sju år sedan började Linus Carlén styrketräna. Sinds drie jaar is hij bezig met zijn eerste fitnesstraining en vandaag is hij een van de beste fitnessprofielen. Op Instagram kan @linuscarlen meer dan 39 000 mensen helpen met zijn beelden in de sportschool en op de fitnessvloer.

linus carlén
De laatste jaren heeft Linus Carlén een träningsuppehåll voor de boeg. Foto: Oskar Bakke

SMAAKVOLLE SPÖRSMÅL

Wat is hälsa voor dig?

- Hälsa för mig är att varje dag kliva upp ur sängen och må bra och känna mig tillfreds med vad jag gör och ska göra. Om jag har käkat lite godis kvällen innan spelar ingen roll, allt handlar om balans och jag utesluter ingenting ur mitt liv, säger Linus Carlén, som alltid har ett varmt leende nära till hands.

Hur ser en träningsvecka off-season ut för dig?

- Als je het seizoen doorkomt, krijg je nästa ingen konditionsträning alls utan tycker att jag får in höga reps på vikterna och har ett bra tempo på gymmet. Jag försöker träna fem, sex gånger i veckan och just now har jag fokus på bröst och ben. Om de motivatie op te krikken, moet je op tijd klaar zijn, dat geeft de mens een goed gevoel.

Wat is er mis met fitness?

- Målet har alltid varit att jag vill ta mitt tävlande så långt jag kan och se hur roligt det kan bli. Jag vill bli så bra som jag kan och ha en fysik som är så tilltalande som möjligt i mina ögon, en proportionerlig kropp. Det behöver inte vara låg fettprocent eller vara stenhård och superstor utan jag ser det som ett pussel, ibland blir det bara bra. Man can dra en parallell till en inredningsarkitekt, det är inte det största köket som är det bästa utan det som är mest funktionellt. Ik heb mijn fysische vaardigheden gebruikt.

Slå hål på en fördom om fitnessvärlden!

- Als je je niet laat opjagen door je schoonheid en je schoonheid. Jag hatar när jag får höra det och försöker göra allt i min makt för att motbevisa det. Jag har alltid gjort det här tillsammans med vänner och familj som stöttar mig. Voor mij is het belangrijk dat ik mijn tijd doorbreng tot het laatste moment, ik kan nu meer doen dan toen ik nog speelde met fotoboll en ishockey. Om det är ytligt får folk tycka det, men för mig är det en mental prövning som jag går igenom inombords.

Hur ser dina matvanor ut?

- Als ik op dieet ga, is dat een strikt dieet van groenten, varg, kyckling, havregrynsgröt, kött en potatis. Jag fick till och med beröm av läkaren som tyckte att jag äter som man ska. Nu, als ik op dieet ga, is het lichter en lichter. Jag försöker tänka på att inte gå upp i vikt för snabbt och inte äta skit varje dag. Jag håller nere på fettet men äter protein och kolhydrater. Bij kvällarna eet jag bijvoorbeeld ryggbiff en sötpotatis i ugn met en klick bearnaisesås och dricker vatten till. Det är gott och ger bra funktion.

Welke oplossing zoekt u?

- Alleen nu zijn bänkpressen väldigt bra. Jag går på ett schema och tar 170 kilo. Jag vill ta 200 kilo men jag vet inte om jag någonsin kommer komma dit.

Finns det någon övning du har en hatkärlek till?

- Marklyft. Jag har skadat ländryggen under den övningen en gång så jag kör inte det längre.

linus carlén
Linus Carléns beste tips voor mensen die fitness willen gaan beoefenen, zijn: "Ha Ordning och reda i livet". - Det är som med allting, ju mer krångel det är runtomkring, desto svårare är det att lappa ihop helheten. När man för en fitnesstävling är det mycket att tänka på samtidigt och det är en prövning både mentalt och kroppsligt, säger han.
Här poserar han på tävlingen Tyngre classic, där han kom på tredje plats men vann pris som årets posör. Foto: Privat

Fakta:

Naam: Linus Carlén.
Ouder: 26 jaar.
Bor: Stockholm.
Gör: Fitnessatlet en brand manager bij Nocco.