Köp rätt sneakers till barnen Image

Köp rätt sneakers till barnen

Vind de perfecte sneakers voor in de schuur met behulp van de beste tips van barnskoexpert.

Oavsett om gatorna precis blivit sopade och det är dags att byta ut vinterkängorna, eller om hösten är på intåg och ett par fodrade skor är att föredra finns det en sak som aldrig slår fel: Ett par nya sneakers!

Wat kan je doen als je sneakers koopt?

- Det är viktigt att fundera på när skorna ska börja användas, vad de ska användas till samt hur hårt ditt barn vanligtvis sliter på skorna. Välj ut några modeller som har de kriterier som behövs och låt sedan barnet göra sista valet, det kommer garanterat göra det lättare att få på skorna varje dag, säger Sara Janesten, sales manager på Hummel kids Sverige.

Welk materiaal voor schoenen is het beste?

- Natuurlijk materiaal zoals skinn is mooi, strak en geschikt voor foto's. Det är perfekt att ha på både vår- och höst, gärna lätt fodrad för att hålla fötterna varma under de dagar som fortfarande är lite kyliga. Onder sommaren är skor i tyg eller mesh skönt eftersom de är luftiga, lättare och smidigare. Barns fötter är generellt varmare än vuxnas då de är aktiva på ett helt annat sätt.

Kan barnen börja använda sina sneakers?

- Det beror mycket på hur aktivt barnet är, ett mycket aktivt barn kan börja använda sina sneakers redan när det är 7-8 plusgrader, då gärna en modell i skinn eller med lite foder. Val av strumpa är även viktigt, en ullstrumpa värmer vid kyla samt transporterar bort fukten ifall foten blir för varm. Mindre barn som sitter stilla kan behöva fortsätta använda sina vinterskor lite längre. Men självklart går det att börja tidigare med sneakers, beroende på vad man ska göra. Vid en heldag på museum eller i ett centrum blir en fodrad sko väldigt varm, då är sneakers perfekt!


barnsneakers
Psst! Vind je het leuk dat vi både har tunna, varmfodrade och vattentäta Gore-Tex-sneakers på Sportamore? Spana in hela vårt utbud av sneakers för barn HÄR.

Hoe kan jag storlek naar deze schuur brengen?

- Het allerbeste is dat je het ritueel van de schoenen op een papper kunt leggen en dat je het dan op een andere papper kunt leggen. Det är viktigt att du mäter båda fötterna eftersom det är vanligt att det kan skilja mellan höger och vänster fot. Glöm inte att lägga till lite, en vår- eller sommarsko bör vara cirka 1-1,5 centimeter större än barnets fot. Aan de binnenkant moet je tot 2 centimeter marginaal zitten.

Vad kan ha gått fel i skoköpet om barnen får skavsår av skorna?

- Het beste is dat de huid niet te smal is, en een barfot heeft maar 0,5 centimeter extra ruimte nodig om de foto's in het scherm te kunnen nemen. Het kan ook fout gaan als het scherm klein is en de foto's inte får det stöd den behöver. Det är jätteviktigt när du provar ut skon att tänka på att den ska sitta bra både på längden, bredden och höjden.

Barnsneakers kan mycket i pris skilja, vad får jag för fördelar om jag köper dyrare skor och vad tappar jag om jag köper de billigaste?

- Ett högt pris är ingen garanti för att skorna är bättre, allas fötter är olika. Het enige dat vaak goed is voor een dyrare sko mot en billigare är materialvalet, samt tillverkningssättet. Sulan kan ook uit een ander materiaal bestaan dat väldigt fort slits, men tänk på att en dyrare sko också kan slitas fort till exempel vid användandet av springcyklar eller om ett barn kryper.

LÄS MER: Dags att köpa sneakers till barnen

LÄS MER: De beste sneakers voor in een schuur