Jessica Frej har skrivit höstens festligaste bok! Image

Jessica Frej heeft höstens festligaste bok geschreven!

Att bjuda in till fest eller middag behöver varken vara svårt eller ta tid. Därför har tv-kocken Jessica Frej skrivit boken Fest på 30 minuter. Vi älskar hennes alkoholfria drinktips och att hon sprang Göteborgsvarvet klädd i leoparddräkt!

Hösten kan en enda lång, grå och regnig transportsträcka till vintern zijn, eller en årstid kantad av mysiga middagar med snack som håller på inpå småtimmarna eller en fest som är fylld med snacks och dans till gamla hits. Tv-kocken Jessica Frej, känd från Tv4 Nyhetsmorgon, älskar att ha folk hemma på både middag och fest, men har märkt att många tycker det känns svårt och jobbigt att själva vara dem som bjuder in. Därför bestämde hon sig för att visa att det går att svänga ihop en fest på enbart en halvtimme och skrev boken Fest på 30 minuter.

- Det finns inget härligare än en hemmafest med sina vänner! Lite mer flärd, skratt, god mat och dans i vardagen ger energi och gör att du blir en gladare och lyckligare person, säger Jessica Frej.

Het boek staat vol met goede recepten voor matten, drank en tilltugg, maar ook praktische tips om te zorgen dat de middagen en feesten zo aangenaam zijn als maar kan. En het beste van deze combinatie is dat je ook een goed recept hebt met grönsaker en proteïne, samen met alkoholfria-drankjes!

- Boken vänder sig till alla som vill bli bäst på fest eller bara ha en lite mer guldkantad vecka där det kanske bjuds trerätters middag och iskalla drinkar på en onsdag. Eller en helkväll med bästa vännerna på lördagen utan att det går åt flera dagar av förberedelser med maten. Met een klein aantal recepten en tips in dit artikel kan de mens zich nauwkeurig voorbereiden op de volgende situatie: als er iets misgaat, zal het niet lukken. Det finns inget som laddar batterierna så bra som en kväll där man skrattar sig hes, så jag vänder mig till alla som letar efter glädje energi och härlig mat!

Vilka är dina favoritrecept i boken?

- Alleen nu is het nog menyn som heter höstmys, eftersom det är den maten jag är mest sugen på den här årstiden. Om dit te voorkomen kan je mijn kyckling met krämiga dragonbönor en sesampanerad tonfisk met chilimajonäs en sojamarinerad sallad proberen. Friet met tryffeldipp is ook een superfavoriet. Desserten fruktsallad extra allt. Alle gerechten zijn gemaakt met mijn favoriete favorieten, dus het is omöjligt om några stycken bara te vinden!

Vilket är detta godaste alkoholfria alternativ att bjuda på till fest?

- Syrliga kolsyrade lemonader, tranbärsjuice med mycket is eller alkoholfri öl är mina personliga favouriter.

Als je Göteborgsvarvet klädd i leoparddräkt wilt träna och sprang, berätta!

- Jag köpte en tajt leopard jumpsuit till halloween förra året och när jag skulle välja kläder till loppet tänkte jag varför inte? Är man inte snabbast är det ju kul om man ser snabb ut. Jag tror dock inte att jag såg särskild snabb ut, men det var kul att ha den på. De ene ropade "heja leoparden" en de andere löpare kwamen naar mig toe en zeiden dat de tyckte jag had bästa klädseln. Det var jättekul!

Wat doe je om energie te verzamelen na een träningspass?

- Jag äter faktiskt precis som vanligt. Jag äter helt enkelt det jag är sugen på och för min del resulterar det i en jättevarierad kost. Ena dagen är jag bara sugen på potatisrätter och då frossar jag i det, nästa vecka kan jag snöa in på ägg och en kväll kanske jag vill ha grillad entrecote med sallad och hemgjord bearnaise för att sedan vakna en morgon och vilja ha tomater till frukost. Jag tror kroppen är rätt bra på att säga till om vad den vill ha om du bara lyssnar på den.

LÄS MER: Så hottar du upp rätten kyckling, ris och broccoli

jessica frejBoken Fest på 30 minuter ges ut av Bonnier Fakta. Foto: Johanna Åkerberg Kassel

LÄS MER: Försvinnande god thaisallad